آمارهایی که در ماه‌های اخیر در مورد فرزندآوری ایرانی‌ها منتشر شد، نشان دهنده ۲ واقعیت کمتر شنیده شده است،‌ اول اینکه فاصله ازدواج و فرزندآوری کاهش یافت،‌ دوم اینکه تولد فرزند دوم بالاترین رتبه را در آمار دارد.

به گزارش خبرنگار همشهری، نکته مهم و کمتر توجه شده در میان آمار مربوط به کاهش فاصله زمانی ازدواج و فرزندآوری است. آمارهای ۱۰ سال اخیر نشان می‌هد که فاصله زمانی میان ازدواج زنان و مردان با تولد فرزند اول، روند کاهشی را تجربه کرده است، در واقع این زنان و مردان با وجود اینکه دیر ازدواج کردند اما با سرعت بیشتری برای فرزندآوری تصمیم گرفتند.

تهرانی‌ها دیرتر بچه می‌آورند

میانگین سنی اولین تجربه پدر شدن در استان‌های کشور متفاوت است و براساس آمار ثبت احوال و در بازه زمانی ۵ ماهه نخست ۱۴۰۳ باید گفت که تهرانی‌ها نسبت به سایر استان‌ها دیرتر بچه دار می‌شوند اما پدران استان سیستان و بلوچستان در نقطه مقابل قرار دارند.

آمار مهم در مورد جوانان ایرانی

داده‌های سال‌های اخیر نشان می‌دهند که شاخص ازدواج جوانان کاهش یافته است؛ به گونه‌ای که در سال ۱۳۹۲، ۴۷.۸ نفر به ازای هزار نفر مرد جوان و ۴۰.۷ نفر به ازای هزار نفر زن جوان ازدواج کرده‌اند؛ اما این میزان در سال ۱۴۰۲ به ۲۹.۷ نفر به ازای هر هزار نفر مرد جوان و ۲۶.۲ نفر به ازای هزار نفر زن جوان کاهش پیدا کرده است.

در کنار این آمار برای شناخت درست باید مروری بر اطلاعات گره خورد با ازدواج در سال‌های اخیر داشت تا وضعیت فعلی جامعه بهتر شناخته شود.

استقبال از فرزند دوم

مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال چندی پیش، اطلاعات مربوط به ولادت در ۸ماهه سال‌۱۴۰۳را منتشر کرد. طبق این آمار بیشترین آمار ولادت‌ها در ۸‌ماه گذشته به نام دومین فرزند خانواده‌ها گره خورده است و فرزند اول در رتبه بعدی قرار دارد.

منبع: روزنامه همشهری