به گزارش فارس، سید حسن نصرالله در گفتوگو با شبکه المیادین با بیان اینکه مقاومت لبنان برای هرگونه تجاوزی که ممکن است از جانب رژیم صهیونیستی رخ بدهد آماده است و ایران نیز در واکنش به هر اقدام این رژیم تردید ندارد و پاسخ لازم را آماده کرده است، بخش اقتصادی و اتمی رژیم صهیونیستی را از جمله نقاط ضعف این رژیم دانست و بر تمرکز بر نقاط ضعف آن تاکید کرد و افزود که تحولات کنونی منطقه سرنوشت و نقشه چند دهه منطقه را ترسیم خواهد کرد.
نصرالله تاکید کرد که همه اهداف موجود در کل فلسطین اشغالی در تیررس موشکهای مقاومت است و وی به رزمندگان مقاومت اعلام کرده است که خود را برای ورود به الجلیل آماده کنند.
دبیر کل حزبالله لبنان همچنین با بیان اینکه موضع مقاومت بر اساس حمایت از هر نظامی است که ضداسرائیل باشد و از مقاومت حمایت میکند، تاکید کرد که هفته اول اتفاقات سوریه به دمشق رفته است و بشار اسد رئیس جمهوری سوریه از همان ابتدا به اصلاحات اعتقاد داشت و آمادگی خود را برای گفتوگو و اصلاحات اعلام کرد اما مخالفان خواستار ساقط کردن نظام بودند در حالی که تنها راه حل درگیری در سوریه، توقف درگیری و آغاز گفتوگوست.
نصرالله: اسرائیل شر مطلق است
نصرالله در این گفتوگو با اشاره به سخنان برخی سیاستمداران لبنانی که از سخنان اخیر وی تعجب کرده بودند، گفت: گفتهاند چرا این فرد با اسرائیلی مبارزه میکند. این نشانه بدی است. آیا نمیشنوند که مسئولان اسرائیل لبنان را تهدید میکنند که نابودش میکنند؟... لبنان سکوت کرده است و دولت لبنان هم هیچ موضعی نگرفت و میگوید این موضوع مطرح خواهد شد. طرح این موضوع در دولت، به دلیل ترکیبی که دارد، به اتخاذ موضع منجر نخواهد نخواهد شد. زمانیکه اسرائیل ما را تهدید میکند، وظیفهمان است که بگوییم زمان این حرفها گذشته است.
دبیر کل حزبالله لبنان در این گفتوگو، رژیم صهیونیستی را شر مطلق خواند و گفت: شر مطلق اسرائیل است و ما در موضع دفاع از خود، حاکمیت و کرامتمان هستیم. ما تهدید را با تهدید پاسخ میدهیم. تهدید مبتنی بر اتفاقات.
اسرائیل در جنگ آینده روی «ضربه اول» جنگ حساب نکند
نصرالله اشاره کرد که «اسرائیل همیشه برای وارد کردن ضربه اول [در جنگ] برنامهریزی میکند مثل جنگ 1967 که ضربه اول به فرودگاهها بود. در جنگ غزه هم به مجتمعهای پلیس غزه بود»... «در فکر اسرائیل این است که موشکهای حزبالله کجاست تا با نیروی هوایی آن را بزند و ویران کند. [اسرائیل] میگوید که قدرت بازدارندگی شما [یعنی حزبالله] کجاست؟ میخواهد قدرت بازدارندگی را از ما بگیرد سپس به کل کشور حمله کند. پیامی که خواستم برایشان بفرستم این است که حتی اگر فرض کنیم که شما [جای موشکها را] بدانید و بتوانید بیشتر این اهداف را بزنید، سکوهای موشکیای بدور از ارزیابیهای شما هست که نمیتوانید در ضربه اول آن را بزنید. اگر هم فقط همین موشکهای اندک برای ما بماند، قادر است صدها هزار اسرائیلی را وارد جهنم کند. در نتیجه خیلی روی ضربه اول حساب نکنید».
