به گزارش ایسنا، دکتر مجید حاجی فرجی در نشست همایش ملی زیتون، با اشاره به تدوین طرح ایجاد هفت رشته تخصصی تغذیهای در دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه شهید بهشتی ، اظهار کرد: تاکنون طرح راهاندازی سه رشته به وزارت بهداشت ارائه و تصویب شده است.
وی اضافه کرد: رشتههای «سیاستگذاری غذا و تغذیه» و «اپیدمیولوژی تغذیه» از جمله این رشتهها هستند که به علت نیازی که در امر ارتقای سطح سلامت و امنیت غذایی در جامعه احساس میشود، پایهریزی و طراحی شدند.
حاجی فرجی ادامه داد: افرادی که در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکتری سیاستگذاری غذا و تغذیه، آموزش می بینند با درک مناسبی که از اقتصاد، تغذیه و فرهنگ جامعه پیدا میکنند، میتوانند در حوزه سیاستگذاریهای کلان مرتبط با مبحث سلامت و تغذیه، تاثیرگذار باشند.
وی با بیان اینکه دانشکده و انستیتو تحقیقات علوم تغذیهای و صنایع غذایی کشور مشغول تربیت 650 دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتراست، عنوان کرد: در حال حاضر 14 دانشکده و گروه علوم تغذیهای در سطح دانشگاههای کشور، به امر تربیت دانشجویان می پردازند و میخواهیم تا به تدریج آموزش در مقطع کارشناسی را به مراکز آموزشی دیگر سپرده و تنها در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا پذیرش دانشجو داشته باشیم.
رئیس دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه از جمله سیاستهای دانشگاه، تربیت افرادی توانمند در حوزه تخصصهای پزشکی و تغذیه مانند متخصص تغذیه در گوارش، قلب و اعصاب است، تصریح کرد: پیش از این، در حوزه بالینی، رشته تغذیه و رژیم درمانی مورد تصویب قرار گرفته بود.
وی از طراحی برنامههای گوناگونی در حوزه ایمنی غذا و بسترسازی مناسب به منظور آموزش دانشجویان و همچنین برنامه «رهبری غذا و تغذیه» در کشور خبر داد و عنوان کرد:در طراحی این برنامهها سعی شده است با کانونهای صنعت غذایی تعامل ایجاد شود تا امکان بررسی چالشها و به وجود آمدن یک درک مشترک از مشکلات فراهم شود.
حاجی فرجی افزود: از جمله محسنات این طرح این است که میتوان مواد غذایی کم ارزش و پرمصرفی همچون برخی از تنقلات که در بخش صنایع تولید می شوند، با کمک متخصصان و مشاوران تغذیهای و ایجاد تغییر در فرمولاسیون را به محصولات سالمتری تبدیل کرد.
وی در پایان اضافه کرد: جشن پنجاهمین سال تاسیس انستیتو تحقیقات تغذیهای، نیمه دوم سال جاری برگزار میشود.