به گزارش ایسنا، محمدعلی رامین که در سومین نشست خبری جشنواره بینالمللی مطبوعات و خبرگزاریها سخن میگفت، اظهار کرد: 500 اثر در بخشهای ویژه، هفت هزار و 200 اثر از نشریات و خبرگزاریها و شش هزار و 300 اثر در جشنوارههای جانبی شرکت کردهاند.
وی با بیان این که به آثار رسیده که به بخش داوریها راه پیدا کرده باشند، گواهینامه خبرنگار یا رسانهنگار فعال داده شده و اسامی آنها در سایت مربوطه به ثبت خواهد رسید افزود: تاسیس دبیرخانه دائمی برای بررسی آثار مثبت رسانهها از جمله کارهای انجام شده است.
چاپ کتاب بانک اطلاعات نشریات کشور
رامین با تاکید بر اینکه از رسانهها و رسانهنگارانی که در برپایی باشکوه نمایشگاه و جشنواره هفدهم مطبوعات و خبرگزاریها شرکت فعال داشته باشند، حمایت ویژه به عمل میآوریم یادآور شد: چاپ کتاب بانک اطلاعات نشریات کشور و نظارت مردمی بر رسانهها از طریق پیامک در حال انجام و جزو اقدامات آتی است.
حضور 150 نشریه و خبرگزاری خارجی در نمایشگاه
به گفته او سال گذشته نمایشگاه با 485 غرفه برگزار شد که این رقم در نمایشگاه هفدهم به 700 غرفه با بیش از دو هزار و 400 نشریه و خبرگزاری داخلی و خارجی رسیده که از این بین سهم رسانههای استانی هزار و 600، نشریههای دانشجویی 200 و 150 نشریه و خبرگزاری خارجی است.
او ادامه داد: تاکنون 250 میهمان از 55 کشور به طور قطع در نمایشگاه شرکت خواهند داشت که 30 نفر شخصیت علمی جهان اسلام از 15 کشور را نیز شامل میشود؛ پنج رییس دانشگاه جهان اسلام و تعدادی از دیگر شخصیتهای علمی و سیاسی خارجی به خصوص از کشورهای همجوار از دیگر میهمانان نمایشگاه امسال هستند تا بتوانیم در خلال برگزاری بستر تعامل رسانههای محلی و استانی و پیوستن آنها به گسترهی ملی و تعامل رسانههای سراسری با رسانههای خارجی را با انعقاد تفاهمنامههایی در جریان نمایشگاه ایجاد کنیم.
برپایی غرفهی ویژه دولت با حضور مسوولان
وی از برپایی غرفهی ویژهای به نام دولت که مسوولان بخشهای مختلف در آن شرکت کرده و به گفتوگو با رسانهها میپردازند خبر داد و افزود: غرفههایی با موضوعات زنان و رسانه، شهدای رسانه، رسانه و فلسطین، رسانه و کمکرسانی به سیلزدگان پاکستان، شفافیت به روشنگری و افشای توطئهها و خیانتهای گروههای ضاله برای افکار عمومی از دیگر غرفههای ویژه نمایشگاه هفدهم است.
او درباره چگونگی واگذاری غرفهها به مطبوعات و دیگر رسانهها گفت: رسانهها به ترتیب اولویت و بخشبندیهایی که در نمایشگاه وجود دارد، جایابی خواهند شد. به رسانههای جهان اسلام، دانشجویی، استانی و علمی اولویت خاصی دادهایم و آنچه مسلم است این که تمام رسانهها، گذشته از محلی که قرار میگیرند از انواع خدمات برخوردار میشوند.
طراحی غرفه به خود غرفهداران مربوط است
به گفته او طراحی غرفه به خود غرفهداران مربوط است و ما نمیتوانیم ذوق افراد را محدود کنیم. آنچه مسلم است اینکه جلوه گریهای ظاهر به کیفیت واقعیتها نمیافزاید و ممکن است باعث دلزدگی بازدیدکنندگان نیز شود.
او درباره مراسم افتتاحیه و اختتامیه هفدهمین جشنواره و نمایشگاه بینالمللی مطبوعات نیز گفت: افتتاحیه در روز اول نمایشگاه در محل مصلا برگزار میشود، هرچند از نظر جا در تگنا خواهیم بود و اختتامیه نیز همچون سال گذشته خواهد بود.
رامین در بخشی از سخنان خود به شرکتش در مراسم حج تمتع اشاره و اظهار کرد: بعد از پایان نمایشگاه در این مراسم شرکت کرده و در زمان برگزاری در نمایشگاه خواهیم بود.
رعایت امور امنیتی از سوی مسوولان نمایشگاه
او با بیان اینکه جوایز نفیسی به برگزیدگان جشنواره امسال تعلق میگیرد، درباره امنیت فضای نمایشگاه تاکید کرد: برای هر حادثهای چون سیل و زلزله هیچ تضمینی نمیدهم اما امور امنیتی به لحاظ ساخت و ساز از سوی مسوولان مصلا کاملا رعایت شده است و در صورت امکان در صدد بر پا کردن دو چادر بزرگ در فضای باز مصلا نیز هستیم.
