رئیس پلیس آگاهی آذربایجان‌ شرقی درباره تزریق آب‌مقطر به جای داروی شیمی درمانی به بیماران سرطانی در بیمارستان بین‌اللملی تبریز گفت: احتمال فوت بیماران خاص بر اثر عدم استفاده از دارو متصور است که در این خصوص پرونده قضایی با دعوت از اولیای دم متوفیان تشکیل و به مراجع قضایی ارسال شد. 

به‌ گزارش همشهری آنلاین، سرهنگ محمدتقی سلطانی رئیس پلیس آگاهی آذربایجان‌ شرقی درباره آخرین وضعیت پرونده تخلفات کادر شیمی‌ درمانی بیمارستان بین‌المللی تبریز مبنی بر تزریق آب مقطر به جای داروی شیمی درمانی گفت: در پی اعلام وقوع سرقت داروهای بیماران خاص در یکی از بیمارستان‌های شهرستان تبریز سریعا کارآگاهان اداره مبارزه با جرایم جنایی در محل حاضر و نسبت به بررسی وضعیت به صورت میدانی اقدام کردند.

احتمال فوت بیماران خاص بر اثر عدم استفاده از دارو

این مقام انتظامی اعلام داشت: با هماهنگی قضایی صورت‌یافته ابتدا یکی از کمک‌بهیاران بیمارستان به‌ عنوان مظنون دستگیر و به پلیس آگاهی دلالت داده شد که با بررسی‌های فنی و علمی اعتراف کرده و نام ۳ نفر از همدستان خود را اعلام کرد که همگی دستگیر و به بزه منتسبه اعتراف و اعلام داشتند که داورها را بعد از سرقت به بازار آزاد خرید و فروش دارو در تهران منتقل کرده و به فروش می‌رساندند.

وی افزود: با بررسی‌های صورت‌یافته توسط کارآگاهان این پلیس احتمال فوت بیماران خاص در اثر عدم استفاده از داروی خریداری‌شده توسط همراهان بیمار متصور است که در این خصوص تعداد ۲۰ فقره پرونده قضایی با دعوت از اولیای دم متوفیان تشکیل و به مراجع قضایی ارسال شد.

تخلف فردی بوده، نه سیستمی

همچنین، اصغر جعفری روحی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز درباره ابعاد تخلفات صورت‌گرفته در بیمارستان بین‌المللی تبریز اظهار کرد: اینکه این اتفاق در این بیمارستان و در حوزه شیمی درمانی بیماران سرطانی صورت گرفته و کادر درمان مرتکب خطا و تخلف شده‌اند، محرز است.

وی با تاکید بر اینکه این تخلفات فردی بوده و چند نفر به صورت شخصی دست به این اقدام زده‌اند، افزود: اتفاقات مربوط به سیستم بیمارستانی نبوده و حتی شناسایی این تخلفات و معرفی نفرات مرتبط با این اقدام خلاف، از سوی بیمارستان صورت گرفته است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز اضافه کرد: دستگاه قضایی پرونده بیماران این بخش را از اول فروردین امسال از بخش درمان درخواست کرده که به زودی تمام این پرونده‌های و گزارش‌های مربوط به تعداد بیماران و پرونده‌هایی که در دایره و گستره این تخلف وجود دارد به دستگاه قضایی ارائه خواهد شد.

طول مدت ارتکاب تخلف معلوم نیست

جعفری روحی در عین حال از سرپایی بودن بیمارانی که برای گرفتن خدمات در مباحث شیمی درمانی به این بیمارستان مراجعه می‌کردند، خبر داد و گفت: برای این بخش از بیماران در سامانه‌های بیمارستان پرونده‌ای ثبت نمی‌شد و دقیق نیست.

وی درباره مدت زمان رخ دادن این تخلفات در این مرکز خدماتی درمانی و بهداشتی نیز اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت: تمام این ابعاد در حال بررسی است، اما تخلف بیشتر مربوط به داروهای گرانقیمت بخش شیمی درمانی و سرطانی است.

متضرران حوادث این‌چنینی هرگز به زندگی عادی برنمی‌گردند

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز درباره تخلفاتی نظیر این، به ویژه ‌در حوزه درمان که غیرقابل جبران بوده و هیچ وقت متضرران حوادثی این چنین به زندگی عادی برنمی‌گردند، اظهار داشت: تخلف و خطا در حوزه بهداشت و درمان، حتی یک‌دهم درصد، غیرقابل بخشش بوده و شهروندان مطمئن باشند حوزه درمان تمام ابعاد را بررسی و تا برخورد قانونی با متخلفان پیگیر موضوع خواهد بود.

جعفری روحی این تخلف را به جنبه فردی و سوء‌استفاده‌های شخصی مرتبط دانست که نباید باعث خدشه‌دار شدن تلاش فعالان این بخش در دیدگاه مردم و شهروندان شود چراکه افراد سودجو به جهت منافع شخصی از این آشفته بازار استفاده و تخلف کرده‌اند.

وی اذعان کرد: این تخلف از سوی بیمارستان و سیستم‌های نظارتی آن شناسایی و رصد شده، اما این نظارت‌ها باید با دقت و جامعیت کامل انجام شود تا به هیچ عنوان شاهد حوادث تلخ این‌چنینی نباشیم.

منبع: تسنیم