همشهری آنلاین: ‌پرداخت نقدی یارانه ها زمانی خواهد بود که برای همه سرپرست‌های خانوار حساب باز شود که مقدار آن اعلام نمی‌شود و این از مواردی است که نمی‌توان از قبل اعلام کرد.

میرتاج‌الدینی معاون پارلمانی رئیس جمهور روز دوشنبه درحاشیه جلسه ای که در دانشکده علوم قضایی به منظور تشریح اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها تشکیل شد در پاسخ به این پرشس که آثار هدفمندی یارانه در اقشار فقیر چگونه است، گفت: اولین اثر مستقیم آن این است که 50 تا 60 درصد درآمد ایجاد شده از آزادسازی قیمت‌ها به مردم برگردانده می‌شود که رقم قابل توجهی خواهد بود که هر دو ماه یکبار به حساب افراد واریز می‌شود.

معاون پارلمانی رئیس جمهور افزود: افراد فقیر که 50 هزار تومان برای آنها رقم قابل توجهی است هر دو ماه یکبار در همین حدود دریافت خواهند کرد و در حال حاضر 10 میلیون نفر در جامعه شامل 5 تا 6 میلیون نفر مستمری‌بگیر کمیته امداد و بهزیستی و حدود 3 تا 4 میلیون نفر پشت نوبت وجود دارد که برای این افراد یارانه‌ بیشتری واریز خواهد شد.

میرتاج‌الدینی در پاسخ به این سؤال که شروع اجرای طرح هدفمندی دقیقاً از چه زمانی خواهد بود، گفت:‌ طرح وقتی بخواهد اجرا شود، شب قبل اعلام می‌شود.

معاون پارلمانی رئیس جمهور در مورد اجرای 3 یا 5 گامی هدفمندی یارانه‌ها گفت:‌ دولت از ابتدای نظر به اجرا در 3 گام داشت، مجلس هم روی 5 گام تأکید ندارد، بلکه می‌گوید گام اول اجرای قانون با اقتصاد برداشته شود.

وی گفت:‌ در قانون هدفمندی فقط برای سال اول سقف تعیین شده است . در 5 سال قانون اجازه دارد که در 5 گام یا 3 گام اجرا شود و چون دولت فکر می‌کند، تورم انتظاری در هر گام وجود دارد، بنابراین اگر در 3 گام اجرا شود، تورم انتظاری کمتر از 5 گام خواهد بود.

میرتاج‌الدینی افزود: دولت نمی‌خواهد کشور را در 5 سال هر سال در تب و تاب نگه دارد و فکر می‌کند هر چه ثبات بیشتری حکمفرما باشد برای فعالان اقتصادی بهتر است.

وی با اشاره به سابقه تاریخی ارائه لایحه یک فوریتی هدفمند کردن یارانه ها در اواخرکار دوره اول ریاست جمهوری احمدی نژاد به مجلس و طولانی شدن بحث درمجلس و مسکوت ماندن آن گفت: در هنگامی که این موضوع در مجلس مطرح بود یکی از نمایندگان دوم خردادی به من گفت، علت اینکه مسکوت ماندن رای آورد این بود که عده‌ای گفتند این موضوع امتیاز شب انتخابات برای احمدی‌نژاد می‌شود ،‌ برخی از نمایندگان هم نگران تبعات این موضوع بودند چرا که می‌ترسیدند این تبعات باعث ریزش اصولگرایان شود.

معاون پارلمانی رییس جمهور طرح مباحثی مانند لیبرالی بودن هدفمند کردن یارانه ها را مورد انتقاد قرار داد و گفت مبنای اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها عدالت است.

معاون پارلمانی رییس‌جمهور با بیان اینکه طرح تحول اقتصادی  رییس‌جمهورهفت بند دارد، گفت: اولین و مهمترین بند آن که متاسفانه مباحث آن نیز خیلی طول کشیده است، هدفمند کردن یارانه‌ها است.

وی گفت: یارانه‌ها در اقتصاد ایران زیاد است و مدت طولانی است که ما یارانه می‌دهیم و این سال به سال نیز زیادتر می‌شود، چرا که خدمات و کالاهایی که مشمول یارانه‌ها می‌شوند، گسترش پیدا می‌کند و قاچاق و مصرف کالاهای یارانه‌ای زیاد می‌شود.

معاون پارلمانی رییس‌جمهور بعد از سخنان خود به سوالات دانشجویان پاسخ داد و در مورد افزایش تورم در پی اجرای این قانون ، گفت: ما وقتی صورت مساله را خوب تصویر کنیم می‌بینیم اگر تورمی نیز در کار باشد ناگزیر هستیم  از این گذرگاه عبور کنیم چرا که هدفمند کردن یارانه‌ها یک ضرورت است و با اصل اجرای قانون هم کسی مخالف نیست؛ اما آمار و ارقامی که در مورد تورم ناشی از اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها داده می‌شود قطعی نیست و احتمالی است چرا که متغیرهای موثر در تورم ثابت نیستند و یک تورم احتمالی در نظر گرفته می‌شود و کسی نمی‌تواند میزان دقیق این تورم را بگوید و محاسبات بانک مرکزی و دولت نیز نشان داده است که میزان تورم بالا نخواهد بود.

