آدیا معزیپور فارغالتحصیل کارشناسی ارشد منابع طبیعی دانشگاه تهران که این اختراع نتیجه پایاننامه کارشناسی ارشد وی است گفت: لنتهای ترمز داخلی و وارداتی موجود در بازار مشکل زیستمحیطی دارند و علت آن استفاده از الیاف سرطانزا و بسیار خطرناک آزبست است که ویژگی سایشی بهتر و مقاومت در برابر حرارت بالا دارند.
لنت از مواد فلزی، پرکننده آزبست، مواد معدنی، رزین و غیره ساخته میشود. ایده استفاده از ضایعات مواد کشاورزی (لینگو سلولز) در ساخت لنت ترمز در راستای ارائه فرمولی سازگار با محیط زیست و دارای قیمت مناسب که ماده اولیه آن فراوان و قابل دسترسی باشد، بوده است.
لنت ترمز باید ویژگیهای تریبولوژی مناسبی داشته باشد یعنی مقاومت مناسبی در برابر سایش داشته و ضریب اصطکاک بالا و نسبتا پایداری داشته باشد.
در این لنت ترمز به جای استفاده از آزبست از ضایعات کشاورزی که همان خاصیت را دارند، استفاده شده است.
وی می گوید: یکی از دلایل استفاده از ضایعات کشاورزی در ساخت لنت ترمز این بود که در مطالعات پایاننامهام به این نتیجه رسیدم که مواد لیگنو سلولزی به عنوان پرکننده کامپوزیتهای چوب و پلاستیک میتوانند مقاومت سایشی بالایی داشته باشند.
منبع: ایسنا
تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۱
همشهری آنلاین: طراحی و ساخت لنت ترمز با استفاده از ضایعات کشاورزی با هدف جایگزین ماده سرطانزای آزبست برای اولین بار در کشور صورت گرفت.
منبع: همشهری آنلاین