به گزارش خبرگزاری مهر، تخلف و تقلب در کنکور دستیاری 1388 و ابطال آزمون و برگزاری مجدد آن سبب شده است تا وزارت بهداشت برای آزمون امسال تمهیدات ویژه تری در نظر بگیرد تا از تکرار دوباره این تقلب و خدشه دار شدن مهمترین آزمون علوم پزشکی جلوگیری شود.
دکتر سیدامیرمحسن ضیایی با اشاره به تمدید مهلت ثبت نام کنکور دستیاری 89 گفت: مهلت ثبت نام در سی و هشتمین دوره پذیرش دستیار تخصصی پزشکی تا ساعت 23 روز دوشنبه 22 آذرماه تمدید شد و داوطلبان میتوانند به صورت اینترنتی در این آزمون ثبت نام کنند.
ضیایی یادآور شد: مهلت ارائه شده، آخرین فرصت ثبت نام بوده و به هیچوجه تمدید نخواهد شد.
وی درباره امکان ویرایش اطلاعات ثبت نامی برای این دوره از آزمون دستیاری گفت: داوطلبانی که در موعد مقرر نسبت به ثبت نام خود اقدام کرده اند در صورت تمایل میتوانند اطلاعات ثبتنامی خود را تکمیل یا ویرایش کنند. فرصت زمان ویرایش و تکمیل اطلاعات از ساعت 8 صبح روز یکشنبه 28 آذر آغاز میشود و تا ساعت 23 روز سه شنبه 30 آذر ادامه دارد.
قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت اظهار داشت: داوطلبان تنها صرفاً می توانند از طریق اینترنت و با مراجعه به سایت www.sanjeshp.ir نسبت به ثبت نام اقدام کنند.
وی به جزئیات برگزاری آزمون دستیاری دوره سی و هشتم اشاره و خاطرنشان کرد: آزمون پذیرش دستیار در رشته های تخصصی پزشکی بالینی در سال 89 به صورت متمرکز و در روز پنجشنبه 28 بهمن ماه در 18 حوزه امتحانی برگزار میشود.
برگزاری آزمون در 25 رشته تخصصی و در 18 حوزه امتحانی
ضیایی اظهار داشت: 14 هزار نفر تا روز شنبه 20 آذر در آزمون ثبت نام کردند و پیش بینی میشود که حدود 16 هزار نفر در این دوره از آزمون شرکت کنند.
وی گفت: پذیرش دستیار در 25 رشته تخصصی در دانشگاه های مجری دوره دستیاری صورت میگیرد و تنها تغییر نسبت به سال گذشته در تعداد حوزه های آزمون است که از 33 حوزه به 18 حوزه کاهش یافته است تا تمرکز بیشتری در حوزه های امتحانی باشد.
دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی درباره تاثیر برنامه تحول دستیار در این دوره از آزمون خاطرنشان کرد: برنامه تحول دستیار آماده شده اما در شورای آموزش پزشکی و تخصصی به این نتیجه رسیدیم که تغییرات نحوه پذیرش در آزمون امسال اجرا نشود. در صورت اجرا برای دوره بعد این موضوع دوباره در شورا مطرح خواهد شد و نسبت به آن تصمیم گیری میشود.
تغییرات سهمیه های دستیاری در دوره سی و هشتم
وی با اشاره به تغییرات سهمیه های دستیاری در دوره سی و هشتم گفت: با توجه به قانون عدالت آموزشی که در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید سهمیه زنان تنها در رشته تخصصی زنان و زایمان وجود دارد، سهمیه ایثارگران، سهمیه نخبگان و استعدادهای درخشان و 10 درصد مازاد بر ظرفیت که به نوعی ظرفیت بومی محسوب میشود در این دوره دستیاری اعمال میشود.
ضیایی درباره ظرفیت پذیرش دستیاری گفت: این ظرفیت پس از دریافت از دانشگاه ها و بررسی توان دانشگاه ها اعلام میشود اما در سال جاری افزایش ظرفیت نخواهیم داشت.
اجرای طرح نیازسنجی پذیرش دستیار در وزارت بهداشت
وی افزود: طرح نیازسنجی پذیرش دستیار در وزارت بهداشت تاکنون سه بار اجرا شده است. بار اول در سال 78، بار دوم در سال 82 و طرحی نیز اکنون در حال اجرا است که بر اساس آن ظرفیت دانشگاه ها، توان تربیت نیروی انسانی در دانشگاه ها و نیاز محیط کمک می کند که ظرفیت منطقی بر هر دوره پذیرش دستیار تعیین شود.
قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت یادآور شد: ما در کشور در تربیت نیروی انسانی تخصصی و فوق تخصصی مشکلی نداریم. مشکل اصلی در توزیع نیروی انسانی است که رفع این مشکل نیز خارج از اختیارات وزارت بهداشت است و باید با همکاری بین بخشی زمینه های ماندگاری نیروی متخصص فراهم شود. البته پیش از این میزان ظرفیت مازاد برای پذیرش بومی بیشتر بود که به ماندگاری نیروها در مناطق مختلف کمک میکرد.
متخلفان غیر داوطلب در بازداشت بسر می برند
وی درباره وضعیت متخلفان آزمون دستیاری سال 88 گفت: بخشی از تخلفات آزمون که به بخش های غیر داوطلبان مربوط بود از سوی دستگاههای قضایی و امنیتی مورد رسیدگی قرار گرفت و متخلفان احکام قضایی را دریافت کرده اند و در بازداشت بسر میبرند.
ضیایی افزود: درباره افراد داوطلبی نیز که در این تخلف حضور داشته اند بررسی قضایی ادامه دارد و انتظار ما از نهادهای مربوطه این است که اعتبار نظام سلامت اقتضاء می کند برخورد جدی با این قضیه صورت گیرد چرا که این تخلف تنها این نیست که یک نفر قبول نشود بلکه موضوع قداست پزشکی را خدشه دار کرده است.
وضعیت شرکت متخلفان دستیاری در آزمون سال 89
وی درباره اینکه آیا متخلفان آزمون دستیاری 88 میتوانند در آزمون دستیاری 89 شرکت کنند، گفت: فهرست برخی از متخلفان در اختیار ما قرار گرفته است که ثبت نامی از آنها به عمل نیامده است اما درباره سایر افراد که حال ممکن است مورد اتهام باشند تاکنون ابلاغی مبنی بر عدم ثبت نام از این افراد به ما داده نشده است که البته در مراحل بعدی درباره شرکت یا عدم شرکت این افراد بر اساس احکام قضایی و هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات تصمیم گیری میشود.
دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی در خصوص موسسات آموزشی دستیاری گفت: این موسسات در حال حاضر مجوز قانونی از وزارت بهداشت ندارند. با توجه به آیین نامه موجود درباره موسسات آموزشی درخواست هایی در این خصوص ارائه شده است که در مرحله بررسی و جمع آوری اطلاعات این موسسات هستیم.