مقدار نوری که طی یک ساعت و نیم به سطح زمین می‌رسد، قدرت کافی برای تأمین انرژی جهان در یک سال کامل را دارد.

به گزارش همشهری آنلاین، بنابراین اگر بتوانیم حتی بخشی از این نور را به انرژی الکتریکی تبدیل کنیم، آن موقع شاید بسیاری از معضلات زیست‌محیطی حل شود. نکته مهم دیگر این است که می‌توان با تولید برق از پنل‌های خورشیدی، آن را فروخت و کسب درآمد هم کرد. بر اساس اعلام وزارت نیرو، نرخ تضمینی برق خورشیدی در سال ۱۴۰۳ برای مصرف ۲۰ کیلووات و کمتر، ۲۵۰۰ تومان و برای بیشتر از ۲۰ کیلووات تا یک مگاوات، ۲۲۰۰ تومان است. اما انرژی خورشیدی چگونه کار می‌کند؟ در ادامه توضیحی گام به گام از نحوه عملکرد انرژی خورشیدی آورده شده است.

نحوه عملکرد پنل‌های خورشیدی
پنل‌های خورشیدی معمولا روی سقف خانه‌ها قرار می‌گیرند و به سمت بیشترین تابش نور خورشید تنظیم می‌شوند. عملکرد این پنل به یک مؤلفه کوچک به نام سلول فتوولتائیک بستگی دارد. این سلول‌ها معمولا از سیلیکون ساخته می‌شوند. هنگامی که نور خورشید به یک پنل خورشیدی می‌تابد، فوتون‌ها توسط سلول‌های سیلیکونی جذب می‌شوند. فوتون‌های نور خورشید الکترون‌های اتم‌های سیلیکون را آزاد می‌کنند و این الکترون‌ها قادر به حرکت می‌شوند. آنها از طریق لایه‌های سلول حرکت و جریان الکتریکی ایجاد می‌کنند.



کارکرد در شب
پنل‌های خورشیدی در شب، زمانی که نور خورشید وجود ندارد، انرژی تولید نمی‌کنند. با این حال، بسیاری از سیستم‌های خورشیدی به باتری‌هایی مجهز هستند که انرژی اضافی تولیدشده در طول روز را ذخیره می‌کنند. این انرژی می‌تواند در شب، روزهای ابری یا حتی دوره‌های طولانی بارانی استفاده شود.

بیشتر بخوانید:


فروش برق
در ایران امکان فروش برق تولیدی از سامانه‌های خورشیدی خانگی به شبکه برق سراسری وجود دارد. وزارت نیرو از طریق سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا)، برنامه‌هایی برای خرید تضمینی برق تولیدی از نیروگاه‌های خورشیدی کوچک‌مقیاس ارائه کرده است. در ضمن وام کم‌بهره هم برای این اقدام ارائه می‌شود.