همشهری آنلاین: مشاور ارشد امور بین‌الملل رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه حقوق بشر نباید به میدانی برای سوء استفاده سیاسی و تحمیل و فشار بر کشورهای دیگر از سوی غربی‌ها تبدیل شود به شدت از تهیه پیش‌نویس قطعنامه علیه ایران پیرامون حقوق بشر انتقاد کرد

به گزارش مهر، هیئت عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران به سرپرستی دبیر ستادحقوق بشر و مشاور ارشد امور بین‌الملل ریاست قوه قضائیه به منظور دفاع از مواضع اصولی خود در برابر بانیان پیش نویس قطعنامه پیشنهادی از سوی کشورهای غربی وارد نیویورک شد.

 دکتر محمد جواد لاریجانی در بدو ورود به نیویورک برای شرکت در شصت و پنجمین اجلاس عمومی سازمان ملل، مطرح کردن پیش نویس قطعنامه علیه ایران از سوی کشورهای غربی را اقدامی اساسا غیر حقوقی و فاقد وجاهت دانست.

 درحالیکه اجلاس شصت و پنجمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد از اوایل ماه جاری در نیویورک آغاز به کار کرده و قطعنامه هایی را نیز در دستور کار قرار دارد، کشورهای غربی پیش نویس قطعنامه ای را تحت عنوان موارد نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی مطرح کرده اند .

 لاریجانی با اشاره به تاسیس شورای حقوق بشر سازمان ملل به جای کمیسیون حقوق بشر سابق و تعریف ساز و کار نظارت دوره‌ای جهانی موسوم به UPR بر وضعیت حقوق بشر در همه کشورهای عضو سازمان ملل این اقدام کشورهای غربی را سوء استفاده سیاسی و به منظور انحراف تعامل و همکاری سازنده با شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد دانست چرا که  ایران در بهمن ماه سال گذشته با تعاملی سازنده با شورای حقوق بشر توانست در خردادماه با موفقیت، گزارش خود را با اجماع به تصویب برساند.

 دبیر ستاد حقوق بشر در ادامه تاکید کرد این موضع گیری‌ها علیه ایران در حالی است که مدعیان دفاع از حقوق بشر امروز بیش از هرزمان دیگری در برابر ملت‌های خود و مردم جهان رسوا شده اند چرا که هریک از آنها خود دارای کارنامه‌ای بسیار ننگین  از موارد نقض اشکار نسبت به حقوق شهروندان خود و سایر کشورهای دنیا هستند.

 لاریجانی با اشاره به اینکه این اقدام کشورهای غربی نوعی زیر سئوال بردن جایگاه شورای حقوق بشر محسوب می‌شود افزود: امروز جوامع غربی مملو از تبعیض، اسلام هراسی و مجازات‌ها و دستگیری‌های غیرقانونی و بازجویی‌های همراه با شکنجه هستند که همه را به بهانه حفظ امنیت و مبارزه با تروریسم سرپوش می‌گذارند.

 دکتر لاریجانی با تاکید براینکه مردم دنیا طبیعتا حق دارند سئوال کنند که این مدعیان دفاع از حقوق بشر چه صلاحیتی برای این امر دارند گفت: جمهوری اسلامی ایران معتقد است که حقوق بشر یک مسئله‌ای است کاملا فرهنگی و همه کشورهای دنیا با فرهنگ‌های مختلف خود باید در این فرایند حضور فعال داشته باشند و از آنجا که مسلمانان از جمعیت بالایی برخورداند باید فرهنگ اصیل و عمیق اسلامی در این زمینه نقش افرینی جدی داشته باشد.

 مشاورارشد امور بین‌الملل رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه حقوق بشر و نهادهای مربوط به آن نباید به میدانی برای سوء استفاده سیاسی و تحمیل و فشار بر کشورهای دیگر از سوی غربی‌ها تبدیل شود گفت: کشورهای غربی نسبت به یک روند عادلانه و بدون تبعیض در رسیدگی به کارنامه حقوق بشر کشورها موضع بسیار منفی دارند و این ناشی از خود محوری و خود بزرگ بینی برخی از این کشورها و نگاه تحقیر آمیزشان به دیگران است.

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها