همشهری آنلاین: همزمان با رونمایی از جانشین ایرانی شرکت CNPC چین در پارس جنوبی، سخنگوی وزارت نفت با رد اظهارات یکی از مدیران شرکت نفت مبنی بر فسخ قرارداد چینی‌ها برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی، اعلام کرد: با توافق دو طرف این قرارداد خاتمه یافته اما مذاکرات برای توسعه سایر میادین نفت و گاز ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، با گذشت نزدیک به چهار سال از امضای قرارداد حدود 5 میلیارد دلاری با شرکت CNPC برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی، ایران و چین برای توسعه این میدان مشترک گازی به یک توافق نهایی دست یافته‌اند.

بر این اساس، شرکت ملی نفت ایران و شرکت CNPC چین برای خاتمه این قرارداد 5 میلیارد دلایر گاز به توافق رسیده و حتی مذاکراتی برای توسعه سایر میادین نفت و گاز در دستور کار قرار گرفته است.

با این وجود، محمدرضا زهیری مدیرعامل جدید شرکت نفت و گاز پارس از فسخ قرارداد گازی چینی‌ها در فاز 11 پارس جنوبی خبر داد که این موضوع عکس العمل وزارت نفت را به همراه داشته است.

علی نیکزاد رهبر با رد فسخ قرارداد گازی چینی‌ها در فاز 11 پارس جنوبی، گفت: با توافق دو طرف قرارداد فسخ نشده بلکه خاتمه یافته است.

سخنگوی وزارت نفت با اعلام اینکه فسخ قرارداد گازی شرکت CNPC چین در فاز 11 پارس جنوبی صحت ندارد، تصریح کرد: مذاکرات با این شرکت آسیایی برای توسعه سایر میادین نفت و گاز کشور ادامه دارد.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه هم اکنون در حال رد و بدل کردن اطلاعات با شرکت چینی هستیم، بیان کرد: وضعیت نهایی توسعه فاز 11 پارس جنوبی به عنوان یک پروژه مشترک گازی هم تعیین تکلیف شده است.

از سوی دیگر، با توافق نهایی ایران و چین، توسعه بخش فراساحلی فاز 11 پارس جنوبی هم تعیین تکلیف شده است به طوری‌که تفاهم نامه ای برای طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی خطوط لوله زیر دریایی، پایه و سکوهای اصلی امضا شده است.

در همین حال، پیش بینی می‌شود برای ساخت و راه اندازی یک جکت، دو سکو و دو خط لوله دریایی حدود دو میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز باشد.

وزارت نفت امروز با انتشار گزارشی تاکید کرد: به منظور شتاب در طرح توسعه فاز 11 پارس جنوبی، ساخت یک جکت دیگر هم پیشتر آغاز شده است که پیش بینی می‌شود در نیمه نخست سالجاری این سازه غول پیکر در آب‌های خلیج فارس نصب و راه اندازی شود.

رستم قاسمی وزیر نفت در نشست خبری چند روز قبل خود در جمع خبرنگاران با اشاره به هزینه‌های مقدماتی انجام گرفته در فاز 11 پارس جنوبی در حال بازپرداخت به شرکت چینی است، تاکید کرده بود: به زودی توسعه بخش فراساحلی این پروژه مشترک گازی به پیمانکاران توانمند ایرانی واگذار خواهد شد.

سال گذشته هم مناقصه‌ای برای حفاری تعداید چاه توصیفی و توسعه‌ای در فاز 11 پارس جنوبی برگزار و مقرر شد با نصب جکت حفاری این فاز مرزی آغاز شود.

قرارداد این فاز مشترک پارس جنوبی نزدیک به چهار سال قبل با کنار گذاشتن شرکت‌هایی همچون توتال فرانسه و پتروناس مالزی، برای شتاب در توسعه این میدان مشترک گازی با قطر به چین به ارزش تقریبی پنج میلیارد دلار واگذار شده بود.

هدف از طرح‌ توسعه‌ فاز 11 میدان گازی پارس جنوبی تأمین‌ گاز ترش‌ مورد نیاز واحد پارس ال.ان.جی و استحصال میعانات گازی همراه گاز طراحی و اجرا خواهد شد. در این فاز روزانه 2 میلیارد مترمکعب گاز و 70 هزار بشکه‌ میعانات‌ گازی‌ سنگین‌ از میدان‌ پارس‌ جنوبی تولید می شود.

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها