به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، پس از حمله ایالاتمتحده به پایتخت یمن و هدف قرار دادن تأسیسات آن، نیروهای انصارالله به مقابله با آمریکا پرداختند و ناو هواپیمابر «یواساس ترومن» را هدف قرار دادند. نیروی دریایی آمریکا، در حال حاضر قویترین و پیشرفتهترین نیروی دریایی جهان است. این نیرو، بخش محوری ارتش ایالاتمتحده بهحساب میآید. بسیاری از عملیاتهای هوایی، با محوریت ناوهای هواپیمابر آمریکا شکل میگیرد و تکاوران نیروی دریایی ارتش آمریکا، نقش اساسی در عملیاتهای مهم این کشور دارند. بهطور کلی، نیروی دریایی، محور قدرت نظامی این کشور است.
«شورای روابط خارجی» آمریکا(CFR) در گزارشی به بررسی نیروی دریایی خود پرداخته است. طبق این گزارش، «با حدود ۲۹۰ کشتی، نیروی دریایی آمریکا بزرگترین در جهان نیست؛ اما قویترین است. ایالاتمتحده ۱۱ ناو هواپیمابر دارد که بزرگترین کشتیهای نظامی جهان هستند.» بر اساس تصویر زیر، نیروی دریایی آمریکا در بخش کشتی شامل «۱۱ ناو هواپیمابر، ۳۱ کشتی تهاجمی آبی-خاکی، ۱۵رزمناو» و تعداد قابلتوجهی تجهیزات دریایی دیگر میشود. همچنین در بخش تجهیزات هوایی از «۹۷۰ هواپیمای رزمی و ۶۳۲ هلی کوپر» بهره میبرد و ۳۴۰ هزار نیروی فعال دارد.
به گزارش وبسایت «America navy»، وابسته به دولت ایالاتمتحده، در سال ۲۰۲۴ بودجه وزارت نیروی دریایی آمریکا، ۲۵۵ میلیارد دلار بود. این عدد نسبت به سال ۲۰۲۳، بیش از ۱۱ میلیارد دلار افزایش داشت.
نکته اول و مهم حمله یمن به ناو آمریکایی این است که یمنیها همزمان با تجاوز ایالاتمتحده، عملیات خود را انجام دادند و ناو هواپیمابر «یواساس ترومن» و ناوشکنهای حاضر را با ۸ موشک و ۱۷ پهپاد هدف قرار دادند. سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرد: «در نتیجه عملیات ما، اکثر جنگندههای دشمن، حریم هوایی یمن را به مقصد آبهای بینالمللی در دریای سرخ ترک کردند تا از ناو هواپیمابر خود که در حال هدف قرار گرفتن توسط نیروهای یمن بود، دفاع کنند.»
در میان این عملیات سریع و موفق، اتفاقی رخ داد که در سطح جهانی بسیار خبرساز شد. یک جنگنده پیشرفته F-۱۸ آمریکا سرنگون گردید. درباره علت سرنگونی آن دو دلیل میتواند وجود داشته باشد.
۱. این جنگنده پیشرفته توسط موشکها و پهپادهای سبک یمنی سقوط کرد.
۲. بهوسیله سامانه پدافندی ناو آمریکا ساقط شده است.
آمریکاییها سناریوی دوم را اعلام کردند و مدعی هستند زمانی که ناو آمریکا تلاش میکرد موشکهای یمن را رهگیری کند، بهاشتباه جنگنده خود را هدف قرار داد.
در هر حال، هرکدام از این دو سناریو صحیح باشد، این ماجرا یک شکست بزرگ برای قویترین نیروی دریایی جهان بود.
اگر یمن جنگنده آمریکا را زده باشد یا به خاطر موشکهای یمنی، ناو پیشرفته آمریکایی دچار اختلال شدید شده و هواپیمای خود را هدف قرار داده است؛ در هر دو حالت شکست نیروی پیشرفته و گرانقیمت آمریکا را نشان میدهد. این موضوع تنها بخش اول شکست است. بخشی دیگر این بود که نیروهای یمن بهقدری آماده تقابل با دشمن بودند که همزمان با حمله آمریکا، این عملیات را اجرا کردند که منجر به بازگشت جنگندههای آمریکایی از یمن شد.