مرتضی صفوی اظهار داشت: در یک لیوان نوشابه که حدود 280 تا 300 میلیگرم 12 درصد قند دارد و در ماءالشعیر قند موجود حدود 0.4 درصد است.
نوشیدن یک لیوان نوشابه حدود 75 تا 150 کیلوکالری انرژی وارد بدن میکند و زمینه ابتلای افراد را به دیابت و فشار خون افزایش میدهد.
صفوی افزود: مصرف نوشابه موجب اختلالات خواب و کاهش آرامش افراد میشود، همچنین موجب بروز بیماریهای گوارشی و سوء هاضمه میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: بروز بیماریهای گوارشی و سوءهاضمه نیز با مصرف نوشابه افزایش پیدا میکند و مصرف نوشابه تعادل بدن را از بین میبرد و موجب اختلالات خواب و آرامش افراد میشود.
وی گفت: همچنین اسید سیتریک موجود در نوشابه از جذب عناصر ارزشمند مانند آهن و کلسیم جلوگیری میکند. صفوی بیان داشت: قند موجود در نوشابه به سلولهای لوزالمعده فشار وارد میکند و بروز دیابت را افزایش میدهد.
www.salamatnews.com