این بحران که پس از بحران جهانی اقتصاد، یکی از بزرگترین شوکهای اقتصادی در بخش آسیایی اقتصاد قلمداد میشود تحتتأثیر بحران مسکن در دوبی رخداده است.
تشویق و برنامهریزی دولت امارات برای توسعه طرحهای ساخت مسکن در این امیرنشین حاشیه خلیجفارس و رشد حبابگونه این طرحها موجب بروز این بحران شده است. با انتشار این خبر و تاثیر آن بر بورسهای بینالمللی بازارهای کالا بهویژه طلا، ارز و نفت از رویداد تاثیر پذیرفتند.
بدهی شرکت دولتی دوبی ورلد که بیش از 59 میلیارد دلار اعلام شده است شوک مهمی در بازارهای مالی جهان ایجاد کرد و موجب کاهش بهای طلا در روز جمعه تا میزان 5 درصد شد. نگرانی از آغاز موج جدید بحران مالی جهانی پس از به تعویق افتادن بازپرداخت بدهیهای دوبی موجب شد بازارهای مالی جهانی نیز با کاهش مواجه شوند.
در روز جمعه شاخص بورسهای اروپایی در ابتدای معاملات بهشدت کاهش یافت ولی در اواسط روز بخشی از این کاهش را جبران کرد و در پایان معاملات، با افزایش همراه شد. شاخص بازارهای آسیایی نیز بهشدت کاهش یافت و در برخی موارد میزان کاهش به 5 درصد رسید.
بحران مالی دوبی بر بازار ارز نیز تاثیر داشت و موجب کاهش چشمگیر ارزش دلار آمریکا در برابر سایر ارزهای عمده از جمله ین، یورو و پوند شد. برخی گزارشها از فروش ذخایر طلای برخی صاحبان سرمایه تحتتأثیر بحران مالی دوبی نیز خبر دادهاند.
علاوه بر این، در دوبی قیمت طلا و نفت خام نیز کاهش یافت. هر اونس طلا در بازارهای بینالمللی در روز جمعه تا1177 دلار معامله شد و حدود 12 دلار نسبت به روز قبل کاهش داشت.