به گزارش همشهری آنلاین، او گفت: حوزه صنایع فرهنگی از جمله حوزههای مغفول مانده در عرصه امور فرهنگی است و برگزاری سومین نمایشگاه دستاوردها و ظرفیتهای شرکتهای دانش بنیان و خلاق در راستای تبیین این مهم شکل گرفته است.
محمد حسین ایمانی خوشخو رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی با بیان این مطلب در نشست خبری سومین «نمایشگاه دستاوردها و ظرفیتهای شرکتهای دانش بنیان و خلاق» که امروز ۱۵ دی ماه با حضور وی و ابراهیم نبیونی مدیرفنارویهای این پارک و مسئول این نمایشگاه و جمعی از اهالی رسانه در محل پارک ملّی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی برگزار شد؛ گفت: پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی تنها پارک تخصصی و ملی کشور است که از جهت فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی فعالیت میکند. زیرا این پارک تنها مختص به تهران نمیشود بلکه قابلیت پردیس در مراکز استانها را نیز دارد.
رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی با بیان این مطلب که طبق ارزیابی وزارت علوم این پارک از مدت تاسیس تا کنون توانسته در بحث صنایع خلق فرهنگی پیشرو باشد؛ اظهار داشت: مدت ۶ سال است که از تاسیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی میگذرد و طبق آمار موجود در این مدت ۱۶۰ شرکت به محصول رسیدند و در پارک مستقر هستند.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین نکاتی که از زمان تاسیس این پارک به آن دست یافتهایم این است که در حوزه بین الملل در حوزه صنایع فرهنگی علاوه بر مزیتهای نسبی، مزیتهای مطلق نیز در جهان داریم و لازم است در حوزه بین الملل ورود بیشتری داشته باشیم که مهمترین موضوع در ارتباط با حوزه «بریکس» است و قرار است حوزه فرهنگی را به نمایندگی ایران فعال کنیم تا به صادرات فرهنگی داشته باشیم و هم فعالیتهای فرهنگی کشورمان در سایر کشورهای دنیا دیده شود. در همین راستا قرار است تابستان سال آینده نمایشگاهی در حوزه توانمندیهای این حوزه و اقتصاد دیجیتال که از موضوعات مهم و در دستور کارِ این پارک است را در جزیره کیش برگزار کنیم.
بیشتر بخوانید:
این مدیر فرهنگی در ادامه صحبتهای خود با بیان این مطلب که موضوع مالکیت حقوق معنوی از مهمترین موضوعاتِ در دستور کار است؛ گفت: یکی از نقطه ضعفها موضوع مالکیت حقوق فکری و معنوی در صنایع فرهنگی است که نبود ساز و کار مناسب در این حوزه موجب شده انگیزه هنرمندان در حوزه تولیدات فرهنگی پایین آید و متاسفانه حاشیه امنی در این زمینه وجود ندارد که این موضوع در حوزه موسیقی و هنرهای تجسمی بیش از سایر حوزهها به چشم میخورد.
وی تاکید کرد: در این حوزه با وزارت علوم و قوه قضائیه وارد گفتگو شدهایم و به زودی به دستور عمل مدقن در این زمینه دست خواهیم یافت.
مدیر پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی است، گفت: از سوی شورای انقلاب فرهنگی تصویب و با ابلاغ رئیس جمهور فقید دولت سیزدهم این پارک مسئول تاسیس شهر جهانی و نوآوری صنایع خلاق فرهنگی شد و اساسنامه آن نوشته شده و قرار است مجموعه تولیدات، صادرات و انتقال تجربه در حوزه صنایع فرهنگی بدون اینکه باری بر دولت داشه باشد، در زمینی به مساحتِ حدود ۲۰۰ هکتار در فضایی در شهر آفتاب به صورت متمرکز جمع شود.
محمد حسین ایمانی خوشخو در ادامه صحبتهای خود با اشاره به استفاده از ظرفیتهای موجود در کشورهای دارای اشتراک فرهنگی با ایران گفت: یکی از فعالیتهای پیش بینی شده در حوزه بین الملل همکاری با کشورهایی است که سابقه فرهنگی و تاریخی با ایران دارند که طی عقد تفاهمنامههایی می توانند با در اختیار گرفتن فضایی در این مجموعه می توانند فعالیتهای مشترک را به انجام برسانیم. هندوستان نخستین کشوری بود که با آن وارد مذاکره شدهایم و بنا داریم با دیگر کشورهای همسایه که قرابت فرهنگی داریم با موضوعاتی همچون مد و لباس، سینما، گردشگری و رشتههای تخصصی صنایع فرهنگی فعالیتهای مشترک به انجام برسانیم.
وی تصریح کرد: تجربه کار در این پارک و البته در حوزه صنایع فرهنگی نشان داده که فضا برای کار در کشور به فراوانی وجود دارد که میتواند به درآمدزایی منجر شود و این مهم در صنایع فرهنگی بیش از هر عنوانی به چشم میخورد زیرا در این حوزه به منایع خارجی نیازی نیست و فقط اراده از بالا و در ادامه مسیر همت در حوزه مدیریت میخواهد.
ابراهیم نبیونی مدیرفنارویهای این پارک و مسئول سومین نمایشگاه دستاوردها و ظرفیتهای شرکتهای دانش بنیان و خلاق در ادامه این نشست با تشریح برنامههای این نمایشگاه گفت: با توجه به اهداف فعالیت پارک ملّی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی در حوزه تخصصی فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی، این نمایشگاه به منظور تحقق اهدافی همچون شناخت، سرمایه گذاری و ارائه محصولات برگزار میشود.
وی ادامه داد: صنایع خلاق به عنوان یک حوزه هزینه بردار تعریف شده است در حالی که با شناساندن این حوزه میتوان به شناخت مدیران سازمانهای دولتی در این حوزه کمک کرد. یکی دیگر از اهداف برگزاری این نمایشگاه حضور سرمایهگذرانی است که همواره در زمینه صنایع سخت سرمایه گذاری کرده اند و البته تمایل دارند در بخش صنایع نرم نیز سرمایه گذاری کنند. بنابراین ضرورت دارد این سرمایه گذاران با شرکتهای فعال در این زمینه برای همکاریهای آتی آشنا شوند که این نمایشگاه زمینه آشنایی در این حوزه را ایجاد خواهد کرد.
بیشتر بخوانید:
مسئول سومین نمایشگاه دستاوردها و ظرفیتهای شرکتهای دانش بنیان و خلاق با بیان این مطلب که در این نمایشگاه، هفت نشست تخصصی با حضور فعالانِ حوزه تولید محتوا، هوش مصنوعی و حکمرانی در پارک ملّی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی برگزار میشود؛ خاطرنشان کرد: در روز نخست این نمایشگاه و در تاریخ ۱۷ دی ماه دو نشست تخصصی با عناوین «راهکارهای تولید محتوای ویروسی» و «فناوریهای نرم در مسیر جهانی شدن» برگزار میشود و در ادامه در تاریخ ۱۸ دی ماه ۳ عنوان نشست تخصصی «نظام حکمرانی مالی در بنگاههای فناور»، «معافیتها و تکالیف مالیاتی شرکت فناور» و «نظام حکمرانی توسعه در بنگاههای فناور» و در تاریخ ۱۹ دی ماه نیز دو نشست تخصصی «انسان در عصر هوش مصنوعی؛ مفاهیم بنیادی» و «چالش های منابع انسانی در استارتاپها» برگزار می شود.