به گزارش ایرنا، قد نهایی افراد به وراثت و محیط وابسته است، بنابراین تصور این که قد نهایی فقط به زمینه ارثی مربوط میشود، نادرست است و عوامل محیطی مانند ورزش، تغذیه، وضعیت خواب، بیماری و استرس بر رشد قد نیز تاثیرگذار هستند.
حسین دلشاد با تاکید بر این که معمولا اوج رشد قدی در حوالی بلوغ رخ میدهد، اظهار داشت: افراد معمولا بین سنین 16 تا 18 سالگی افزایش قد دارند که کم کم بعد از سن 18 سالگی، دیگر افزایش قدی روی نمیدهد مگر این که بلوغ آنها دیرتر شروع شده باشد و امکان دارد که تا 20 سالگی ادامه داشته باشد.
قائم مقام مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این که مقدار و نوع غذاهای مصرفی بر روی قد، رشد و سلامت افراد تاثیر گذار است، تصریح کرد: غذاهای نشاستهای مانند سیب زمینی تنوری، نان و مربا، اسپاگتی یا غلات آماده مصرف انتخابهای مناسبی هستند ولی غذاهایی که مقدار قند یا شکر زیادی دارند مناسب نیستند.
وی خاطرنشان کرد: استخوانها برای رشد نیاز به کلسیم، فسفر، منیزیم و ید دارند همچنین عضلات برای رشد به پروتئین و کربوهیدراتها نیازمندند بنابراین برای بلند شدن قد و رشد استخوانها و عضلات، رژیم معمول باید غنی از موادی مانند فسفر، منیزیم، غذاهای دریایی، پروتئینها و کربو هیدراتها باشد.
به گفته دلشاد، در صورتی که کودک از فعالیت و تغذیه مناسب برخوردار باشد به حداکثر توان رشدی خود دست مییابد، همچنین بیشترین شانس برای افزایش طول قد افراد تا قبل از بسته شدن صفحات رشد وجود دارد و پس از آن سختتر میتوان کاری کرد.