برای نسلها دانشمندان بر این باور بودند که زبان تنها قادر به درک چهار طعم ترش، شیرین، شور و تلخ است و چندی پیش طعم «خوشمزه» نیز به عنوان طعم پنجم بر روی زبان معرفی شد.
اما اخیرا دانشمندان دریافتهاند که چربی نیز یک طعم محسوب شده و توسط زبان قابل تشخیص است.
تیمی از دانشمندان آمریکایی موفق به شناسایی یک گیرنده شیمیایی در جوانههای چشایی روی زبان شدهاند که مولکولهای چربی را شناسایی میکنند و همچنین دریافتند که میزان حساسیت آنها در افراد مختلف، متفاوت است.
این دستاورد میتواند در توضیح چرایی مصرف چربی بالا در برخی افراد کمک کند، چرا که آنها کمتر مزه آن را احساس میکنند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، دانشمندان امیدوارند که بتوانند از یافتههای خود در مبارزه با چاقی با افزایش حساسیت افراد نسبت به چربی موجود در غذا استفاده کنند.
به جز طعمهای ابتدایی، دیگر جنبههای طعم غذا معمولا توسط بوی آنها و با حس بویایی قابل دریافت هستند.
پژوهش این تیم که از محققان دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن تشکیل شده، نشان داده که افراد دارای گیرنده CD36 بیشتر، در شناسایی وجود چربی در غذا بهتر عمل میکنند.
پژوهشگران دریافتند که تغییرات موجود در ژن تولید کننده CD36 باعث بالا یا پایین بودن حساسیت افراد به وجود چربی میشود.