غلامرضا اسداللهی عضو کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی با اشاره به بررسی گزارش دیوام محاسبات کشور درباره یک تخلف دولت گفت: اخیراً دیوان محاسبات گزارشی را به کمیسیون ارائه داده بود که بر اساس آن، دولت در بودجه 88 ممنوعیتی داشت و نمیتوانست از بودجه کل کشور و هیچ منبع دیگری برای واردات بنزین هزینه کند.
وی در همین زمینه افزود: بر اساس قانون بودجه سال 88، دولت نباید بنزین تولید داخل کشور را به صورت یارانهای بین مردم توزیع کند اما علیرغم این تأکید قانونگذار، دولت از محل صادرات نفت، بنزین به کشور وارد کرده و در این راستا مرتکب 2 تخلف شده است.
عضو کمیسیون اصل 90 مجلس تصریح کرد: تخلف اول این بود که دولت نباید بنزین را به صورت یارانهای وارد میکرد و تخلف دوم هم این بود که دولت باید مابه ازای نفت صادراتی را به خزانه واریز میکرد که این اقدام را هم انجام نداد.
اسداللهی اضافه کرد: دولت از محل فروش بنزین یارانهای به مردم حدود 7 هزار میلیارد ریال به خزانه واریز کرده است، اما باید رقمی معادل 50 هزار میلیارد ریال به خزانه واریز میکرد.
وی در ادامه به فارس گفت: بر همین اساس دولت رقمی حدود 43 هزار میلیارد ریال را از محل واردات بنزین و صادرات نفت به خزانه واریز نکرده است.
"اما اصل موضوع از این قرار است که برابر گزارش دیوان محاسبات، دولت در سال 88 با محوریت شرکت ملی نفت ایران اقدام به واردات فرآوردههای نفتی به میزان 7 میلیون و 808 هزار و 599 تن متریک بنزین به ارزش 5 میلیارد و 92 میلیون و 243 هزار و 249 دلار اقدام کرده است که این اقدام مغایر با قوانین و مقررات بود".
عضو کمیسیون اصل 90 مجلس ادامه داد: دولت در بند 61 قانون بودجه سال 88 مکلف بود که هیچگونه واردات بنزینی به کشور نداشته باشدو به تعبیر دیگر، استفاده از هر منبع و محلی از کل کشور برای پرداخت یارانه بنزین در هر صورتی ممنوع شده است.
اسدالهی ادامه داد: دولت بنزین را به صورت آزاد به کشور وارد کرده و آن را به صورت یارانهای به مردم داده است، این اقدام بر اساس قانون ممنوع بود چراکه دولت اجازه نداشت که بنزین وارداتی را به صورت یارانهای بین مردم توزیع کند بلکه باید به قیمت تمام شده به مردم میفروخت؛ بر اساس قانون دولت فقط میتواند بنزین تولید داخل را به صورت یارانهای در اختیار مردم قرار دهد.
وی همچنین گفت: از سوی دیگر، دولت به جای اینکه پول نفت صادراتی را به خزانه واریز کند، آن وجه را در سال 88 برای واردات بنزین هزینه کرده است؛ در کل، مابهالتفاوت نفت خام معوض به ارزش ریالی فرآوردههای نفتی وارداتی رقمی معادل 7 هزار میلیارد ریال است که این رقم از محل وجوه دریافتی از مردم بابت فروش نفت داخلی تأمین شده اما مابهالتفاوت آن که از محل فروش بنزین بوده و رقمی معادل 5 برابر این عدد است، هنوز تأمین و به خزانه واریز نشده است.
عضو کمیسیون اصل 90 مجلس تأکید کرد: اگرچه دولت 7 هزار میلیارد ریال از محل فروش بنزین یارانهای تأمین و به خزانه واریز کرده است، اما بر اساس قانون باید 50 هزار میلیارد استیصال و به خزانه واریز میشد.
اسداللهی ادامه داد: دولت باید 50 هزار میلیارد ریال حاصل از فروش نفت را به خزانه واریز میکرد، اما این وجه را برخلاف قانون صرف واردات بنزین کرده و بنزین وارداتی را باز هم برخلاف قانون به صورت یارانهای در اختیار مردم قرار داده و نهایتاً رقمی معادل 7 هزار میلیارد ریال از آن کسب و به خزانه واریز کرده است، این در حالی است که دولت باید 43 میلیارد ریال دیگر هم به خزانه واریز کند.
وی در ادامه اظهار داشت: دولت43 هزار میلیارد ریال را به صورت بنزین یارانهای به مردم داده، در صورتی که نباید این کار را انجام میداد چراکه این اقدام برخلاف قوانینمصوب انجام شده و دولت بر اساس قانون نمیتوانست بنزین وارد کند.
عضو کمیسیون اصل 90 مجلس در پایان گفت: تخلف دولت در این زمینه محرز شده و موضوع در جلسه اخیر کمیسیون اصل 90 بررسی و گزارش آن در آینده در صحن علنی قرائت و به قوه قضائیه نیز ارسال خواهد شد.