مصطفی کمال پورتراب در گفت وگو با خبرنگاران از حضور رهبران قدرتمند و نامدار ایرانی در ارکستر سمفونیک ابراز خرسندی کرد و گفت: رهبران ارکستر خارجی حین سفر به ایران به مدتی زمان نیاز دارند تا با ویژگی نوازندگان آشنا شوند و سطح توانایی آنان را ارزیابی کنند.
وی تصریح کرد: رهبران ارکستر تحصیلکرده و قدرتمند ایرانی با سایر اعضای ارکستر، زبان مشترک دارند و سریع تر می توانند با آنها ارتباط برقرار کنند.
کمال پورتراب افزود: نمونه این اتفاق را در زمان حضور شهرداد روحانی در ارکستر سمفونیک شاهد بودیم که چگونه ارتباط بهتر روحی و کاری بین او و اعضای ارکستر بوجود آمد.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه هم اکنون وجود رهبر قدرتمند نیز به تنهایی مشکل ارکستر را حل نکرده و باعث پیشرفت آن نمی شود، افزود: این ارکستر از قابلیت ها و توانایی های بالقوه و بسیار بالایی برخوردار است و برای ظهور این توانایی ها باید برای بالا بردن سطح کیفی نوازندگان تلاش کرد.
وی خاطرنشان کرد: بهتر است برای نفر اول هر گروه، نوازندههای طراز اول از خارج بیاوریم تا مدتی در ارکستر حضور یابند و با برپایی کارگاه آموزشی، نوازندگان ارکستر کمبودهای خود را ترمیم کرده و به سطح بالایی از توانایی برسند.
نویسنده کتاب 'تئوری موسیقی تصریح کرد: با توجه به وجود هنرستان و دانشگاههای متعدد موسیقی و علاقه مندان بی شماری به این هنر، باید سطح کیفی آموزش به حدی ارتقا یابد تا تعداد زیادی رهبر ارکستر ایرانی متخصص و با تجربه در داخل کشور تربیت شود و مجبور نباشیم از رهبران ارکستر خارجی استفاده کنیم.