بانکی از اهداف اسرائیلی با مختصات کامل داریم
نصرالله تاکید کرد: ما بانکی از اهداف اسرائیلی داریم و تعدادش هم زیاد است. مختصات آن هم پیش ماست و موشکهایمان هم آن را میزند. این قدرت بازدارندگی حقیقی است. زمانیکه اسرائیل تهدید میکند که لبنان را نابود میکند، اهداف ما هم دیگر صرفا نظامی نیست. زمانی که این تهدید را کردند من هم میگویم همه چیزی را نابود میکنیم. از جمله نقاط ضعف اسرائیل وجود اهدافی با ابعاد اقتصادی و صنعتی و برقی و اتمی است. اگر اسرائیل بخواهد بدون ضابطه عمل کند، ما هم ضابطهای نخواهیم داشت.
سلاح شیمیایی نداریم، نیازی هم نداریم
سید حسن نصرالله در ادامه به سلاح شیمیایی اشاره کرد و گفت: ما سلاح شیمیایی نداریم و نیازی هم نداریم. ما چنین سلاحی را به دلایل شرعی به کار نخواهیم گرفت و اهدافی هست که اگر زده شود، همان نتیجه را به ما میدهد. ما موشکهایی در مقابل اهداف[ی در اسرائیل] موشکهایی داریم... اسرائیل هم سلاح شیمیایی دارد هم اتمی اما نقطه قوت ما این است که به چنین سلاحهایی نیاز نداریم.
نصرالله افزود: به طور خلاصه میتوان گفت که ما در مرحلهای هستیم که تحولات بزرگی در سطح جهان و منطقه در حال رخ دادن است که در آن نظام جدید منطقهای و جهانی در حال شکلگیری است. آنچه در منطقه جریان دارد، آینده و سرنوشت منطقه را دستکم برای چند دهه ترسیم خواهد کرد و رقم خواهد زد.
قطبهای جدید در دنیا در حال شکلگیری است
نصرالله گفت: همین کافی است که از روسیه و چین میشنویم که اتفاقات سوریه، دیگر مسائل داخلی نیست... نشانهها از شورای امنیت آغاز شده است. اگر بخواهیم از محورهایی جدید و پایان تکقطبی سخن بگوییم، باید اشاره کنیم که نظامی چند قطبی دارد تشکیل میشود. ما دیگر به دو قطبی بودن آمریکا و روسیه بازنمیگردیم بلکه وضعی شکل گرفته که در آن چندین قطب به وجود آمده است... کشورهایی در منطقه و خارج آن هستند که موثرند. در سطح منطقه رژیمهایی هستند که عمرشان چندین دهه است. [اینها] سقوط کردند. محورها و اتحادهایی جدید شکل میگیرد و ما در وضعیت منطقهای جدیدی هستیم.
دبیر کل حزبالله افزود: تا میزان زیادی ما را به بازی گرفتند اما اکنون میتوانیم بازیگران منطقهای و جهانی بزرگی باشیم. مصر مثلا برای پسگیری جایگاه خود مقابل مشکلاتی جدید است. میتواند در منطقه و بینالملل موثر باشد. در عراق هم همینطور... صدام عراق را از معادلات منطقه خارج کرد و عراق منزوی شد ولی میتواند بازگردد و از نو شکل بگیرد و نقشی مهم ایفا کند.
هر نقطهای در فلسطین اشغالی در تیررس موشک مقاومت است
نصرالله در ادامه با اشاره به اهدافی در فلسطین اشغالی تاکید کرد: در امتداد فلسطین اشغالی هر هدفی که به ذهن شما خطور کند در تیررس موشکهای مقاومت است و ما اهداف را انتخاب میکنیم و هدف نظامی یا غیرنظامی باشد، اسرائیلیها میدانند که ما این امکان را در اختیار داریم. امروز بازدارندگی واقعی ایجاد شده است. از 2000 تا 2006 هیچ جنگی در مرزهای جنوبی رخ نداد اما جنگ تموز [33 روزه] هدفش نابود کردن مقاومت در لبنان بود. اما شکست خوردند. از آن روز بازدارندگی حقیقی ایجاد شد. اگر ملتها اراده کنند و با امکاناتی که زیاد نخواهد بود، میگویم که اسرائیل از تار عنکبوت هم سستتر است.
