همشهری آنلاین- ندا شریف: حتما برای شما هم پیش آمده که هنگام خرید قیچی چند بار آن را باز و بسته کرده‌اید به امید این که قیچی خوبی از کار درآید. اما خوب بودن قیچی اصولی دارد. برای دانستن آن با ما همراه شوید:

- یک قیچی خوب باید اجسام را راحت ببرد و تیزی خود را برای مدت طولانی حفظ کند.

- قیچی باکیفیت دارای سطحی هموار، براق یا جلا داده شده و اتصالی ظریف است.

- هنگام بسته شدن قیچی، ‌نوک تیغه‌ها باید کاملا بر روی هم قرار گیرند و کاملا جفت شوند. در این صورت برش می‌تواند با نوک قیچی هم انجام شود.

- نیروی لازم برای بستن قیچی باید به طور یکنواخت و بر کل لبه تیغه‌ها و در تمامی مراحل برش، از هنگام باز کردن قیچی تا بستن کامل آن وارد شود.

- اگر از قیچی خوب استفاده شود می‌توان مدت زمان طولانی‌تری استفاده کرد. اما استفاده نابجا و نادرست سبب خراب شدن آن می‌شود.

- گرد و خاک، کرک و قطعات باقی‌مانده از مواد باید از رو و کناره تیغه‌ها تمیز شود. قیچی‌ها باید در جای خشک نگه‌داری شوند، به خصوص آن‌هایی با روکش نیکل، کربن و استیل هستند زیرا سطوح حفاظت نشده این قیچی‌ها در هوای مرطوب آماده زنگ زدن است.

- برای استمرار، ماندگاری و راحتی باز و بسته کردن، بهتر است هر چند وقت یک بار پیچ میانی روغن‌کاری شود.

- فقط قیچی‌هایی که کیفیت بالایی داشته و به یکدیگر پیچ شده باشند، قابل تعمیر هستند.

- استفاده بیش از حد از قیچی سبب کند شدن آن می‌شود، برای سرویس قیچی بهتر است به دنبال افراد باتجربه باشید.

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها