به گزارش همشهریآنلاین کتاب عبدالحسین آذرنگ در تداوم انتشار کتابهای «مجموعه گفتارهای فلسفی» است که پیش از این کتابهای «زندگی به رغم تاریخ» شامل گفتارهایی از لشککولاکوفسکی با ترجمه خسرو ناقد و «ناکجا آباد و خشونت» گفتارهایی از کارل رَیموند پوپر با ترجمه خسرو ناقد و رحمان افشاری، را منتشر کرده بود.
کتاب«درباب آشنایی با رورتی»شامل معرفی ریچارد مک کی ررتی فلیسوف و متفکر آمریکایی، افکار و آثار اوست. ررتی به روایتی، بزرگترین فیلسوف معاصر آمریکا به لحاظ گستره اندیشهها و تحلیلهای بسیارش در زمینههای مختلف است. این کتاب در صفحاتی کمشمار و با زبانی ساده و بدون پیچیدهگویی خواننده را با افکار و آثار این فیلسوف آشنا میکند.
مباحث اصلی این کتاب در 5 فصل با عنوانهای «طرحی از زندگی»، «از بحثهای زبانی تا عدالت اجتماعی»، «تحولات دیگری در اندیشه ررتی»، «پراگماتیسم: سهم خاص آمریکا در فلسفه» و « پراگماتیسم نو: جنبشی احیاگر و سنتستیز» گردآوری شده و در ادامه آن 4 پیوست آمده است.
پیوستهای کتاب به ترتیب عبارتاند از: پیوست1: برگرفته از نوشتههای ررتی، پیوست2: آثار ررتی، پیوست 3: کتابهایی درباره ررتی و فلسفه او و وبگاه ررتی و پیوست 4: آثار ترجمه شده از ررتی به فارسی.
در این کتاب پس از بخش «طرحی از زندگی» که شرح حال کوتاه ررتی است، در 4 بخش بعدی با تحولات دیدگاههای او آشنا میشویم. خواننده در این اثر مییابد که ررتی از چند مرحله فکری گذشته است. او نخست به فلسفه تحلیلی گرایش داشت و با کار فراوان در این عرصه، به فیلسوفی تحلیلی تبدیل شد. سپس بر اثر آشنایی بیشتر با فلسفههای آمریکایی و اروپایی، به کاستیهایی در این فلسفه پی برد و منتقد فلسفه تحلیل شد. انتقاد از این فلسفه راه او را به قلمرو پراگماتیسم کشاند.
«باب آشنایی با ریچارد ررتی» در 112 صفحه، شمارگان 1500 نسخه و قیمت 2 هزار و 500 تومان منتشر شده است.