به گزارش خبرگزاری مهر، ناسا به تازگی تصاویری شگفت انگیز را از ایستگاه فضایی بین المللی منتشر کرده است که در آن ایستگاه فضایی و شاتل اندیور به صورت کامل در کنار هم دیده میشوند، تصاویری که توسط عکاس سابق ایستگاه فضایی" پائلو نسپولی" و از داخل کپسول فضایی سایوز که در حال بازگشت به زمین بوده است، به ثبت رسیدهاند.
این تصاویر در زمانی منتشر شدند که کپسول سایوز حامل سه فضانورد تازه نفس برای اقامتی 6 ماهه به سوی ایستگاه بین المللی فضایی راهی شد.
تا کنون پیش نیامده بود که همزمان با حضور یکی از شاتلهای ناسا در ایستگاه، کپسول سایوز از ایستگاه جدا شده و راهی زمین شود. با این همه نسپولی از این موقعیت نادر استفاده کرده و ایستگاه فضایی و شاتل در کنار یکدیگر را در عکسهایی زیبا و بی نظیر به تصویر کشیده است. عکاسی از این صحنه به اندازهای برای ناسا اهمیت داشت که به ایستگاه فضایی دستور داد برای بهتر شدن تصویر در موقعیت خود چرخشی 130 درجهای ایجاد کند.
دوربین نسپولی، چهار بال خورشیدی ایستگاه که انرژی این پایگاه فضایی را تامین میکند، نشانه گرفته است در حالی که حمل کننده ATV اروپا نیز دیده میشود. نسپولی برای ثبت این تصاویر و تصویربرداری از ایستگاه فضایی نیم ساعت زمان داشت.
این عکسها آخرین ملاقات اندیور با ایستگاه فضایی را به خوبی به تصویر کشیدهاند، زیرا اندیور پس از فرود به زمین برای همیشه بازنشسته شد.
کپسول سایوز به همراه سه فضانورد به نامهای "مایکل فوسوم"، "سرگئی ولکوف" و "ساتوشی فوروکاوا" ماموریت خود به سوی ایستگاه فضایی را در روز چهارشنبه از پایگاه فضایی بیکنور در قزاقستان آغاز کرد.
قرار است این سه فضانورد به مدت 6 ماه در ایستگاه فضایی اقامت کنند، به این شکل شاهد پهلو گرفتن آخرین شاتل فضایی ناسا، آتلانتیس، در ایستگاه فضایی نیز خواهند بود، این شاتل هشتم جولای 2011 آخرین سفر خود را آغاز خواهد کرد.
فضانورد روسی قصد دارد از ایستگاه فضایی وبلاگ خود را در وب سایت آژانس فضایی روسیه به روز کند و در حالی که نگرانی اروپاییها از انتشار باکتری ای-کولای از طریق خیار افزایش پیدا میکند، "ولکوف" و همکار ژاپنیاش میخواهند در ایستگاه به پرورش خیار و گوجه فرنگی بپردازند.
با بازنشسته شدن شاتلهای ناسا، این سازمان برای انجام ماموریتهای متعدد خود در ایستگاه فضایی به کپسولهای سایوز نیاز پیدا خواهد کرد، زیرا ممکنترین زمانی که آمریکاییها بتوانند به صورت مستقل و با استفاده از فضاپیماهای خود به فضا پرواز کنند، چهار سال آینده خواهد بود.