گروه اقتصادی: 3 روز پس از چالش لفظی وزیر اقتصاد و رئیس‌کل بانک مرکزی بر سر مبنای تعیین نرخ سود بانکی، مدیران بانک‌ها آشکارا بسته پولی سال 90 و تعیین نرخ سود بانکی پایین‌تر از نرخ تورم را به چالش کشیدند.

به گزارش همشهری، رئیس اتاق تهران هم با انتقاد از سرپیچی بانک‌ها از دستور بانک مرکزی با اشاره به سخنان اخیر شمس الدین حسینی اظهار کرد: باید افسوس خورد که نظریه اثبات شده وآزمایش شده‌ای که نشان می‌دهد میان نرخ سود تسهیلات بانکی وتورم و میان عرضه وتقاضای پول رابطه وجود دارد را نادیده می‌گیریم ودرباره موضوعی جدل می‌کنیم که چند دهه است میان همه اقتصاددانان درمورد آن بحثی نیست. از سوی دیگر مدیرعامل بانک ملی پس از 6 ماه کلی گویی روز گذشته انتقادات شدیدی از ابعاد مختلف بسته‌ سیاستی ـ نظارتی بانک مرکزی و به‌خصوص نرخ سود سپرده‌ها مطرح و تاکید کرد:

اگر قانونی با ذات واقعیت همخوانی نداشته باشد، امکان اجرا ندارد. به گزارش ایسنا، محمود رضا خاوری که مسئولیت شورای‌عالی هماهنگی بانک‌ها را نیز بر عهده دارد، گفت: در حال حاضر همه به نرخ‌ سود سپرده‌ها معترض هستند و پول از بانک به بازار‌های دیگر می‌رود.او افزود: کاهش نرخ سود بانکی گرچه هزینه‌ عملیاتی بانک‌ها را کاهش می‌دهد اما انتظارات سپرده‌گذاران در مورد پوشش نرخ تورم را برآورده نمی‌کند که این امر در نهایت به کاهش منابع آنها و کاهش تسهیلات منجر خواهد شد.اوتاکید کرد: لزوم تجدید‌نظر در بسته‌ سیاستی ـ نظارتی امسال از هر جهت ضروری به‌نظر می‌رسد.

بانک‌ها سرپیچی می‌کنند

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران گفت: بانک‌ها دستورات رئیس‌کل بانک مرکزی را انجام نمی‌دهند و این خود نشان از آشفتگی در نظام بانکداری دارد.به گزارش همشهری، یحیی آل اسحاق با اشاره به بی‌انضباطی در نظام بانکی و نیز آشفتگی‌ها در اعطای تسهیلات و تخصیص منابع بانکی تصریح کرد: در شرایطی که رئیس‌کل بانک مرکزی بر اجرای تبصره 28 قانون بودجه 90 از سوی بانک‌ها بارها تأکید کرده است اما در عمل با عدم‌اجرای قانون از سوی بانک‌های دولتی و خصوصی مواجه هستیم. او توضیح داد: رئیس‌کل بانک مرکزی درحضور همه مدیران سیستم بانکی، دستور داده که بدهی بخش خصوصی تقسیط شود اما مدیران بانک‌ها به این دستور توجه نمی‌کنند که این خود نشان از آشفتگی در نظام بانکداری دارد.

منبع: همشهری آنلاین