به گزارش ایرنا، دکتر شبنم جلیل القدر، فلوشیپ اختلالات خواب کودکان گفت: اختلال خواب در کودکان میتواند شب هنگام با بیداری مکرر شبانه آغاز شود و منجر به اختلالات جدیتری مانند ˈآپنه انسدادیˈ در خواب شود. ˈآپنه انسدادیˈ همان قطع نفس کوتاه مدت در هنگام خواب کودک است.
وی اظهار داشت: حدود 12 در صد از کودکان اختلال خواب مزمن دارند ولی گاهی اختلال خواب در کودکان از حالت حاد و کوتاه مدت خارج و به بیخوابی مزمن تبدیل میشود.
جلیل القدر یادآورشد: در حال حاضر تعریف دقیقی از اختلال خواب ارایه نشده است ولی میتوان گفت کودکانی که بیش از سه بار یا بیشتر از خواب بیدار میشوند و در طول روز میزان فعالیت آنان پایین است، دارای اختلال خواب و یا بد خواب هستند.
به گفته وی اختلال خواب در کودکان میتواند عوارض بسیاری را متوجه کودک کند زیرا اختلال در خواب، سیستم ایمنی بدن کودکان را ضعیف و آنان را مستعد ابتلا به انواع عفونتها میکند و همچنین اختلال در متابولیسم و قند خون در این کودکان بیشتر از سایر کودکان است.
فلوشیپ اختلالات خواب کودکان افزود : اختلال در عملکرد قلب و عروق، کاهش تمرکز حواس، کاهش یادگیری، بیش فعالی، عدم وزن مناسب و کاهش ضریب هوشی از دیگر عوارض کم خوابی و یا اختلال خواب است.
جلیل القدر خاطرنشان کرد که درحال حاضر پنجمین علت مراجعه والدین به کلینیک کودکان شکایت از اختلال خواب آنان است و پزشکان نیز با مراجعه این بیماران با چند سوال ساده و شرح حال گرفتن از والدین این کودکان، اقدامات درمانی مناسبی را به منظور بهبود وضعیت خواب شبانه کودکان توصیه میکنند.