اسرائیل نقاط ضعفی دارد
نصرالله افزود: اسرائیل نقاط ضعفی دارد و نیاز ما، کشف این نقاط است. اینکه بگوییم اسرائیل قدرتمندترین نیروی هوایی را دارد و آمریکا و غرب از آن حمایت میکنند، باید موضوع را تمام شده بدانیم و مقابلش تسلیم شویم و به نان گدایی که به فلسطین میدهد قانع شویم اما اسرائیل نقاط ضعفی دارد که باید روی [کشف] آن کار کرد. سلاح قدرتمند مقاومت در اینجاست. نیروی هوایی [اسرائیل] نمیتواند مقاومت مردمی را نابود کند. اسرائیلیها جامعهای متوحش [نافرهیخته] دارند که دارای مسائلی است. هنوز بحث و جدل درباره کشوری دموکرات به معنای یهودی وجود دارد... ترکیب این جامعه همینطور که هست ادامه مییابد. ما قدرت داریم و این قدرت در اختیار مقاومت هست و میتواند بازدارنده باشد.
نصرالله گفت: مقاومت بعد دفاعی دارد. زمانیکه اسرائیل میخواهد کشور ما را نابود کند، من هر چه در توان داشته باشم انجام خواهم داد. شاید ما در جهان عرب عادت نکرده باشیم که در این سطح از مبارزهطلبی وارد بشویم ولی ما به این سطح رسیدهایم. مثلا اسرائیل ایستگاههای [تولید] برقی دارد که اگر زده شود، تاثیرات اقتصادی بسیار عمیقی خواهد داشت که اسرائیل حساب آن را خواهد کرد.
نصرالله تاکید کرد که مقاومت توان زدن این ایستگاهها را دارد و افزود: اگر این اطلاعات را نداشتیم از این ایستگاهها صحبت نمیکردیم. مقاومت هیچ وقت دروغ نگفته است و همیشه به گفته خود وفا کرده است. امروز ملت ما و همچنین دشمنمان، ما را باور دارد. این توفیقی از جانب خداست قبل از هر چیز. دوم هم اینکه نتیجه تجربه است. تهدیدی نمیکنیم اگر از عناصر اجرایی این تهدید مطمئن نباشیم... اگر تهدیدهای اسرائیل وجود نداشت، میتوانستند به دنبال علت حرف ما باشند اما ما امروز مقابل سیلی از تهدیدهای اسرائیل هستیم. رتبهبندی حزبالله در اسرائیل، رتبهبندی راهبردی است. ما هم توجه داریم که پاسخ بدهیم.
نصرالله با اشاره به اینکه در زمان جنگ 33 روزه در ضاحیه جنوبی بوده است گفت: بیشتر دنیا علیه ما بودند. همچنین بیشتر اعراب و طرفهای داخلی لبنان. نیروی هوایی اسرائیل همه چیز را نابود میکرد. شما [غسان بن جدو] را مقابل همه شاهد میگیرم، آیا ما نگران بودیم؟ آیا من یا حزبالله دستپاچه یا بیمناک بودیم؟ ما رفتار و موضعمان برایمان کاملا روشن بود که به چه خواهیم رسید. کمترین شکی نداشتیم که ما پیروز خواهیم شد. اگر آن روز نگران نبودیم، پس امروز چرا نگران باشیم. آنچه در جنگ تموز [33 روزه] رخ داد و سناریویی که بود، مطرح کردم و گفتم که ما میتوانیم پیروز جنگ باشیم.
