دوغ در گروه لبنیات جای دارد و حاوی کلسیم و پروتئین بالایی است و در سلامت پوست و مو نقش دارد. امروزه در صنعت موادغذایی در کشورمان به دوغ باکتریهای پروبیوتیک اضافه کردهاند و فرآورده تخمیری تولیدشده به این روش کفیر نام دارد. دوغ کفیر خواص فوقالعادهای برای بدن دارد.
گاز این دوغ طبیعی است و به دلیل عملکرد باکتریهایی ایجاد میشود که اصطلاحا به آن «پروبیوتیک» میگویند. برای افرادی که مایلاند موادغذایی طبیعی و ارگانیک مصرف کنند، دوغ کفیر بسیار مناسب است.
پروبیوتیکها یا باکتریهای مفید که بهطور طبیعی در دستگاه گوارش وجود دارند و به هر علتی از بین رفتهاند وقتی به غذاها اضافه میشوند، تاثیرهای شگرفی بر بدن ما میگذارند. از جمله فواید آنها میتوان به کاهش تولید مواد التهابی میکروارگانیسمها در روده اشاره کرد.
در افراد مبتلا به خشکی پوست و مو و کسانی که دچار ریزش مو هستند یا اگزما و خارشهای پوستی دارند یا دچار کهیر هستند، مصرف فرآوردههای پروبیوتیکی بهخصوص دوغ و نوشیدنیهای کفیر توصیه میشود.
بیشتر مشکلات پوستی به دلیل فعالیت ناقص سیستم ایمنی است و پروبیوتیکها با تاثیر بر سلولهای ایمنی دستگاه گوارش به بهبود آثار ضدالتهابی کمک میکنند.
منبع: هفته نامه سلامت