به گزارش خبرنگار اعزامی واحد مرکزی خبر؛ آقای احمدینژاد افزود: امیدوارم در پایان برنامه پنجم توسعه این امر تکمیل شود و سد و شبکه آبی مهمی در دستور کار نداشته باشیم.
وی مدیریت مصرف آب را از دیگر بخشهای مهم در مدیریت منابع آب کشور برشمرد و گفت: صرفهجویی در کشاورزی، آب شرب و صنعت و خدمات بخش دوم کار است و ما برای اجرای این امور و حفظ و رشد و سرعت پیشرفت منابع آب کم نداریم.
رئیس جمهور به سفر دو روز پیش خود به استان یزد اشاره کرد و اظهار داشت: با آنکه یزد منطقهای کویری است، سالهاست که در این استان کشاورزی وجود داشته و زندگی در جریان بوده است چون مردم از آب به درستی استفاده کرده اند.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در قانون پیشبینی شده است که برای استفاده درست از آب در بخش کشاورزی شبکه پاییندست سدها تکمیل شود.
احمدی نژاد با اشاره به اصلاح شیوه آبیاری کشاورزی در کشور افزود: با توجه به بودجهای که پیش بینی کرده ایم باید امسال یک و نیم میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور تحت پوشش آبیاری تحت فشار قرار گیرد.
رئیس جمهور در ادامه سخنان خود با اشاره به مقاله یک سیاستمدار غربی که از بحران آب در سی سال آینده خبر داده و در آن از خشک شدن مناطقی از کره زمین از سمت ترکیه و ایران تا شرق آسیا سخن گفته است اظهار داشت: محدوده ترسیم شده در مقاله این سیاستمدار غربی بخشهایی را شامل می شود که آنها از تمدنسازی و فرهنگآفرینی کشورهای این محدوده درهراسند.
احمدی نژاد با بررسی وضع بارش و تغییرات آب و هوایی در یک سال اخیر در منطقه آسیا و اروپا تصریح کرد: بر اساس اخباری که صحت آن درباره وضع آب و هوا تایید شده است، کشورهای اروپایی با استفاده از تجهیزاتی خاص به گونه ای عمل کرده اند که ابرها تخلیه شود و ابرهای بارشزا به کشورهای منطقه ازجمله ایران نرسد.
رئیس جمهور با بیان اینکه این یک حادثه طراحی شده است، گفت: این موضوع ازطریق مراجع حقوقی کشورمان پیگیری خواهد شد و این کار زشت نباید ادامه پیدا کند.
وی هدف کشورهای اروپایی را از این اقدامات، ایجاد تنش و تخاصم در آبهای مرزی کشورها بیان کرد و افزود: اعتقاد دارم همان طور که پیش از این نیز اعلام شده بود، جنگ آینده جنگ آب است.
رئیس جمهور در ادامه سخنانش در مراسم بهره برداری از سد کمال صالح در استان مرکزی گفت: با توجه به اینکه ایران در مناطق خشک و کمبارش قرار دارد، ضروری است سرعت مدیریت آب در کشور افزایش یابد.
احمدی نژاد میزان متوسط بارش را در سایر کشورها 750 میلیمتر در سال آبی بیان کرد و افزود: این میزان در ایران 250 میلیمتر است که در ده سال اخیر با کاهش قابل ملاحظهای همراه بوده است.
رئیس جمهور گفت: وضع بارندگی در کشور طی سالهای اخیر 179 میلیمتر افت داشته که مؤید کاهش 24 درصدی متوسط بارش در ایران است.
وی با تاکید بر اینکه ارزش آب بالاتر از ارزش انرژی و سایر کالاهاست، تصریح کرد: بدون انرژی می توان زندگی کرد اما بدون آب زندگی ناممکن است.
رئیس جمهور دو شیوه مهم را در استفاده بهینه از آب، آبیاری تحت فشار و قطرهای بارانی دانست و اضافه کرد: در پنج سال آینده، سیستم کشاورزی کشور باید تحت آبیاری تحت فشار قرار گیرد و در این زمینه برنامه ریزی شده است.
وی با بیان اینکه از نظر امکانات و نیروی انسانی در کشور مشکلی نداریم خاطرنشان کرد: در حال حاضر بهترین نیروی انسانی از نظر طراحی، ساماندهی و امکانات زیرساختی و فناوری در ایران وجود دارد به نحوی که برخی از پیمانکاران ایرانی در خارج از کشور در بخش های زیرساختی مشغول فعالیت هستند.
آقای احمدی نژاد با بیان اینکه باید از منابع به بهترین نحو استفاده و هزینه شود گفت: در صورتی که در اجرای طرحی اعتبارات مورد نیاز به درستی هزینه نشود نه تنها هزینه اجرای طرح را افزایش می دهد، بلکه باعث خراب شدن منابع ملی کشور نیز می شود.
وی با بیان اینکه در سال گذشته بخشنامهای با عنوان ضوابط برنامه بودجه برای کنترل هزینه ها ابلاغ شد افزود: کل بودجه مصرفی دولت در سال گذشته، 89 هزار میلیارد تومان بود در حالی که 6200 میلیارد تومان در هزینههای مصرفی صرفهجویی شد که این رقم بیش از کل بودجه آموزش عالی است.
رئیس جمهور تأکید کرد: باید از ثروت، عالمانه و درست استفاده کنیم تا بتوانیم راندمان و بهره وری را به خوبی محقق کنیم.
احمدی نژاد در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در سال 1383، پنج هزار و 700 میلیارد تومان در تاسیسات زیربنایی کشور هزینه شد، گفت: این میزان در سال گذشته با افزایش 2/2 برابری به 21 هزار و 500 میلیارد تومان رسید و امسال این رقم به 47 هزار و 500 میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی افزود: از سال 83 تاکنون مجموعه فعالیت های انجام شده در زمینه تاسیسات زیربنایی بیش از چهار و نیم برابر شده است.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اعتقاد دارم می شود در کشور ده برابر گذشته کار و فعالیت عمرانی انجام داد چرا که همه ملزومات ازجمله نیروی انسانی متخصص و مواد مورد نیاز در ایران وجود دارد.
احمدی نژاد همچنین از مسئولان وزارت نیرو خواست بدهی خود را به کشاورزان منطقه که زمین و خانههایشان را بر اثر بالا آمدن سد از دست داده اند، پرداخت کنند.
بازگشت رئیس جمهور به تهران
رئیس جمهور اراک را به مقصد تهران ترک کرد.
در سفر چند ساعته احمدی نژاد به استان مرکزی افزون بر افتتاح سد مخزنی کمال صالح اراک ، سد سیمره در استان ایلام نیز به صورت ویدئو کنفرانس به بهره برداری رسید