به گزارش خبرنگار همشهری، مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران در اجلاس غزه کشورهای عضو گروه دی۸ (هشت کشور اسلامی در حال توسعه) پیشنهادهای ۵ گانه برای توقف جنگ در غزه ارائه داد.
بر این اساس، رئیس جمهور ۵ پیشنهاد را به شرح زیر مطرح کرد:
۱. ایجاد برنامه حمایتی سازمان دی۸ در خصوص فلسطین با محوریت تأمین نیازهای توسعهای و بازسازی فلسطین
۲. تشکیل گروه تماس دی۸ جهت همراهی با گروه تماس سازمان همکاری اسلامی در پیگیری بینالمللی توقف جنگ علیه غزه و ارسال کمکهای بشر دوستانه بینالمللی به این منطقه
۳. ایجاد صندوق سازمان دی۸ جهت به بازسازی نوار غزه و لبنان و توانبخشی و بازیانی ساکنان آن
۴. حمایت اعضای سازمان از شناسایی رژیم صهیونیستی به عنوان یک موجودیت آپارتاید و تلاش مشترک کشورهای عضو برای احیای قطعنامه ۳۳۷۹ مجمع عمومی سازمان ملل متحد
۵. تشکیل کمیته حقوقی مشترک اعضای سازمان به منظور حمایت حقوقی از فلسطین در کارزارهای حقوقی- بینالمللی جاری در دیوان بینالمللی دادگستری و دیوان بینالمللی کیفری و تعقیب محاکمه مقامات رژیم صهیونیستی به عنوان قاتلان بیش از ۱۷ هزار کودک بیگناه فلسطینی
بروجردی: هر اقدامی علیه رژیم صهیونیستی با وتوی آمریکا مواجه میشود
علاءالدین بروجردی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت وگو با خبرنگار همشهری درباره پیشنهادهای مطرح شده از سوی رئیس جمهور در این اجلاس اظهار کرد: در برابر رژیم غاصب و جنایتکاری که دهها هزار انسان بیگناه را در غزه به شهادت رسانده و قتل عام کرده است و نتانیاهو به عنوان هیتلر قرن بیست و یکم مشهور شده و همچنین آمریکای جنایتکاری که همه قطعنامههای توقف این جنایات را وتو کرده، طبیعتا هر اقدامی بینتیجه خواهد بود.
وی افزود: تنها راهی که به نظر میرسد برای توقف جنگ در غزه میتواند اثرگذار باشد، تصمیم جمعی کشورهای اسلامی است که متأسفانه شرایط کشورهای اسلامی به گونهای نیست که بتوانند علیه رژیم صهیونیستی تصمیم واحدی را اتخاذ کنند.
بروجردی ادامه داد: با وجود این، به هر میزانی که ارتباطات خارجی اثرگذار باشد و بتواند روابط کشورهای اسلامی با رژیم صهیونیستی اعم از اقتصادی و سیاسی را تحت تأثیر قرار دهد، ضربهای به حیثیت نداشته رژیم غاصب جنایتکار در عرصه بینالمللی خواهد بود.
نسبت به تأثیرگذاری پیشنهادهای رئیسجمهور در اجلاس دی۸، تردید دارم
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد: پیشنهادهای ارائه شده از سوی رئیسجمهور در اجلاس اخیر کشورهای دی ۸ در قاهره مصر برای توقف جنگ در غزه، پیشنهادهای خوبی است ولی من در تأثیرگذاری آن ابهامهایی دارم.
وی خاطرنشان کرد: تجربه نشان داده اینگونه اقدامات از جمله محکومیت نخستوزیر رژیم صهیونیستی به عنوان سردمدار این جنایات در بیش از یک سال اخیر در غزه به بازداشت به عنوان یک جنایتکار جنگی که اخیرا دادگاه بینالمللی آن را صادر کرده، تأثیری نداشته و با وجود گذشت مدتها از صدور این حکم، هیچ اتفاقی نیفتاده است چون آمریکاییها که باید صورتحساب جنایات رژیم صهیونیستی در غزه را به نام آنها صادر کرد، از نتانیاهو حمایت میکنند و اجازه نمیدهند جنایات وحشتناکی که در این مقطع از تاریخ بشر انجام میشود، متوقف شود و ما همچنان شاهد ادامه این جنایات هستیم.
آمریکا و صهیونیستها باید خسارت جنگ غزه را بدهند نه مردم کشورهای دی۸
نماینده مردم لار در مجلس گفت: ایجاد صندوق مشترک کشورهای دی ۸ برای تأمین منابع بازآفرینی غزه و ساکنان آن پیشنهاد خوبی است که رئیسجمهور به کشورهای عضو دی ۸ ارائه کرد ولی بدون توقف جنگ، عملا نمیتوان هیچ قدمی برداشت. ما نیازمند صدور قطعنامه محکومیت رژیم صهیونیستی به پرداخت همه خسارات تخریب گسترده غزه و جنوب لبنان هستیم. آمریکا و رژیم صهیونیستی باید تاوان خسارات مادی و معنوی جنایات و قتل عام رخ داده در غزه و نابودی مدارس و بیمارستانها هستند. ولی در هر صورت وظیفه انسانی کشورهای عضو دی ۸ این است که به هر میزانی که میتوانند به مردم مظلوم غزه کمک کنند.