آنچه در منطقه جریان دارد برای به فراموشی سپردن مسئله فلسطین است
نصرالله با اشاره به تحولات سوریه گفت: به نظر من، قبل آغاز تحولات در سوریه، اتفاقات منطقه خیلی روشن بود که به سود جریان مقاومت بود. از انقلاب تونس و لیبی گرفته تا انقلاب مصر و یمن و بحرین. ما رهبران و این احزاب و مواضع آنان را در قبال مسئله فلسطین و مقاومت میشناسیم. زمانیکه قسمت این بود که این جریانها پیروز شوند و بر این رژیمها غلبه کنند، طبیعی بود که امیدی برای مقاومت به وجود بیاید و اسرائیل دچار نگرانی شود بخصوص آنکه آنچه در مصر رخ داد و مبارک سقوط کرد، اسرائیل را عزادار کرد و جایگزینی که برای او بود، جریانهای ملی و اسلامی بود.
نصرالله گفت: آنچه پیرامون ما در منطقه رخ میدهد، نشان میدهد که فعالیتی اصلی در جریان است که هدفش در کمترین حد این است که فلسطین را به بوته فراموشی بسپارد و حتی بیشتر از این و آن اینکه عناصر مقاومت را به گروههایی تبدیل کند که در خصوص مسئله فلسطین حساسیت دارند و این سابقه هم دارد. نصرالله در ادامه هشدار دارد و گفت: اختلافات فلسطینیها هر چقدر هم که باشد، قدس مسئولیتی عقیدتی و اخلاقی است. فلسطین سبب وحدت هر جنبش مقاومتی میشود و جایز نیست که این اختلافات اصل رویکرد را صدمه بزند... چندین دهه است که آمریکا و اسرائیل و متحدانشان تلاش میکنند تا مسئله فلسطین خارج از اولویت ملت عرب و خارج از توجه آنان قرار بگیرد. جنگ و فتنه و منازعه در مرزهای اعراب ایجاد کردهاند تا فلسطین به آخرین مسئله آنان تبدیل شود... از هر اتفاقی سوء استفاده میشود. نمیگویم که خیزشهایی که رخ داد توطئههای آمریکا بود اما هر اتفاقی را بهرهبرداری میکنند و آن را بارز میکنند تا صحنه فلسطین فراموش شود و به اسرائیل میگویند که از فرصت استفاده کن. همانطور که الان در حال اتفاق افتادن است... اسرائیل زمینها را یکی یکی تکهتکه میکند و به قدس بزرگ الحاق میکند و شهرکسازی روز به روز بیشتر میشود و هیچ کس کاری نمیکند. آنچه اکنون در سرزمین قدس در جریان است، خارج از توجهات است... وظیفه ما علمای دینی و سران سیاسی و رسانهای این است که این هدف را یا این نتیجه را ناکام بگذاریم. میخواهند که ما فلسطین را فراموش کنیم و باید که آن را به مردم مکررا یادآوری کنیم. مسئله اساسی، قدس است.
در صورت حمله اسرائیل، فقط به دفاع بسنده نمیکنیم
نصرالله در ادامه با اشاره به تهدیدهای اسرائیل به جنگ، تاکید کرد: گزینههای ما نامحدود است. اگر اسرائیل به ما حمله کند، ما به دفاع بسنده نخواهیم کرد. روزی به رزمندگان گفتم که آماده باشید شاید روزی بیاید که ما وارد الجلیل شویم. این مسئله هنوز هم به قوت خود باقی است و جزئی از گزینههای ماست.
ایران اعلام کرده که طرحش برای واکنش به حمله احتمالی اسرائیل آماده است/ بعید است اسرائیل جنگ را آغاز کند
نصرالله تاکید کرد: بنیامین نتانیاهو و ایهود باراک جدی هستند و قصدشان برای جنگ با ایران جدی است. این دو برداشتشان این است که نمیتوان وضعیت را به حال خود رها کرد. میدانند که هیچ برنامه نظامی هستهای در ایران نیست اما هدف این است که ایران را بزنند زیرا پیشرفته است و روز به روز قدرتمندتر و بانفوذتر میشود.
