اولین تولید کنندگان کفیر، چوپانان قفقازی بودند که توانستند این نوشیدنی خوشمزه را از دانههای کفیر تهیه کنند.
افسانههای مردم قفقاز می گوید که دانههای کفیر هدایایی از طرف خداوند هستند.د سکنه قفقاز با اثرات دارویی این ماده سالهاست که آشنا هستند. آنان از کفیر به جای آب خوردن و همینطور برای غذا استفاده میکنند.
عمر آنان با استفاده از این ماده معمولا به 100تا 150سال میرسد(150 سال استثنا نیست). در این افراد هرگز سل و سرطان و ناراحتیهای گوارشی دیده نشده است.
مصرف نوشیدنیهای تخمیری با وجود انواع ویتامینها و مواد مغذی میتواند جانشین مناسبی برای نوشیدنیهای مصنوعی که با انواع رنگهای مصنوعی، شکر و مواد شیمیایی تولید میشوند، باشد، چون علاوه بر اینکه خطرات آنها را ندارد، منافع زیادی برای سلامتی دارد.
دانههای کفیر، در ظاهر شبیه تکههایی از گل کلم یا مرجان و رشتهای از دانهها با قطر دایره 20- 3 میلی متر هستند.
کفیر بر گرفته از کلمه کف« Kef » در زبان ترکی است و به معنای خوشی و لذت است.
خواص درمانی کفیر:
اصلاح سیستم گوارش در زمان مصرف داروهای آنتی بیوتیک
افزایش حرکات دودی روده و درمان یبوست
جلوگیری از بیماری پوکی استخوان
درمان آلرژیها
درمان اسهال و ضد عفونی کننده محیط روده
درمان بیماری عدم تحمل لاکتوز در کسانی که نمیتوانند شیر بخورند
درمان بیماریهای گوارشی
درمان فشارخون
درمان کودکان مبتلا به بیش فعالی یا هایپراکتیویتی
سرشار از ویتامینهای گروه ب مانند نیاسین ، پیردوکسین و اسید فولیک
غنی از کلسیم ، فیبر و پروتیئن
مؤثر در زیبایی پوست ( مورد استفاده در کرمها و پاک کننده های آرایشی)
مقاوم کردن سیستم ایمنی بدن در مقابل عوامل بیماری زا
ممانعت از نفخ رودهای
ممانعت کننده از اثر پرتودهی رادیولوژیک
هضم راحتتر شیر و جذب بهتر مواد مغذی موجود در آن
• فرآیند تولید کفیر به دو صورت سنتی و صنعتی، اندکی متفاوت میباشد که بازدهی روش صنعتی به مراتب بیشتر خواهد بود.
www.centralclubs.com