مرتضی رئیسی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به کاهش 16 درصدی اعتبارات عمرانی آموزش و پرورش در سال جاری افزود: اعتبار عمرانی آموزش و پرورش در سال گذشته 1170 میلیارد تومان بود که امسال این رقم به 980 میلیارد تومان کاهش یافته است.
وی تصریح کرد: با توجه به وجود چهار میلیون متر مربع معادل 50 هزار کلاس خشتی و گلی در کشور به نظر میرسد کاهش بودجه عمرانی مشکلاتی را برای بخش عمرانی آموزش و پرورش ایجاد کند.
رئیس سازمان نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس گفت: ایران کشور زلزله خیزی است و باید توجه داشته باشیم که وجود 50 هزار کلاس درس ناایمن و غیر استاندارد یک هشدار جدی برای کشور محسوب میشود، چرا که این کلاسها فاقد هرگونه استحکام و استانداردی هستند و با زلزلههای کوچک دچار تخریب خواهند شد.
به گفته وی، اکثر این کلاسهای تخریبی و فاقد استاندارد در کلان شهرها و بافت فرسوده به ویژه تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، تبریز و ارومیه قرار دارند که این شهرها عمدتا شهرهای پرتراکم و پرجمعیتی هستند که بخشی از مدارس فاقد استاندارد آن قبل و بخشی بعد از انقلاب احداث شدهاند.
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: ساختمانهای آموزشی اگر بر اساس اصول استاندارد ساخته شده باشند در زلزلههایی با قدرت بالا سقف آنها آوار نمیشود و جان افراد را نمیگیرد، اما این یک واقعیت است که 50 هزار کلاس درس در کشور فاقد هرگونه استاندارد و ایمنی است.
150 هزار کلاس درس فاقد سامانه گرمایشی استاندارد
وی در بخش دیگری از گفتوگوی خود تصریح کرد: سیستمهای گرمایشی مدارس نیز بخش دیگری از دغدغه سازمان نوسازی مدارس است، چرا که در حال حاضر 150 هزار کلاس درس و فضای آموزشی در کشور وجود دارد که سیستمهای گرمایشی آنها فاصله زیادی با استانداردهای تعریف شده دارد و این موضوع نیز یک هشدار محسوب میشود.
به گفته رئیسی، سال گذشته در لایحه بودجه، ردیف 30 میلیارد تومانی برای استاندارد سازی سیستمهای گرمایشی در نظر گرفته شد که تنها 20 درصد آنها تخصیص یافت که این رقم در بودجه امسال به 48 میلیارد تومان افزایش یافته است، در حالی که اعتبار مورد نیاز آموزش و پرورش برای استانداردسازی 150 هزار کلاس درس فاقد سیستم گرمایشی 1000 میلیارد تومان است.