نصرالله افزود: اسرائیل ایران را مشکل خود میداند و برنامه هستهای بهانهای برای زدن ایران است. نتانیاهو و باراک میخواهند ایران را بزنند و منطقه را به جنگ بکشانند و آمریکاییها را نیز به همراه برخی کشورهای عربی به جنگ بکشانند... در جنگ تموز [33 روزه] حزبالله حدود 170 اسرائیلی را کشت حال ببینید که این آمار در جنگ با ایران چقدر خواهد بود. بر اساس اطلاعات از درون رژیم اسرائیل و وضعیت ارتش بعید میدانم که اسرائیل اقدام به آغاز جنگ علیه ایران بکند.
پاسخ ایران به حمله اسرائیل بسیار بزرگ و فراتر از اسرائیل خواهد بود
نصرالله همچنین گفت: تاکید میکنم که بر اساس اطلاعاتم، و آنچه از مسئولان ایرانی شنیدم، دستور واکنش و پاسخ دادن صادر شده است و پاسخ ایران بسیار بزرگ خواهد بود. ایران ساکت نمینشیند که تاسیسات هستهایاش زده شود. حد و اندازه واکنش ایران فقط به درون رژیم اسرائیل محدود نمیشود و پایگاههای آمریکا در منطقه ممکن است جزئی از اهداف باشد... آمریکا تصمیمگیرنده است. اسرائیل در گذشته آلتدست انگلیس بود و امروز آلتدست آمریکاست. هر چه اسرائیل انجام میدهد مسئولیتش بر عهده آمریکاست. در آنچه در منطقه جاری است، آمریکا تصمیمگیرنده است و مسئول هر اقدامی است که اسرائیل بکند.
نظام سوریه، ضد اسرائیل است و با همه مشکلاتش آمادگیاش برای اصلاحات را اعلام کرد
نصرالله در ادامه به موضع حزبالله در خصوص برخی کشورهای منطقه اشاره کرد و گفت: حزبالله در ابتدا سیاست عدم موضعگیری را در پیش گرفت. زمانیکه انقلاب تونس آغاز شد، تا یک هفته یا 10 روز موضعی نگرفتیم. برخی به اشتباه فکر کردند که ما مخالف انقلابیم. اما در نهایت دیگر ممکن نبود که بگوییم ما موضع نمیگیریم. ما اصولی ثابت قرار دادیم [برای خودمان] و با تحولات آنی تغییر نمیکند. از روز اول گفتیم که ما بر دو اصل حرکت میکنیم. اول موضع آن نظام عربی در قبال مقاومت، اسرائیل و طرح آمریکا در منطقه و اصل دوم اینکه آیا آن نظام آمادگی گفتوگو و اصلاحات را دارد یا خیر. اگر آن نظام با اسرائیل و علیه اصلاحات بود، من با آن مخالفم. برای همین در لیبی، تونس، بحرین و مصر ما بر همین اساس حرکت کردیم. اما در بحرین نظام به دنبال اصلاحات نیست و نمیخواهد گفتوگو کند. در حالی که ما به سوریه رفتیم و دیدیم که نظام [سوریه] علیه اسرائیل و حتی طرح آمریکا در منطقه است. امتحانش را خوب پس داد. بر خلاف اینکه جبهه جولان را باز نکرد، اما کاری مهمتر انجام داد. این نظام [سوریه] مشکلات بزرگی دارد اما آمادگیاش را برای گفتوگو و اصلاح اعلام کرد. حالا آیا باید با این نظام جنگید و سوریه را نابود کرد؟ دخالت نظامی در عراق چه کرد؟
نصرالله: در هفته اول، به سوریه رفتم و با اسد دیدار کردم/اسد گفت آماده گفتوگو و اصلاحات است
نصرالله در ادامه تاکید کرد: نظام سوریه متفاوت است. اول اینکه عضو مقاومت و ضد اسرائیل است و آمادگی خود را برای گفتوگو [با مخالفان] اعلام کرده است. خیانتکار هم پیدا میشود. اما سوریه مردمی وطندوست دارد. من میگویم که تشخیص از ابتدا غلط بود. من در ابتدای اتفاقات و در هفته اول به سوریه رفتم و با بشار اسد دیدار کردم. به او گفتم که مسائل بزرگتر میشود و مردم خواستههایی دارند. به من گفت: درست است. پرسیدم راه حل چیست؟ اسد گفت که آماده گفتوگوست و اجرای اصلاحات است.
