به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه فناوری ماساچوست ( MIT) و دانشکده پزشکی هاروارد میگویند با این روش، سازههای بافتی تولید کردهاند که بسیار شبیه ترکیب سلولی موجود در مغز زنده است.
این پژوهش به دانشمندان کمک میکند چگونگی شکل گیری ارتباط نورونها با یکدیگر را مطالعه کرده و چگونگی واکنش سلولهای یک بیمار به داروهای مختلف را پیش بینی کنند.
اوتکان دیمیرچی از محققان این پروژه میگوید: فکر میکنیم با چنین پژوهشی در عرصه عصب زیست شناسی، میتوان مسیرها و زمینههای مختلفی را بررسی کنیم.
"اد بویدن" یکی دیگر از این محققان گفت: اگرچه دانشمندان موفقیتهایی را در رشد بافتهای مصنوعی، مانند کبد و کلیه داشتهاند اما در مسیر تولید بافت مغز چالشهای منحصر به فردی پیش رو دارند.
به گفته وی یکی از این چالشها ناهمگنی فضایی باورنکردنی در مغز است. در بافت مغز انواع بسیار مختلفی سلول وجود دارد که ارتباطات پیچیدهای با هم دارند.
این پژوهشگران در بافتهای مهندسی شده خود، مخلوطی از سلولهای مغزی گرفته شده از موشها را درون ورقههای هیدروژل قرار دادند و سپس این ورقهها را به صورت لایهای چیدند.
سپس در شیوهای مشابه تلفیق مدارها در نیمه هادیها، این لایههای ژلی با پوششهای نوری پلاستیکی را با شکلهای مختلف پوشاندند. از این رو توانستند میزان قرار گرفتن ژل را در معرض نور کنترل کنند؛ از این رو شکل سه بعدی چند لایه از سازه بافتی قابل کنترل شد.
از آنجا که این بافت حاوی مجموعه متنوعی از سلولهای مغزی است میتوان از آنها برای مطالعه چگونگی شکل گیری ارتباطات سلولی استفاده کرد.