ایسنا نوشت: در حالی که پیش از این ارز با سه نرخ متفاوت در بازار جابهجا میشد همزمان با راهاندازی بورس ارز این امید میرود که نرخ ارز کاملا تک شود هر چند که نگرانیهایی مبنی بر اینکه ممکن است با حفظ نرخهای قبلی نرخ چهارمی هم به آنها اضافه شود، وجود دارد.
در حال حاضر بانک مرکزی ارز مرجع با نرخ 1226 تومان را در اختیار واردکننده قرار میدهد. البته این نرخ فقط مربوط به واردات کالاهای اساسی است که در گروههای یک و دو قرار گرفتهاند.
نرخ دیگر ارز مربوط به ارز حاصل از صادرات است که هم اکنون با وجود مشکلات متعدد در وارد کردن آن به داخل کشور با قیمت 1500 تا 1600 تومان فروخته میشود.
همچنین ارز موجود در بازار که براساس عرضه و تقاضای آزاد و در صرافیها خرید و فروش می شود این روزها با افزایش قیمت قابل توجهی روبرو بوده و به بالای دو هزار تومان رسیده است.
اما همزمان با طرح ایده راه اندازی بورس ارز این سوال پیش آمده که تامین کننده ارز این بورس چه کسی است. آیا دولت و بانک مرکزی به این بورس ارز تزریق خواهند کرد، صادرکنندگان ارز حاصل از صادرات خود را در آن عرضه خواهند کرد و یا اینکه صرافان ارز آن را تامین میکنند؟
از آنجا که تعیین کننده قیمت در بورس، عرضه و تقاضاست و این روند هم اکنون در صرافیها نیز وجود دارد، سوال اساسی این است که آیا قیمت ارز در بورس معادل قیمت ارز در صرافیها خواهد بود و یا این که هجوم تقاضا برای سفته بازی در بورس باعث افزایش قیمت ان میشود؟
به هرحال آنچه منطقی به نظر میرسد این است که همزمان با راه اندازی بورس ارز قیمت کشف شده در آن بتواند با قیمتهای موجود همخوانی داشته باشد و به جای تعیین قیمت چهارمی برای ارز همه نرخها را یکسان کند.