نصرالله ادامه داد: پرسیدم اگر اصلاحات و مذاکرات با مخالفان به لغو ماده هشتم قانون اساسی [حاکمیت حزب بعث] برسد چه؟ گفت آماده است این ماده را لغو کند. مادهای که حزب بعث را حزب حاکم در سوریه میداند. بیش از این دیگر چگونه ممکن است اصلاحات انجام بشود؟ اما مخالفان قبول نکردند وارد گفتوگو شوند و خواستند نظام را ساقط کنند. این دیگر موضوعی متفاوت است. مسائل به سمت درگیری، خونریزی و تخریب رفت. از آن روز تاکنون موضع من این است. هیچ سلاح و پولی هم به سوریه ارسال نکردهام. فقط گفتهام بفرمایید گفتوگو کنید و راهکاری سیاسی بیابید. برخی کشورها قبول کردهاند که ضامن حل و فصل سیاسی شوند مانند روسیه. ما میگوییم که سوریه را ویران نکنید. خون مردم و ملت و ارتشش را حفظ کنید. تا این لحظه با همه اتفاقاتی که افتاده است، تنها منطق مقبول این است که همه به گفتوگو بازگردند و راهکاری سیاسی در پیش بگیرند.
نصرالله به عراق در زمان صدام اشاره کرد و گفت: در عراق صدام حسین خدمات بزرگی به اسرائیل کرد اما زمانیکه آمریکاییها آمدند عراق را اشغال کنند اعلام کردیم که ما مخالف جنگیم و مخالف اشغال عراقیم. عراق را به حکمیت صندوقهای رای دعوت کردیم و خواستار تغییر قانون اساسی شدیم. با مخالفان عراقی تماس گرفتیم و با ایرانیها صحبت کردیم و ایران هم نظرش موافق نظر ما بود اما نظام [سابق عراق] مخالفان را به رسمیت نشناخت.
آمریکاییها از اسد خواستند ارتباطش با ایران و حزبالله و مقاومت را قطع کند تا بحران تمام شود
نصرالله افزود: خواسته [آمریکا و بحران سازان این است که] نظام سوریه، راهبرد، جایگاه و گزینه سیاسی سوریه و برخی کشورها تغییر کند. موضوع، موضع رئیس جمهوری [سوریه] نیست بلکه خواسته [دشمنان سوریه] این است که نظام به یک نظام اهمالکار عربی تبدیل شود. الان اگر بشار اسد و کسانی که با او هستند، بپذیرند که به یک رژیم اهمالکار عربی تبدیل شوند، موضوع [و بحران] سوریه به پایان میرسد و این حقیقت موضوع است.
یکی از دولتهای عربی و طرفهای آمریکایی از اسد خواستند با ایران و حزبالله قطع ارتباط کند تا بحران تمام شود
نصرالله افزود: امروز ما در سوریه همان موضع را اتخاذ کردهایم تا سوریه از ویرانی و خرابی دور بماند. ما رئیس جمهوری داریم که آماده حل و فصل و گفتوگو و اجرای اصلاحات است. در کشاکش بحران یکی از کشورهای عربی حامی تحرکات مسلحانه در سوریه برای بشار اسد پیام فرستاد و طرفهای آمریکایی از او خواستند که ارتباط خود با ایران و حزبالله و جنبشهای مقاومت قطع کند تا موضوع در سوریه فیصله پیدا کند.
