به گزارش مهر، عرضه عسلهای تقلبی در بازار، عسل طبیعی با برند سبلان را از رونق انداخته و تولیدکنندگان اصلی استان را به جهت عدماستقبال خریداران متضرر کرده است به همین جهت عسل سبلان که در سالهای نهچندان دور یکی از برندهای معروف عسل بوده امروزه کمتر در سفرههای مردم دیده میشود.
یکی از شهروندان اردبیلی گفت: برخورد قاطع با متخلفان در تولید عسل میتواند از چنین آفتی جلوگیری و صنعت تولید عسل در استان را تقویت کرده و منجر به صادرات عسل باکیفیت سبلان شود. حمید احمدی، وجود عسلهای تقلبی در بازار را موجب بیرغبتی شهروندان و مسافران برای مصرف عسل سبلان برشمرد و تصریح کرد: برای بازگشت دوباره عسل طبیعی سبلان به سفرههای مردم باید علل افت کیفیت عسل توسط کارشناسان و صاحبنظران آسیبشناسی و راههای برونرفت از این وضعیت مشخص شود.
وی استفاده از شکر و ترکیبات شیمیایی برای تولید و رنگدهی به عسل را یکی از علل افت کیفیت عسل برشمرد و افزود: تولیدکنندگان به جای استفاده از روشهای طبیعی از شکر برای تولید بیشتر عسل و ترکیبات شیمیایی برای رنگدهی به آن استفاده میکنند که موجبات نارضایتی مصرفکنندگان را دربردارد. احمدی با بیان اینکه عسل ماده غذایی مقوی است و مصرف زیادی دارد، اضافه کرد: عسل مادهای معجزهگر است و در درمان انواع بیماریها کاربرد دارد لذا تلاش برای تولید عسل با کیفیت بالا و موردپسند شهروندان و گردشگران باید مورد توجه قرار گیرد.
کمیسیون مبارزه با عسل تقلبی
رئیس انجمن ملی زنبورداران و تولیدکنندگان عسل ایران با اشاره به آسیبهای عسل تقلبی بر پیکر صنعت تولید عسل گفت: عسل تقلبی ضربه جبران ناپذیری بر صنعت زنبورداری وارد کرده و مسئولان تاکنون اقدام اساسی برای مبارزه با عسل تقلبی انجام ندادهاند که باید در این رابطه احساس مسئولیت کرده و تلاش مضاعفی داشته باشند. عبدالرضا بیگناه با بیان اینکه عسل تقلبی صنعت زنبورداری را زیر سؤال برده است، تصریح کرد: تولید و توزیع عسل ناسالم و تقلبی محدود به یک استان و منطقه نیست بلکه سودجویان و منفعتطلبان در سطح کشور با توزیع عسل نامرغوب، فعالان و دلسوزان این صنعت را دچار چالش جدی کردهاند که اگر راهکار اساسی اندیشیده نشود این صنعت همچنان به افول خود ادامه خواهد داد. وی خواستار تشکیل کمیسیون مبارزه با عسل ناسالم و تقلبی شد و افزود: اگر مسئولان برای تشکیل این کمیسیون برنامهریزی کنند دست افراد سودجو از این صنعت کوتاه شده و به تولید عسل با کیفیت و مرغوب در سطح استان و کشور کمک خواهد کرد.
عرضهکنندگان عسل تقلبی چه کسانی هستند
رئیس انجمن ملی عسل ایران توسعه زنبورداری بهصورت حرفهای و کمک به تولید عسل با کیفیت بالا جهت تأمین نیازهای داخلی و صادرات را یکی از اهداف تشکیل این انجمن عنوان کرد. وی اضافه کرد: برای تقویت صنعت زنبورداری و تولید عسل مرغوب باید تولیدکنندگان و زنبورداران حمایت شوند که مبارزه با عسلهای تقلبی یکی از راههای حمایت از فعالان این صنعت است. بیگناه با بیان اینکه زنبورداران پروانهدار عسل تقلبی عرضه نمیکنند، ادامه داد: عرضهکنندگان و فروشندگان عسل تقلبی افرادی خارج از مجموعه تولیدکنندگان بوده و حتی برخی از این عرضهکنندگان افراد کوچرو هستند.
وی با اشاره به قدمت تولید عسل در اردبیل گفت: تولید عسل در اردبیل قدمتی 500ساله دارد و از 80سال پیش تولید این محصول در اردبیل از حالت سنتی به حالت مدرن تغییر یافت. بیگناه با انتقاد به از رونق افتادن صنعت زنبورداری و تولید عسل در اردبیل اضافه کرد: تولید عسل تا اواخر دهه 60در اردبیل رونق داشت اما از اوایل دهه 70واردات موم و ملکه ممنوع شد که از آن زمان تاکنون این صنعت از رونق افتاده است.
عسل حاشیه جادهها تقلبی است
معاون برنامهریزی استاندار اردبیل نیز با بیان اینکه بیشتر عسلهای عرضه شده در جادههای این استان شهد تقلبی است، گفت: جلساتی برای برخورد با عرضهکنندگان عسل تقلبی برگزار شده اما متولی اصلی مبارزه با متخلفان هنوز مشخص نشده و دستگاهها هر کدام برای مبارزه با این افراد خودداری میکنند.
سیدحامد عاملی با اشاره به دلایل دستگاههای دولتی برای جلوگیری از فروش عسلهای تقلبی تصریح کرد: استانداردسازی عسل در استان انجام میشود اما برای جلوگیری از عرضه عسلهای تقلبی باید جلسات مختلفی برگزار شده و متولی اصلی مشخص شود.
وی با بیان اینکه پیدا کردن عسل مرغوب برای خود مردم استان هم سخت شده است، افزود: باید با حضور تمامی دستگاههای مرتبط، بهدور از نگاه صرفا کارمندی و با خلاقیت تمام، مبارزه با عسلهای تقلبی را در دستور کار قرار دهیم.