به گزارش خبرگزاری مهر، سوم ژوئن سال گذشته 6 داوطلب شامل سه روسی، یک چینی و دو اروپایی وارد یک فضای ایزوله شدند تا ماموریت سفر به مریخ را در قالب پروژهای به نام "مارس 500" شبیه سازی کنند.
این پروژه در نزدیکی مسکو و در داخل فضایی به وسعت 550 متر مربع با همکاری موسسه مسائل پزشکی زیستی مسکو و آژانسهای فضایی روسیه و اروپا انجام میشود.
مسافران این سفر شبیه سازی شده پس از 8 ماه زندگی در کپسول فضاپیما اکنون به مدار مریخ فرضی نزدیک شدهاند و آمادهاند که بر روی سیاره سرخ فرود آیند.
برپایه پیش بینیها سه عضو این تیم 14 فوریه از فضاپیمای خود خارج میشوند و قدم بر روی خاک مریخ میگذارند.
این مریخ در اتاقک دیگری در همان محوطه ایزوله شبیه سازی شده است. یک سیاره نورد روباتیک به این فضانوردان در انجام فعالیتهای خود بر روی خاک سیاره سرخ یاری میرساند و تمام کارهایی که این فضانوردان انجام میدهند توسط اتاق کنترل بر روی زمین و ایستگاه فضایی بینالمللی تحت کنترل قرار میگیرد.
در این مریخ فرضی، خاک، نور، دما و موقعیت صحنه دقیقا مشابه شرایط واقعی مریخ بازسازی شده است. هدف اصلی این آزمایش بررسی شرایط فیزیولوژیکی و روحی روانی فضانوردان در یک سفر تا این حد طولانی است.
"مارتین زل" دانشمند اسا در این خصوص اظهار داشت: "پس از 8 ماه از انجام این ماموریت تاکنون هیچ مشکل بزرگی مشاهده نکردهایم. این 6 داوطلب در تمام مدت 24 ساعت شبانه روز توسط دوربینهای نصب شده داخل این اتاقک فضایی کنترل میشوند و میتوانند از طریق اینترنت با دنیای بیرون ارتباط برقرار کنند اما این ارتباط با یک تاخیر همراه است که در واقع شبیه سازی تاخیر در تماس در طول سفر واقعی به مریخ است.
حتی اگر مارس 500 نتواند تمام جنبههای اساسی یک ماموریت فضایی را بازسازی کند (برای مثال فقدان نیروی جاذبه) با وجود این در نزدیک شدن به واقعیت بسیار موفق عمل کرده است."
این داوطلبان برای برقراری تماس از طریق اینترنت با یک تاخیر 20 دقیقه مواجهاند که به دلیل فاصله میان زمین و مریخ است.
در زمان حالتهای فوق العاده، این فضانوردان باید بتوانند قبل از رسیدن فرمانهای لازم از مرکز کنترل موقعیت را به حالت عادی بازگردانند. ماه گذشته کنترل کنندهها برق داخل فضاپیمای فرضی را قطع و به داخل اتاقک شبیه ساز دود وارد کردند.
"مارتین زل" افزود: "این داوطلبان تقریبا یک روز بدون برق بودند اما دچار اضطراب نشدند."
"مارس 500" زمان واقعی برای انجام ماموریت سفر به مریخ را شبیه سازی میکند که شامل 250 روز رفت، 30 روز کاوش بر روی سطح مریخ و 240 روز برگشت است.
فضانوردان سفر به مریخ فرضی اوایل نوامبر 2011 به خانه باز می گردند.