رامین دربارهی دلیل اولویت دادن به کشورهای جهان اسلام برای حضور در نمایشگاه هفدهم افزود: یکی از وظایفی که در قانون اساسی برای حکومت جمهوری اسلامی ایران تعریف شده، تلاش در جهت ایجاد امت واحدهی اسلامی است، بنابراین هر مسوولی در هر جایگاهی موظف است که اولویت روابط خارجی را برای همکاریهای رو به گسترش در جهان اسلام قرار دهد.
محدودیتی برای رسانههای خارجی قائل نشدیم
وی همچنین اظهار کرد: هیچگونه محدودیتی برای حضور رسانههای خارجی در نمایشگاه قائل نشدیم جز رسانههای سلطه طلب، دروغگو و پرمدعایی که به صورت منوپل افکار عمومی جهان را تحت سیطره دارند و همواره به مسمومسازی فضای ذهنی افکار عمومی در جهان میپردازند.
حفظ حجاب اسلامی در فضای نمایشگاه
معاون وزیر ارشاد در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر تدابیر لازم برای رعایت حجاب از سوی حاضران در نمایشگاه گفت: شرکتکنندگان در مصلا به عنوان یک حریم مقدس خود حرمت لازم را قائل خواهند بود ضمن آنکه هنگام گرفتن غرفه، حفظ حجاب از سوی غرفهداران پذیرفته شده است.
وی خاطرنشان کرد: اگر فضای لازم برای برگزاری دو نمایشگاه رسانههای دیجیتال و نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها وجود داشت حتما به صورت واحد برگزار میشد اما به دلیل کثرت شرکتکنندگان در دو نمایشگاه این امکان وجود ندارد.
نام میراث فرهنگی برای یک خبرگزاری غیرقانونی است
او در بخشی از این نشست نام میراث فرهنگی برای یک خبرگزاری را غیرقانونی دانست و به خبرنگار این رسانه که در نشست حضور داشت گفت: این نامی جعلی برای خبرگزاری است و از آنجا که نام یک سازمان دولتی است، نمیتواند برروی یک خبرگزاری باشد.
معاون امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سفر آینده مقام معظم رهبری به شهر مقدس قم گفت: این سفر تاریخی توقعاتی بین رسانههای جهان و بهویژه شیعیان ایجاد میکند که میخواهند پاسخ بسیاری از سوالات خود را دریافت کنند.
او با بیان اینکه تا قبل از انقلاب اسلامی، استقلال، آزادی و امنیت کافی برای تحقیق و بررسی موضوعات اسلامی در اختیار حوزهها نبوده است گفت: شیعیان انتظار دارند گزارشی از این دستاوردها به افکار عمومی داده شود تا بدانیم در مدت 32 سال گذشته چه اقداماتی صورت گرفته است.
وی همچنین اظهار کرد: دادن پاسخ به سوالاتی مبنی بر اینکه پرسشهای زمانه از نظر علمای دین ما چیست؟ و نیز اسلام را باید در روزگار کنونی با چه بیان و شیوهای ارائه دهیم تا مورد پذیرش جامعه بشری واقع شود و طرح اسلام برای اداره جهان تا آمدن امام زمان (عج) از منظر علمای اسلام و تشیع چیست؟ به پیگیری رسانهها از این سفر و دستاوردهای آن مرتبط میشود و به این ترتیب رسانهها نابترین خدمات خود را ساماندهی میکنند.
رامین با اشاره به موضوعات اساسی که امام خمینی (ره) 22 سال پیش نسبت به اجتهاد و مجتهدان مطرح کرده و بسیاری از آنها در منشور روحانیت آمده است خاطرنشان کرد: باید دید تاکنون این منشور چه تاثیری از خود برجای گذاشته و کدام نکات مطرح شده طی 22 سال گذشته مورد غفلت قرار گرفته است.
بازخوانی منشور روحانیت از وظایف رسانهها
او بازخوانی منشور روحانیت را جزو وظایف رسانهها دانست که میتواند پاسخگوی افکار عمومی باشد و در ایجاد تحول راهگشا باشد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: امام خامنهای در طول 21 سال گذشته در سفرهایی که داشتهاند مسائلی نسبت به تحول حوزههای علمیه مطرح کردند که رسانهها باید اطلاعات مربوط به تحقق هر یک از رهنمودها را منتشر کنند و یا دلایل برآورده نشدن این انتظارات را اعلام کنند.
رامین به سفر آیندهی رییس جمهور به لبنان نیز اشاره و اظهار کرد: این سفر که در رسانههای جهانی و به ویژه رسانههای منطقه بازتابهای فوقالعاده مختلفی داشته است، میتواند باعث شود رسانههای داخلی با نقشآفرینی در اطلاعرسانی آن نقش خود را در ورود به عرصههای جهانی ایفا کنند.