همشهری آنلاین: با وجود تلاش‌هایی که برای ریشه‌کن کردن فلج اطفال انجام شده است، این بیماری هنوز در برخی کشورهای جهان شیوع دارد.


«تلاش‌ها برای ریشه‌کن کردن فلج اطفال، به طور کامل موفقت‌آمیز نبوده است.»
سازمان جهانی بهداشت (WHO) با اعلام این مطلب، از شیوع مجدد فلج اطفال در برخی کشورهایی که قبلا این بیماری در آن ریشه‌کن شده بود خبر داده است. این مساله نشان می‌دهد که در عصر جهانی سازی، این بیماری همچنان یک تهدید به حساب می‌آید.

بروس آیلوارد، مدیر برنامه ریشه‌کن کردن فلج اطفال در سازمان جهانی بهداشت در این زمینه می‌گوید: طی ۲۴ ماه گذشته، در سه قاره اروپا، آفریقا و آسیا، موارد گسترده‌ای از شیوع این بیماری مشاهده شده که بزرگسالان را نیز تحت تاثیر قرار داده است و در برخی موارد ۵۰ درصد آن‌ها جان خود را از دست داده‌اند.

اعلام وضعیت فوق‌العاده

آفریقا، تاجیکستان و چین مناطقی هستند که به تازگی و یک دهه پس از ریشه‌کن شدن فلج اطفال، دوباره ویروس این بیماری در آن‌ها مشاهده شده است.

به دنبال این ماجرا سازمان جهانی بهداشت، وضعیت فوق العاده اعلام کرده است.

قرار است اعضای این سازمان در نشست این هفته خود در ژنو سوئیس تصمیم بگیرند که ریشه‌کن کردن فلج اطفال را یک فوریت برای بهداشت همگانی معرفی کنند یا نه.

به اعتقاد کارشناسان این سازمان تاخیر و ناکامی در این امر می‌تواند منجر به فلج شدن سالانه بیش از ۲۰۰ هزار کودک تا یک دهه آینده شود.

اما تنها کشورهایی که مجددا ویروس فلج اطفال در آن‌ها شناسایی شده است، موجب نگرانی نیستند. این بیماری در افغانستان، پاکستان و نیجریه همچنان رایج است و یک بیماری بومی به شمار می‌رود. WHO این مساله را ناشی از کم‌کاری این کشورها در زمینه واکسیناسیون به موقع کودکان می‌داند و خواهان تقویت برنامه‌های مبارزه با فلج اطفال در این کشورها شده است.

موفقیت در ریشه‌کن کردن فلج اطفال در هند درستی این نظریه را ثابت می‌کند و نشان می‌دهد که با منابع کافی برای مصون سازی، ریشه کن کردن فلج اطفال امکان پذیر است.

 هند اولین سال بدون فلج اطفال را پشت سر گذاشت

 

منبع: همشهری آنلاین