همشهری‌آنلاین: در پی رونمایی هواپیمای جاسوسی ساقط شده آمریکا توسط ایران در روز گذشته، رسانه‌های غربی پیشرفت ایران در جنگ الکترونیک را ضربه‌ای بزرگ به ارتش ایالات متحده دانسته و به شکست بزرگ واشنگتن در قبال تهران اذعان کردند.

به گزارش مهر، روز یکشنبه (۴ دسامبر/۱۳ آذر) رسانه‌های ایران از «سرنگونی» و در اختیار گرفتن یک هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی خبر دادند که حریم هوایی شرق ایران را نقض کرده بود. این هواپیمای جاسوسی بدون سرنشین هدف حمله «واحدهای جنگ الکترونیکی و پدافند هوایی» جمهوری اسلامی قرار گرفت و با کمترین آسیب بدست ایران افتاد.

پهپاد (پرنده هدایت پذیر از دور) که بدست ایران افتاده از نوع RQ 170 سنتینل است که نوعی هواپیمای بدون سرنشین شناسایی است که خبر ساخت آن در سال ۲۰۰۹ به رسانه‌های فعال در حوزه امور نظامی درز کرد و در سال ۲۰۱۰ نیروی هوایی آمریکا وجود این نوع هواپیما را تایید کرد.

ارتش و سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا معمولا از هواپیماهای بدون خلبان برای نظارت بر فعالیت‌های نظامی در منطقه استفاده می‌کنند. علاوه بر آن، از این نوع هواپیماها برای حمله‌های موشکی در یمن، افغانستان و پاکستان نیز استفاده می‌شود.
 
پخش تصاویر هواپیمای فوق پیشرفته بدون سرنشین جاسوسی آمریکا که پس از تجاوز به خاک ایران به دست نیروهای مسلح کشورمان به زمین نشانده شده است، از شبکه اول سیمای جمهوری اسلامی ایران بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان به خصوص آمریکایی و اسرائیلی داشت، بطوری که این رسانه‌ها از پیروزی ایران در جنگ الکترونیک یاد کرده و ساقط کردن هواپیمای جاسوسی آمریکا را یک افتضاح برای فناوری جنگنده‌ها و هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی و اسرائیلی خواندند.

خبر ساقط کردن یک هواپیمای جاسوسی آمریکا توسط ایران در چند روز گذشته به تیتر اول رسانه‌های انگلیسی تبدیل شده بود و روز گذشته در پی انتشار تصاویر این پهپاد جاسوسی شبکه خبری بی بی سی اعلام کرد: با توجه به تصاویر منتشر شده می‌توان گفت که هواپیمای جاسوسی آمریکا آسیب ندیده است. 

روزنامه دیلی تلگراف نیز در گزارشی با اشاره به ساقط کردن یک هواپیمای جاسوسی آمریکا توسط ایران نوشت: در صورت دستیابی ایران به فناوری طبقه بندی پیچیده پهپاد جاسوسی آمریکا، می‌توان از این پیشرفت به عنوان ضربه‌ای بزرگ به ارتش ایالات متحده یاد کرد.

این روزنامه انگلیسی در ادامه به اظهارات اخیر نیروهای ناتو در خصوص مفقود شدن یک هوایپمای جاسوسی در افغانستان در نزدیکی مرز ایران طی هفته گذشته اشاره می کند و می‌نویسد: به نظر می‌رسد این هواپیمای جاسوسی که روز گذشته تلویزیون ایران آن را منتشر کرد، همان هواپیمایی باشد که مقامات ناتو درباره آن صحبت می‌کردند.

دیلی تلگراف در این گزارش با اشاره به توانایی بالای ایران در جنگ سایبری با آمریکا می‌نویسد: مهندسان ایرانی می‌توانند روش‌هایی را برای شکست فناوری جاسوسی آمریکا و استفاده از تجهیزات این پهپاد در تکنولوژی هواپیماهای بدون سرنشین خود پیدا کنند.

در پی رونمایی سپاه از پهپاد جاسوسی آمریکا، شبکه خبری فاکس نیوز نیز در گزارشی دستیابی ایران به هواپیمای پیشرفته بدون سرنشین آمریکا را خسارتی بزرگ برای این کشور خواند و اعلام کرد: مقامات آمریکایی انتظار رونمایی از این هواپیمای به غنیمت گرفته شده را داشتند.

این شبکه خبری در ادامه به گزینه های مطرح شده آمریکا برای بازگرداندن یا از بین بردن هواپیمای جاسوسی سرنگون شده در ایران و انصراف از اجرای این طرحها به سبب نگرانی درباره عواقب آن اشاره کرد و نوشت: تصاویر منتشر شده در تلویزیون ایران نشان می دهد که هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی سالم فرود آمده است.  

شبکه خبری سی بی اس آمریکا نیز با پوشش خبری لحظه به لحظه از این رویداد بزرگ دستیبابی ایران به فناوری پهپاد جاسوسی آمریکا را شکستی بزرگ برای منافع امنیت ملی آمریکا خواند و نوشت: با توجه به سالم بودن این هواپیما می‌توان گفت که فرصت دستیابی به اطلاعات طبقه بندی شده درباره برنامه نظامی محرمانه آمریکا برای ایران فراهم شده و به نظر می‌رسد که بسیاری از بدترین کابوس تحلیلگران اطلاعاتی به حقیقت می پیوندد. 