ایران خواستار بقای نظام سوریه همراه با اصلاحات است
دبیر کل حزبالله اعلام کرد: شکل گیری هر نظام اهمالکار عربی خطری واقعی برای منطقه، سوریه، لبنان و مقدسات [مسلمانان] است. سیاست آمریکا در منطقه اسرائیلی است و سیاست ایران در خاورمیانه فلسطینی است. ایران و امام خامنهای میگویند که نظام سوریه بماند و اصلاحات کند. هیچ کس نمیخواهد که نظام سوریه همینطور که هست بماند. این نظام به اصلاحات نیاز دارد اما ساقط کردنش خدمت به آمریکا و اسرائیل است. ایران تلاشی حقیقی در جنبش عدم تعهد [برای حل بحران سوریه] میکند. ایران با ترکها وارد گفتوگو و وارد همکاری با کوفی عنان شد. ایران کمک میکند و موضع [جانبدارانه] ندارد. ایران برای تشکیل گروه تماس تلاش میکند تا به سرانجام مورد انتظار در سوریه برسد.
دخالت نظامی در سوریه بعید است
بشار اسد در ادامه افزود: دخالت نظامی در سوریه را بعید میدانم. اروپا که [موضعش] روشن است. آمریکاییها مشکل دارند و پس از خروج از عراق، دنبال راهی برای مذاکره با طالبان هستند پس برای چه در سوریه میجنگند؟ همچنانکه پیامدهای دخالت نظامی در سوریه به منطقه سرایت میکند. چه کسی گفته که آمریکاییها میخواهند مسائل در سوریه فیصله یابد؟ این بدین معنا نیست که آمریکا خواستار باقی ماندن نظام سوریه است بلکه میخواهد بحران طولانی شود تا نه ارتشی باقی بماند نه ملت سوریه.
نصرالله همچنین تاکید کرد: رؤیای آمریکا و اسرائیل در منطقه این است که منطقه را درگیری فرا بگیرد. آیا نمیبینید که منطقه به این سو دارد میرود؟ فریاد مخالفان سوریه به این دلیل است که در آینده کوتاه پیشرو، آمادگی برای دخالت نظامی در سوریه وجود ندارد.
راه درست حل بحران سوریه توقف درگیری و اجرای گفتوگوست
نصرالله تاکید کرد: درست این است که ترکیه، عربستان، قطر و مصر با کمک طرفهای بینالمللی گفتوگو و در سوریه، مسائل را حل و فصل کنند. هیچ راهحلی جز این نیست. نه از نظام سوریه میشود خواست که تسلیم شود نه از مخالفان. بزرگترین خدمت به فلسطین و آرمان فلسطین و وحدت امت [اسلامی] این است که این کشورها بیایند و آتشبس را در سوریه اعمال کنند و اوضاع را از راه سیاسی حل کنند.
اشتباه بزرگ مذهبی کردن اتفاقات است/ فتنه اختلاف شیعی-سنی دامن زده میشود
دبیر کل حزبالله لبنان تاکید کرد: اشتباه بزرگ این است که درگیری در سوریه را بعد مذهبی بدهند. صدای رسا امروز این است که به این موضوع، رنگ و بوی مذهبی بدهد و این به سود مخالفان در سوریه نیست و نه به سود تغییر در سوریه است نه به سود وحدت سوریه. بزرگ کردن این موضوع به معنای ویرانی سوریه یا تجزیه آن است. ما امروز مقابل مشکلی هستیم که نام آن دامن زدن به فتنه اختلاف شیعه و سنی است. آنچه در عراق در جریان یافت، ساده نبود. موضوع شیعه و سنی بودن نیست بلکه اندیشهای تکفیری همه را هدف گرفته است.