وی با اشاره به عواملی که باعث ایجاد تورم در جامعه می‌شود، ‌گفت: وقتی تورم بالا می‌رود که تقاضا برای یک کالا زیاد باشد و شاهد رشد زیاد نقدینگی در جامعه باشیم ولی در هدفمندسازی یارانه‌ها نقدینگی جدیدی به جامعه پمپاژ نمی‌کنیم چرا که آنچه که از مردم گرفته می‌شود همانی است که در قالب یارانه نقدی یا در قالب حمایت از صنعت و تولید به جامعه برمی‌گردد.

میرتاج‌الدینی گفت: با اجرای این قانون 50 تا 60 درصد درآمد حاصل از آزادسازی قیمت‌ حامل‌های انرژی به مردم برگردانده می‌شود و ما بازتوزیع موثر را خواهیم داشت. در واقع رقم قابل توجهی به مردم بازگردانده می‌شود و دو ماه به حساب مردم می‌رود و افراد فقیر نیز از منابع به صورت مناسب‌تر برخوردار می‌شوند.

وی در پاسخ به این سوال که زمان اجرای این قانون چه موقع خواهد بود؟ گفت: در حال حاضر دولت در حال فراهم کردن مقدمات اجرای این قانون است و وقتی که زمان اجرا برسد این زمان اعلام خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا در زمانی با هزینه زیاد اطلاعات خانوارها جمع‌آوری شد، بحث خوشه‌بندی‌ها مطرح شد ولی بعد بحث خوشه‌بندی و اجرای این قانون بر اساس خوشه‌بندی منتفی شد؟ گفت: هزینه‌هایی که برای جمع‌آوری اطلاعات خانوار مصرف شد در مقابل اصل یارانه‌ها چیزی نیست و جمع‌آوری این اطلاعات برای کشور لازم است و اکنون نیز پر کردن فرم‌های اطلاعات خانوار ادامه دارد.

وی گفت: در بحث خوشه‌بندی که مطرح شد درصدی از خطای عمدی، طبیعی و انسانی یا غلط محاسبه‌ای وجود داشت که می‌توان گفت این درصد خطا شاید در حدود پنج درصد بود.

معاون پارلمانی رییس جمهور گفت: در قدم اول پایه‌ رقمی یارانه برای همه در نظر گرفته می‌شود البته برای محرومان، کمک‌بگیران و روستائیان بیشتر، و در مراحل بعد اصلاح میزان پرداخت صورت می‌گیرد و ما از دهک‌های بالای جامعه نیز می‌خواهیم که متقاضی این یارانه‌ها نباشند.

وی در پاسخ به این سوال که عده‌ای از مخالفان دولت بدشان نمی‌آید که دولت در اجرای این قانون موفق نباشد و از طرفی دیگر تجمعاتی برگزار شود و مشکلاتی برای دولت ایجاد شود، نظر شما در مورد این مسائل چیست؟ گفت: قانون هدفمند کردن یارانه‌ها یک طرح ملی و به نفع همه است و در راستای منافع کشور و حمایت از مردم صورت می‌گیرد و بستر و زمینه برای اجرای آن در کل جامعه وجود دارد.

میرتاج‌الدینی با بیان اینکه دولت هراس و نگرانی از بابت اجرای قانون ندارد و ابعاد مختلف موضوع را مورد مطالعه قرار داده و در هر بخشی نیز بسته‌های سیاستی و اجرایی را آماده کرده است، افزود: در بخش حمل و نقل عمومی، کشاورزی، کالاهای اساسی و در صنعت و تولید، ممکن است برخی از گروه‌های سیاسی بدشان نیاید که در این مسیر یکسری تبعاتی ایجاد شود و به آن دامن بزنند، ولی به نظر من بدنه اصلی جامعه با آنها همراهی نمی‌کند چرا که این یک حرکت ملی و اصلاح اقتصاد کشور است.

وی تاکید کرد: همانطور که گفتم اجرای این قانون در راستای حمایت از مردم است و دولت در اجرا و ادامه آن مصمم است و با راهکارهایی که در نظر گرفته رضایت‌مندی مردم تامین می‌شود و تلاش دارد که به شکلی این قانون را اجرا کند که مردم شیرینی اجرای آن را حس کنند.

معاون پارلمانی رییس جمهور در پاسخ به این سوال که به نظر می‌رسد اطلاع‌رسانی مناسبی در این زمینه از سوی دولت صورت نگرفته است،‌ گفت: بحث اطلاع‌رسانی بسیار مهم است البته نباید اینگونه باشد که فقط دولتمردان به این موضوع بپردازد، اقتصادانان نیز باید وارد صحنه شوند، ابعاد قضیه را برای مردم بیشتر بشکافند اگر چه مباحثی که بین دولت و مجلس در این ارتباط مطرح شد و طولانی شدن زمان تصویب این قانون  جامعه را بیشتر با این موضوع درگیر کرد.

برچسب‌ها