همشهری آنلاین : رییس سازمان سنجش با اشاره به آغاز ثبت‌نام اولین آزمون نیمه متمرکز دکتری از روز یکشنبه سوم بهمن ماه، گفت: ظرفیت پذیرش این آزمون حدود سه هزار نفر است.

به گزارش ایسنا، محمد حسین سرورالدین در نشستی مطبوعاتی با اشاره به نحوه جذب دانشجو در اولین آزمون نیمه متمرکز دکتری افزود: مطمئنا هر شیوه‌ای که تغییر می‌کند منطقی دارد و در شیوه قبلی، هر دانشگاهی فقط دانشجویان خود را در دوره دکترا می‌پذیرفت که البته این به معنی سوء‌ نیت نیست؛ چرا که استادان ترجیح می‌دادند دانشجویانی که از توانمندی آنان مطلع هستند و آشنا هستند را انتخاب کنند و این کار از نظر استادان منطقی بود و داوطلبان از دانشگاه‌هایی که دوره دکتری نداشتند و برای پذیرش در این دوره به دانشگاه‌های مجری مراجعه می‌کردند معمولا از ورود به این دوره محروم می‌شدند.

وی افزود: همچنین آزمون بعضی از رشته‌ها در چندین دانشگاه‌ برگزار می‌شد که داوطلبان به همه آن دانشگاه‌ها برای شرکت در آزمون مراجعه می‌کردند و این موضوع برای داوطلبان نه تنها هزینه بر بود، بلکه موجب سفرهای گوناگون می‌شد، بنابراین مشکلات عدیده در این زمینه باعث شد که رییس جمهور به این شیوه آزمون توجه ویژه داشته باشد و از وزیر علوم خواسته شد که این شیوه آزمون را ساماندهی کند و در نهایت آیین نامه نیمه متمرکز دکترا تدوین و از امسال اجرایی می‌شود.


برگزاری آزمون دکتری 25 فروردین و اعلام نتایج نهایی آزمون در شهریور90

رییس سازمان سنجش با اشاره به ثبت نام اینترنتی آزمون دکتری از سوم تا دهم بهمن ماه، گفت: 25 فروردین این آزمون برگزار خواهد شد.

وی از اعلام نتیجه نهایی آزمون در شهریور ماه توسط سازمان سنجش خبر داد و افزود: این آزمون به صورت نیمه متمرکز برگزار می‌شود و مطمئنا شبیه آزمون ITT که در دوره کارشناسی ارشد برگزار می‌شد نیست و در این آزمون نظم اصلی پذیرش نهایی است و بر روی دانشگاه‌ها و سازمان سنجش فیلتر اولیه را انجام می‌دهد.

سرورالدین با بیان اینکه امتحان کتبی این آزمون یک امتحان عمومی است، اظهارکرد: سوالات زبان انگلیسی و استعداد سنجی در همه آزمون‌ها یکسان است. البته کسانی که دارای نمرات زبان تافل، آیلس، NOET، MSRT باشند نیاز به پاسخگویی سوالات زبان ندارند؛ حد نصاب نمرات این زبان‌ها در رشته‌های مختلف متفاوت است.

وی با بیان اینکه امتحان کتبی یک آزمون عمومی شبیه آزمون GRE برای ورود به مقطع دکتری است، تصریح کرد: این آزمون مثل آزمون GRE نیست و بومی شده آن می‌باشد.

رییس سازمان سنجش با بیان اینکه پس از برگزاری امتحان کتبی سه برابر ظرفیت پذیرش هر دانشگاه، دانشجو بر اساس نمره و انتخاب آن به دانشگاه‌های مختلف معرفی می‌شود، خاطرنشان کرد: نمره آزمون در گزینش نهایی تاثیری ندارد.


دانشگاه‌ها و سازمان سنجش در مرحله گزینش هیچ نفوذ و دخالتی ندارد

سرورالدین با بیان اینکه در گزینش نهایی داوطلبان بر اساس امتیازاتی که توسط دانشگاه‌ها کسب می‌کنند انتخاب می‌شوند، گفت: در مرحله گزینش دانشگاه‌ها سازمان سنجش هیچ نفوذ و دخالتی ندارد و در آزمون کتبی سوابق تحصیلی داوطلب شامل معدل کارشناسی و کارشناسی ارشد 20 درصد تاثیر دارد.

دانشگاه‌ها در ارزیابی داوطلبان معرفی شده مستقل عمل خواهند کرد

وی با اشاره به اجرای آزمایشی این آیین نامه طی دو سال گفت: اگر پس از این مدت نتایج این شیوه پذیرش رضایت بخش باشد این شیوه ادامه پیدا خواهد کرد؛ در غیر این صورت فکر دیگری خواهد شد.

سرورالدین با تاکید بر اینکه دانشگاه‌ها در ارزیابی داوطلبان معرفی شده مستقل عمل خواهند کرد، خاطر نشان کرد: نحوه گزینش دانشگاه‌ها مسلما متفاوت است و فقط محدودیتی که برای آنان در نظر گرفته شده، این است که دیگر نباید امتحان کتبی برگزار کنند.

رییس سازمان سنجش در خصوص منابع آزمون گفت: در برخی از رشته‌ها بیشترین منابع از مقطع کارشناسی است و در بعضی از رشته‌های بین رشته‌ای منابع از دوره کارشناسی ارشد انتخاب شده است.


دانشگا‌ه‌ها نباید آزمون مستقل برگزار کنند

وی با اشاره به دانشگاه‌ها یی که اخیرا اطلاعیه پذیرش غیر متمرکز دوره دکتری را اعلام کرده‌اند، اظهارکرد: به عنوان نماینده وزارت علوم اعلام می‌کنم که غیر از این آیین نامه هیچ دانشگاهی نباید آزمون دکتری را برگزار کند و اگر این کار انجام شود از نظر ما رسمیت ندارد.

سرورالدین در خصوص اعمال سلیقه در مرحله گزینش دانشگاه‌ها در این دوره از آزمون، گفت: ما به دانشگاه‌ها و اساتیدمان اعتماد داریم و مطمئنا امکان خطا در این دوره خیلی کمتر از دوره‌های قبل است.

وی افزود: برای فارغ التحصیلان رتبه اول کارشناسی ارشد در هر کد رشته محل یک ظرفیت علاوه بر ظرفیت اعلامی تخصیص داده می‌شود و این قبیل فارغ التحصیلان در گزینش نهایی ابتدا در هر اولویت انتخابی با سهمیه انتخابی و در صورت عدم قبولی با سهمیه رتبه اول گزینش خواهند شد، بنابراین این قبیل فارغ التحصیلان باید همانند سایر داوطلبان حد نصاب نمره علمی لازم را احراز کنند.


اختصاص 20 درصد ظرفیت در هر رشته محل به رزمندگان واجد شرایط

وی با اشاره به تاثیر 20 درصدی سوابق تحصیلی در گزینش اولیه گفت: اعمال 20 درصد معدل دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد بر اساس مصوبات شورای نظارت و برنامه ریزی آزمون تحصیلات تکمیلی به صورت تراز اعمال می‌شود.

سرورالدین در خاتمه گفت: 20 درصد ظرفیت در هر رشته محل به رزمندگان واجد شرایط که حد نصاب نمره لازم را احراز کنند اختصاص می‌یابد.