جو سیرینسیونه عضو شورای روابط خارجی آمریکا نیز در گفتگو با سی بی اس با پیچیده خواندن سیستم هواپیمای جاسوسی ایالات متحده به شکست بزرگ آمریکا در جنگ الکترونیکی با ایران در پی دستیابی ایران به فناوری این هواپیما اذعان کرد. 

برخی از مقامات آمریکایی نیز که در حال بررسی این ویدئو هستند، اعلام کردند: معتقدیم که این هواپیما همان پهپاد جاسوسی آمریکا باشد که هفته گذشته مفقود شد. اظهارات این مقامات آمریکایی درحالیست که وزارت دفاع ایالات متحده (پنتاگون) تاکنون در این باره اظهار نظر نکرده است.

پایگاه اینترنتی تحلیلی آنتی وار نیز در گزارشی نوشت: انتشار خبر ساقط کردن هواپیمای جاسوسی آمریکا توسط ایران از جنگ مخفیانه ایالات متحده و رویکرد جدید دولت باراک اوباما در قبال جهوری اسلامی ایران پرده برداشت.

آنتی وار در ادامه نوشت: با وجود آنکه هیچ مدرکی دال بر نظامی بودن برنامه هسته‌ای ایران وجود ندارد، اقدامات آمریکا در قبال این کشور در راستای تلاش‌ها برای توقف برنامه هسته‌ای ایران صورت می گیرد.

بلومبرگ نیز در گزارشی به انتقاد وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران از آمریکا به دلیل نقض حریم هوایی خود پرداخت و نوشت: چندین مقام آمریکایی در این باره که ایرانی‌ها این هواپیما را در اختیار کارشناسان چینی، روسی یا کارشناسان دیگر کشورها قرار دهند، ابراز نگرانی شدید کرده‌اند.

روزنامه نیویورک تایمز نیز با پرداختن به خبر رونمایی از پهپاد جاسوسی آمریکا مدعی شد: این اقدام بیشتر جنبه تبلیغاتی داشت زیرا پشت هواپیمای جاسوسی تصاویر آیت الله خامنه ای و آیت الله خمینی خمینی (ره) وجود داشت و بر روی آن شعارهای ضد آمریکایی و ضد اسرائیلی نوشته شده بود.

واشنگتن پست نیز به اظهارات مقامات ایرانی در تشریح نحوه کنترل و اطلاعات دقیق پهپاد جاسوسی سازمان سیا پرداخت و به نقل از مقامات ایرانی نوشت: این هواپیما قصد نفوذ و جاسوسی بر فراز کشورمان را دارد که پس از ورود این هواپیما به فضای شرق کشور، این هواپیما در کمین گاه الکترونیکی نیروهای مسلح قرار گرفت و با حداقل خسارت در ایران به زمین نشانده شد.

این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشت: طول دو بال این هواپیما حدود 26 متر، طول بدنه چهار و نیم متر و ارتفاع آن یک متر و 84 سانتی متر است و دارای سیستم‌های پیشرفته جمع آوری اطلاعات در ابعاد الکترونیکی، تصویری و مخابراتی و سامانه‌های راداری مختلف است.

این هواپیما از جهت نوع ساخت و پوشش، رادار گریز طراحی شده و از حیث فناوری آخرین نمونه هواپیماهای پیشرفته ای است که آمریکا مورد استفاده قرار می‌دهد.

پایگاه اینترنتی گلوبال ریسرچ نیز با اشاره به گزارش پایگاه اطلاع رسانی صهیونیستی دبکا نزدیک به سیستم‌های اطلاعاتی و امنیتی این رژیم نوشت: ایران توانسته با یک حمله سایبری پهپاد آمریکایی را بر زمین بنشاند و کنترل آن را در دست بگیرد.

پایگاه صهیونیستی دبکا در ادامه به ادعای مقامات نظامی آمریکایی در خصوص نقض فنی این پهپاد اشاره می‌کند و می‌نویسد: اگر این ادعاها صحیح بود، هواپیمای جاسوسی آمریکا باید دچار آسیب‌های جدی می‌شد اما تصاویر منتشر شده نشان می‌دهد که این هواپیما دچار آسیب‌های جدی نشده و این پیشرفت ایران سازمان‌های اطلاعاتی آمریکایی و اسرائیلی را شوکه کرده است.

پایگاه صهیونیستی دبکا ضمن انتقاد از ناتوانی آمریکا در اجرای عملیاتی برای خارج کردن پهپاد از کنترل ایرانیان اذعان کرد: سالم بودن این هواپیمای هشداری برای آمریکا و اسرائیل است تا به فکر ایجاد تغییرات مهم در سیستم های امنیتی خود بیفتند.

این پایگاه صهیونیستی همچنین با اشاره به سیستم های دقیق جنگ الکترونیک ایران می نویسد: هواپیمای جاسوسی RQ 170 مسلح به سیستم خودانفجاری بوده و در صورت افتادن به دست نیروهای طرف مقابل باید خود را منهدم می کرد اما ایرانی ها توانستند سیستم خودانفجاری این هواپیما را از کار بیندازند.  

رسانه های چاپ سرزمین های اشغالی نیز در گزارشهای متعدد به واکنش مقامات ایرانی و آمریکایی در این باره پرداختند و از توان بالای ایران در جنگ الکترونیک خبر دادند.

در همین حال هاآرتض با پرداختن به این رویداد بزرگ نوشت: جمهوری اسلامی ایران تنها یک روز پس از ابراز نگرانی آمریکا درباره دستیابی ایران به اطلاعات طبقه بندی شده درباره برنامه نظامی محرمانه ایالات متحده از پهپاد جاسوسی این کشور رونمایی کرد.

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها