این تنها یکی از اظهارات رئیسجمهور محمود احمدینژاد در باب اشتغالآفرینی است که 17اسفند 1384در دیدار با مردم دورود عنوان شده است. او هنوز هم معتقد است ریشه بیکاری را در کشور برخواهدچید؛ درحالیکه آمارهای رسمی نشان میدهد که دستکم 12درصد از جمعیت فعال اقتصادی ایران هنوز بیکار هستند. دولت میگوید در سال 1389بالغ بر 1/6 میلیون شغل ایجاد کرده و در سال 1390هم 2/5 میلیون نفر سرکار رفتهاند. منتقدان دولت اما آشکارا نسبت به آمارهای ادعای دولتیها تردید دارند و خواستار ارائه آمار و ارقام دقیق از وضعیت اشتغال شدهاند. مجلس سال گذشته هم در یک نشست علنی به کالبدشکافی و راستیآزمایی میزان واقعی اشتغالزایی شد اما هنوز گزارشی رسمی منتشر نشده است. مروری بر گفتهها و وعدههای یک سال اخیر مسئولان دولتی نشان میدهد که جای خالی آمارهای واقعی احساس میشود.
1390/2/5: بحث درباره ایجاد 2/5 میلیون شغل
در جلسه هیأت وزیران، در راستای تحقق ایجاد 2/5 میلیون شغل جدید در سال 1390، اعضای دولت به بحث و بررسی درخصوص برنامههای هرکدام از دستگاهها پرداختند. همچنین تعدادی از پیشنهادهای فوری دستگاهها و برخی گزارشهای کمیسیونهای هیأت دولت ، در دولت مطرح و مورد تصمیمگیری قرار گرفت.
1390/2/13: تصمیم گیری، 8 روز بعد از بحث
احمدینژاد در جمع کارگران اظهار داشت: دولت مصمم است با همت کارآفرینان در طول دو سال با ایجاد سالانه 2/5میلیون شغل بهطور ضربتی و انقلابی مشکل اشتغال کشور را برطرف کند.
1390/3/2: ضرورت هماهنگی همه بخش ها
معاون اول رئیسجمهور لازمه عملی شدن طرحها و برنامههای دولت برای اشتغالزایی را هماهنگی همه بخشها و تقسیم کار براساس جدول زمانبندی دانست و خواستار نهایی شدن هرچه سریعتر برنامهریزیها برای تحقق هدفگذاری تعیین شده در سالجاری شد.
1390/3/30: پیش بینی موفقیت در عمل به وعده ها
دستیار ارشد رئیسجمهور، بر عزم دولت در راستای ایجاد اشتغال و تحقق وعدهای که دولت در راستای ایجاد 2/5 میلیون شغل در سالجاری داده است، تأکید کرد. مجتبی ثمرههاشمی، گفت: دولت در سال «جهاد اقتصادی» تلاش میکند که 2/5 میلیون شغل را ایجاد کند و تلاش دارد که این کار بزرگ را انجام بدهد. وی در پاسخ به این سؤال که برخی افراد معتقدند که این تصمیم دولت محقق نمیشود و شدنی نیست، گفت: در جریان هدفمندکردن یارانهها نیز برخی میگفتند این موضوع اجرایی نمیشود ولی اجرا شد و دولت نیز برای بحث 2/5 میلیون شغل در سال ٩٠ این امر را تکلیف خود کرده و تلاش میکند که این موضوع را تحقق بخشد.
1390/5/9: مشخصات شاغلان موجود است
استاندار تهران با تأکید بر توسعه بازار کار با ویژگیهای پایداری و استمرار گفت: از ایجاد 1/5 میلیون فرصت شغلی که پارسال در کشور هدفگذاری شده بود ، سهم استان 100 هزار شغل بود که به کارنامه 240هزار شغل رسیدیم. مرتضی تمدن تصریح کرد: آمار اشتغال ایجاد شده و ویژگیهای آن با شناسه کامل شامل نام فرد، نوع کار ، محل ، کیفیت و رعایت مفاد قوانین و مقررات کار در سایت وزارت کار و امور اجتماعی ثبت شده است. وی افزود: در سالجاری از 2/5 میلیون فرصت شغلی حدود 360هزار شغل سهم استان تهران است که تاکنون 45هزار نفر اشتغال ایجاد شده است.
1390/5/23: باز هم وعده ایجاد 2/5 میلیون شغل
رئیسجمهور با بیان اینکه هدفگذاری ایجاد 2/5 میلیون شغل در سال 90با برنامهریزی و اقدامات کارشناسی انجام شده است گفت: ایجاد 1/6 میلیون شغل در سال 89 نتیجه تلاش همدلانه و هم افزای مجموعه کارگزاران دولت است .
1390/6/2: فقط به بانک ها متکی نیستیم
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درپاسخ به برخی شبهاتی که درباره منابع و سرمایهها برای ایجاد 2/5 میلیون شغل از سوی دولت مطرح میشود، اظهار داشت: تمام منابع و امکانات ما برای ایجاد 2/5 میلیون شغل در منابع بانکی و بودجه دولتی خلاصه نمیشود؛ امکانات دیگری نیز وجود دارد که بیشتر جنبه نرم افزاری، آموزشی و استفاده از بازارهای سرمایه و نظایر آن دارد.
1390/6/8: راه اندازی سامانه اطلاعات شاغلان
در سال 89مقرر شد بهمنظور کاهش نرخ بیکاری و توسعه فرصتهای شغلی 1/1 میلیون فرصت شغلی در کل کشور ایجاد شود. با تدابیری که وزارت کار و امور اجتماعی بهعنوان مسئول دبیرخانه شورایعالی اشتغال اندیشید با تقسیمبندی این میزان بین استانهای کشور و مشخص ساختن سهم دستگاههای مختلف در ایجاد 1/1 میلیون فرصت شغلی میزان تحقق از این رقم فراتر رفته و به رکورد 1/6 میلیون فرصت شغلی در سال گذشته رسید که این فرصتهای شغلی در بخشهای مسکن، خدمات، صنعت و کشاورزی ایجاد شده است که تمامی اطلاعات و مشخصات شاغلان در سامانهای که به این منظور اختصاص یافته درج شده است.
1390/6/12: تاکید بر ایجاد 2/5 میلیون شغل
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به انتشار خبری در برخی سایتها با ارائه توضیحاتی تأکیدکرد: ایجاد 2/5 میلیون فرصت شغلی در سال 1390قطعی است.
1390/6/23: بسیج دولت برای رفع مشکل بیکاری
رئیسجمهور گفت: دولت برای رفع مشکل بیکاری تمام همت خود را بسیج کرده است و ما میخواهیم جوری عمل کنیم که اگر دولت دهم به پایان رسید، هیچ قول و تصمیمی از دولت بر زمین نماند. احمدینژاد تصریح کرد: دولت برای رفع مشکل بیکاری تمام همت خود را بسیج کرده است اما بیتردید این موضوع به تنهایی کافی نیست و لازم است همه مردم و کارآفرینان وارد عرصه شوند.
1390/6/26: بیکاری را ریشه کن می کنیم
دولت ایجاد 2/5میلیون شغل در کشور را با قاطعیت پیگیری میکند. محمود احمدینژاد رئیسجمهور با بیان اینکه دولت مصمم است با کمک مردم و کارآفرینان سالانه 2/5 میلیون شغل در کشور ایجاد کند تا در دو سال آینده مشکل بیکاری از سرزمین ایران ریشهکن شود، گفت: عدهای به جای اینکه از این طرح بزرگ پشتیبانی و با آن همکاری کنند بهدنبال مانع تراشی و مایوس کردن دولت هستند اما دولت این طرح را با قاطعیت و با کمک مردم اجرایی خواهد کرد.
1390/7/11: بیکاری کاهش یافت
معاون اول رئیسجمهور گفت: براساس اعلام مرکز آمار ایران نرخ بیکاری در تابستان امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 2/5 درصد کاهش یافت. محمدرضارحیمی افزود: امروز در جلسه شورایعالی اشتغال، عادل آذر، رئیس مرکز آمار ایران اعلام کرد که نرخ بیکاری در تابستان 90به 11/1درصد رسید؛ درحالیکه در تابستان 89نرخ بیکاری 13/6 درصد بود. وی گفت: نرخ بیکاری در بهار امسال 11/5 درصد بود که در تابستان به 11/1 درصد رسید.
1390/7/13: اهداف اشتغال زایی قابل دستیابی است
احمدینژاد با اشاره به موضوع ایجاد اشتغال در کشور گفت: 2/5 میلیون شغل هرگز از هستهای شدن ایران سختتر نیست و ملت ایران خواهدتوانست به این هدف دست یابد.
1390/7/14: حرکت انقلابی برای مقابله با بیکاری
رئیسجمهور یکی از مهمترین مراحل ساختن ایران را ریشهکن کردن بیکاری دانست و گفت: همه باید بسیج شویم و هر کس به هر نحوی میتواند باید شغل سازنده و مفیدی را در کشور ایجاد کند. رئیسجمهور تأکید کرد: باید در یک حرکت انقلابی بیکاری را از کشور ریشهکن کنیم. محمود احمدینژاد اظهار داشت: سختترین لحظه برای یک مسئول زمانی است که جوانی آماده کار باشد اما زمینه کار برای او وجود نباشد.
1390/10/8: کمبود منابع نداریم
رئیسجمهور با اشاره به حجم بالای سپردههای بانکی کشور گفت: با حجم موجود سپردههای بانکی در کشور، برای ایجاد 2/5 میلیون شغل به هیچوجه کمبود منابع نخواهیم داشت. محمود احمدینژاد اظهار داشت: از مهمترین برنامهها و اقدامات برای ساختن کشور ایجاد اشتغال گسترده و ریشهکنی بیکاری از همه جای این سرزمین است. رئیسجمهور گفت: زمانی که دولت اعلام کرد که برای رفع مشکل بیکاری باید سالی 2/5 میلیون شغل ایجاد شود، عدهای طبق معمول شروع به مانعتراشی و مخالفت کردند، اینکه یا توان این کار را در خود نمیبینند یا به خدا امید ندارند و یا علاقهای ندارند به اینکه مشکل بیکاری بهدست جوانان این کشور و خادمان مردم حل شود، شروع کردند به یأسپراکنی و اظهار ناامیدی و ناتوانی کردند.