تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۹ - ۰۶:۲۲

آرش نهاوندی: اضطراب و استرس در محل کار، زنانی که کمتر از 50 سال دارند را در معرض خطر ابتلا به عوارض قلبی قرار می‌دهد.

به گزارش بی‌بی سی، نتیجه تحقیقات محققان دانمارکی در زمینه‌های محیطی و اشتغال حکایت از آن دارد که فشار کاری بر زنان زیر 50 تا 60 سال اثر مخرب می‌گذارد. بر مبنای این تحقیق به‌ویژه زنان پرستار در معرض ابتلا به عوارض ناشی از اضطراب و استرس محیط کار قرار دارند.

بنیاد قلب انگلیس می‌گوید: افرادی که در کار دچار استرس می‌شوند باید تلاش کنند تا با اتکا به مثبت نگری عوامل استرس‌زا را از خود دور کنند. شواهدی نیز مبنی بر افزایش خطر ابتلا به عوارض قلبی به‌دلیل فشار کار در مردان نیز وجود دارد اما به‌دلیل شیوع بیشتر اضطراب در زنانی که کار می‌کنند در این مطلب به تحقیق درباره این مسئله پرداخته شده است.

در این تحقیق محققان درباره فشار کار در بیمارستان‌ها از بیش از 12 هزار پرستار 45 تا 64 ساله سؤال کردند و وضعیت سلامت این افراد را به‌مدت 15 سال تا سال 2008 مورد بررسی قرار دادند.

طی این 15 سال 580 نفر از این پرستاران به‌دلیل ابتلا به عوارض موضعی قلبی، 369 نفر از آنان به‌دلیل ابتلا به آنژین و 138 نفر دیگر به‌دلیل بروز سکته قلبی در بیمارستان بستری شدند. پس با مد نظر قرار دادن فاکتورهای خطرناک نظیر سیگار کشیدن و دیابت، محققان به این نتیجه رسیدند آنهایی که دچار فشار کاری هستند 35 درصد بیشتر از آن دسته از پرستارانی که می‌توانند فشارهای کاری را تحمل کنند یا در کارشان فشار کمتری را متحمل می‌شوند در معرض ابتلا به عوارض قلبی قرار می‌گیرند.

اما زمانی که آنان نتایج را براساس سن و سال مورد بررسی قرار دادند، متوجه شدند که عوارض و بیماری‌های قلبی زنان 50 سال یا زیر 50 سال را بیشتر تهدید می‌کند. محققان دانمارکی بیمارستان دانشگاه گلوستروپ می‌گویند: بر مبنای این تحقیق مشخص شد که سن ابتلا به عوارض قلبی در زنان پایین آمده است. آنها می‌افزایند: به‌نظر می‌رسد که فشارهای ناشی از کار تاثیرات بسیار مخرب‌تری بر وضعیت سلامت زنان جوان‌تر می‌گذارد.

استرس قسمت طبیعی زندگی ماست. اما اگر بیش از حد مجاز باشد ممکن است به‌صورت بیمارگونه جلوه کند و زندگی فرد را به خطر اندازد. داشتن استرس کم می‌تواند با به‌وجود آوردن انگیزش شغلی و بهبود عملکرد افراد،  مثبت و سازنده عمل کند ولی درصورتی‌که استرس فرد زیاد شود نه فقط با اضطراب و افسردگی همراه خواهد بود بلکه موجب وقوع بیماری‌های جسمانی از جمله حملات قلبی، زخم معده و سکته می‌شود.

استرس و فعالیت شغلی زنان و وقت کمتری که آنان صرف سلامتی خود می‌کنند، علاوه بر احتمال بروز عوارض قلبی در زنان زیر سن 50 سالگی موجب پایین آمدن ایمنی بدن زنان و ابتلای بیشتر آنان به برخی از اختلالات هورمونی می‌شود. جدیدترین یافته‌های علمی نشان می‌دهد که استرس نقش مؤثری در اختلالات هورمونی دارد به‌طوری‌که می‌تواند موجب به هم خوردن نظم دوره‌های ماهانه در زنان شود و عوارض دیگری در سنین بالاتر از جمله ابتلا به مشکلات روحی و ناباروری را به همراه داشته باشد.

برچسب‌ها