وی تقویت بخش خصوصی، اصلاح نرخ ارز، تعدیل یارانهها در امور داخلی و تنش زدایی در امور خارجی را از جمله پیکانهای سیاست تعدیل خواند و گفت: منتقدان این سیاست هیچ وقت در کنار انبوه انتقادهای خود پیشنهاد اصلاحی ارائه نکردند.
حجتالاسلام و المسلمین اکبرهاشمیرفسنجانی عصر روز سهشنبه در دیدار جمعی از دانشجویان رشته اقتصادی و اعضای کارگروه سازندگی و اصلاحات برای نمایشگاه نگرشی تاریخی بر صد سال اقتصاد ایران، با ارائه تحلیلی تاریخی از روند برنامه نویسی دولتهای پس از انقلاب اسلامییادآور شد: اگرچه همه دولتها برنامههایی برای اداره کشور داشتند ولی تا سال 1376 جنگ تحمیلی فرصتی به مسئولان کشور نمیداد که ایدههای اقتصادی، فرهنگی،اجتماعی و... را در قالب برنامههای چندین ساله ارائه کنند.
به گزارش روابط عمومیمجمع تشخیص مصلحت نظام، وی درباره اوضاع نابسامان اقتصادی و اجتماعی ایران در سالهای اول پس از جنگ گفت: کسری 51 درصدی بودجه سال 67، ناچیز بودن درآمدهای ارزی، وابسته بودن زندگی جامعه به یارانه، نبودن تولید کافی،عدم وجود مواد اولیه صنایع، وارداتی بودن عمده نیازهای کشور، انبارهای خالی،عدم وجود زیربناها، بیکاری مفرط، تخریب 5 استان کشور، انبوه نیروهای آزاد شده از جنگ و مجموعه عوامل دیگر سیاستهای سازندگی را در قالب برنامه اول بر ما دیکته میکرد.
هاشمیرفسنجانی با اشاره به وسعت لوازم یارانهای در اواخر دهه 60 و اوایل دهه 70 درکشور گفت: بازار سیاه و واسطهگری در چنین شرایطی رواج یافته بود.
وی با اشاره به برنامههای دولت سازندگی گفت: دولت را با 12 میلیارد دلار تعهد تحویل گرفتیم و با آن همه سازندگی که همه کشور یک کارگاه بزرگ بود با 18 میلیارد دلار تعهد تحویل دادیم.
وی ایجاد اشتغال و رفع بیکاری را بزرگترین جهش درتامین اجتماعی خواند و گفت: اشتغال از یک سو معلول رونق اقتصادی و از سوی دیگر عامل رونق میشود.
در این دیدار که همراه با پرسشها و بیان ابهامات اقتصادی توسط دانشجویان بودهاشمیرفسنجانی در پاسخ به سؤالی در خصوص فشارهای تورمیدرسالهای سازندگی گفت: یکی از علل آن حذف تدریجی یارانههای غیرضروری بود و درعین حال دولت را با 29 درصد تورم تحویل گرفتیم و با 17 درصد تورم تحویل دادیم.
هاشمیرفسنجانی در پاسخ به سؤالی درباره یارانه سوخت گفت: عدالت حکم میکند که در یارانهها به منافع طبقات محروم توجه بیشتری کنیم.
در آغاز این دیدار چند تن از دانشجویان به بیان دیدگاههای اقتصادی خویش پرداختند.
تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۸۶ - ۱۹:۲۳
گروه سیاسی: رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، تعدیل را سیاست مناسب دولت جهت مهار امور دانست