در تصویری که احسان خاتونی برای ما ارسال کرده یکی از این باربندها را مشاهده میکنید که به علت ارزان شدن قیمت جان انسان، چند وقتی است که در راسته باربران موتوری باب شده است.
البته شاید هم گناه رایج شدن این نوع حرکات برگردن شرکتهای بیمه است که برای تصادفهای منجر به فوت، چند میلیون تومان دیه میپردازند. به دنبال این دست و دلبازی بیمهها، کسی که میخواهد شکم چند سر عائله را سیر کند سراغ کاری میرود که چنانچه نیست و نابود شد خانوادهاش به نوایی برسد.
به هر حال این حرکات ژانگولری مانند تکچرخ زدن و غیره به منظور خودشیرینی و جلب توجه انجام نمیشود و چنانچه به اصطلاح صاحبکار سر کیسه را شل کند شاگرد مغازه و غیره مجبور نمیشوند با عزرائیل قرار کاری بگذارند.
بلیت اضافه دارید؟
نوید آمدن بلیتهای الکترونیکی به عرصه اتوبوسرانی درون شهری، بسیاری از اتوبوسسوارها را خوشحال کرد. آنها پیش خود میاندیشند که شاید از این پس هنگامی که غرق در افکار خود از پنجره اتوبوس به بیرون نگاه میکنند هیچکس با سؤال « بلیت اضافی دارید؟»
چرت فکری آدم را پاره نمیکند. اما تا به اجرا در آمدن این طرح در تمام شهر، شهروندان خواستار افزایش تعداد باجههای بلیتفروشی هستند.
به هر حال این روزها خدمات شرکت واحد به شکل قابل قبولی گسترش یافته و از تعداد اتوبوسها گرفته تا کیفیت آنها نسبت به سالهای پیش تغییرات چشمگیری قابل مشاهده است. بنابراین به نظر میرسد در کنار این تغییرات مثبت، اضافهکردن چند باجه بلیتفروشی یا مستقر شدن بلیتفروشها در برخی ایستگاهها کار چندان وقتگیر و هزینهبری نباشد.
اسراف کاغذ
حتما شما هم شنیدهاید که برای تهیه هر دفتر کاغذی، دستکم یک درخت قطع میشود و این در حالی است که با توجه به فراگیری آلودگی هوا وجود هر درخت روی کره زمین میتواند تاثیر زیادی بر تصفیه هوا داشته باشد.
در چنین شرایطی اندکی صرفهجویی در مصرف کاغذ میتواند تا حدودی از قطع بیرویه درختان جلوگیری کند و یکی از راههای آن بازیافت کاغذ است. برای بازیافت کاغذ سادهترین راه آن کمک به تفکیک کاغذ از سایر زبالههاست.
به همین منظور سطلهای ویژهای برای قرار دادن کاغذ تهیه و در بسیاری از سازمانها و ادارهها توزیع شده است. البته همچنان در برخی از مدرسهها و ادارهها شاهد دور ریختن کاغذ و ترکیب آن با سایر زبالهها هستیم. خوب است در این مورد دقت بیشتری صورت گیرد تا کاغذهای مصرف شده از مبدا از سایر زبالهها تفکیک شوند.
یکطرفه بنبست
تابلوی راهنمایی یکی از عواملی است که به رانندگان در مسیریابی صحیح کمک میکند. این در حالی است که در برخی موارد این تابلوها به اندازه کافی گویا نبوده و در مواردی رانندگان را گمراه میکنند.
برای مثال ابتدای یک کوچه تابلوی عبور یکطرفه نصب شده و راننده به گمان اینکه از این کوچه میتواند به مسیر بعدی برسد وارد آن میشود. اما در انتهای کوچه متوجه میشود که کوچه بنبست است.
با توجه به اینکه خارج شدن رانندگان از یک کوچه بن بست که در ابتدای آن تابلویی نصب نشده بسیار دشوار است، بهتر است سر کوچه تابلوی نشان دهنده بنبست بودن آن هم نصب شود تا رانندگان از این طریق بتوانند به درستی مسیریابی کنند.
از سوی دیگر در برخی از کوچهها هم که عملیات عمرانی جریان دارد، نصب تابلوهای اطلاعرسانی در مورد عملیات عمرانی اهمیت زیادی دارد تا رانندگان به کوچهای که امکان عبور از آن وجود ندارد، وارد نشوند. به هر حال در شهرهای شلوغ حتی یک دقیقه صرفهجویی در وقت هم برای خودش یک دقیقه است.