الجریده نوشت: سفر ولید جنبلاط، رهبر دروزی های لبنان به دمشق و دیدار وی با احمد الشرع معروف به ابومحمدالجولانی رهبر دولت جدید سوریه، فحوا و پیام های بسیاری داشت.

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از روزنامه کویتی الجریده، «سفر جنبلاط به پایتخت سوریه را می توان به عنوان گامی اساسی برای آینده ای جدید در روابط لبنان و سوریه توصیف کرد، به ویژه این که احمد الشرع در گفتگو با هیئت لبنانی، سیاستی جامع، منطقی و واقع بینانه را از وضعیت سوریه، روابط دو کشور و اوضاع منطقه ای و بین المللی ارائه کرد.»

به گفته منابعی که جنبلاط را همراهی می کردند، الشرع در دیدگاه و پیشنهادات سیاسی خود در خصوص تشکیل دولت سوریه و حفظ ویژگی های همه اجزای آن در ارتباط با روابط عربی و بین المللی بسیار منسجم به نظر می رسید.

جنبلاط که در راس هیئتی متشکل از شیوخ، وزرا، نمایندگان و مقامات حزب سوسیالیست ترقی‌خواه دروزی به دمشق رفته بود، یادداشتی جامع درباره روابط لبنان و سوریه و چشم‌اندازی برای آینده‌ای بهتر در خصصوص روابط بین بیروت و دمشق به شرع ارائه کرد.

برجسته ترین مفاد این یادداشت به شرح زیر است:

۱- لبنان و سوریه دو کشور دوست و مستقل باشند که هیچ کدام در امور دیگری دخالت نکنند.

۲- تقویت و حفظ وحدت سوریه با همه اجزای آن و حسن همجواری با لبنان.

۳ – تعیین مرزهای زمینی و دریایی و حل مشکل مزارع شبعا.

۴ – تقویت روابط لبنان و سوریه و فعال سازی فعالیتهای دو سفارتخانه

۵- بازنگری در کلیه توافقات گذشته و لغو شورای عالی لبنان و سوریه.

۶- تشکیل کمیته هایی برای کشف سرنوشت مفقودین و بازداشت شدگان و کمیته های بازرسی از زندان ها.

هیئت لبنانی، الشرع را مشتاق به حفظ روابط خوب و عدم مداخله در امور داخلی لبنان یافت.

الشرع در دیدار هیئت لبنانی بر ساخت سوریه جدید تاکید و عنوان کرد که تمام شیوه های قبلی حاکم بر رژیم اسد را که تهدیدی برای کشورهای دوست و برادر محسوب می شود، کنار خواهد گذاشت و قانون اساسی جدیدی برای ساخت دولتی فراگیر تدوین خواهد شد که حضور اقشار مختلف سوریه در ساختن آینده سیاسی کشور را تضمین کند.

سامی ابی المنی شیخ اندیشه فرقه موحدین دروزی لبنان نیز در دیدار الشرع با اشاره به اینکه ما به گفته سلطان پاشا الاطرش در خصوص اینکه دین برای خداست و وطن برای همه است، پایبند هستیم و الشرع نیز در پاسخ به وی گفت: پدربزرگم از دوستان بسیار نزدیک سلطان پاشا الاطرش در انقلاب علیه فرانسوی ها بود و با هم به اردن تبعید شدند.

منبع: شفقنا