طبق آمار سازمان ملل متحد حدود 12 میلیون نفر در منطقه شاخ آفریقا با خطر گرسنگی مواجه هستند.
واحد مرکزی خبر به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره: حسن ابوالحسن گفت: مهاجرت سومالیاییها در جستجوی غذا از مناطق قحطی زده در داخل سومالی به مناطق دیگر در داخل و خارج از این کشور ادامه دارد.
وی ادامه داد: این سفرها بین یک هفته تا یک ماه طول میکشد و زنان و کودکان و سالمندان مجبورند این مسیرهای طولانی را پای پیاده بپیمایند که بسیاری از کودکان در طول سفر ضعیف میشوند و قبل از رسیدن به مقصد جان میبازند.
به گفته کارکنان سازمانهای امدادرسانی، مادرانی که کودکانشان را با خود میبرند مجبورند دست به انتخابهای دشواری بزنند. آنها مجبورند کودکانی را که ضعیف شدهاند و امیدی به زنده ماندنشان نیست در کنار جاده به حال خود رها کنند تا بمیرند و با کودکانی که قویتر هستند خود را به نخستین مرکز امدادرسانی برسانند.
برآوردهای سازمان ملل متحد نشان میدهد هزاران نفر در چند ماه اخیر در سومالی بر اثر گرسنگی جان باختهاند و همین مسئله موجب شده است صدها هزار نفر دیگر برای یافتن غذا و آب اقدام به ترک روستاهایشان کنند.
سازمان ملل متحد اعلام کرده است چهل هزار نفر از آوارگان در یک ماه اخیر به موگادیشو مهاجرت کردهاند و تعداد کسانی که در دو ماه اخیر مجبور به مهاجرت به این شهر شدهاند به یکصد هزار نفر میرسد. این افراد در اطراف شهر موگادیشو که پایگاههای امدادرسانی در آنجا ایجاد شده است مستقر شدهاند.
سومالی تنها کشوری نیست که با این فاجعه انسانی روبرو شده است.
سازمان ملل متحد شمار آسیب دیدگان بر اثر موج خشکسالی در شاخ آفریقا را بیش از یازده میلیون نفر اعلام کرده است که در سومالی و اتیوپی و جیبوتی و کنیا و اوگاندا و سودان بسر میبرند.
هر چند جامعه بینالمللی تحرکات خود را برای کمک رسانی به قحطی زدگان در سومالی آغاز کرده است، سازمانهای انسان دوستانه برای دسترسی به مناطق به شدت آسیب دیده در جنوب سومالی که گروه الشباب برانجا سیطره دارد با مشکل مواجه هستند. این گروه به سازمانهای امدادرسانی اجازه نمیدهد وارد مناطق تحت کنترلش شوند.
وزیر کشاورزی فرانسه نیز درباره تبدیل شدن بحران خشکسالی در این منطقه به لکه ننگ قرن هشدار داد.