همشهری آنلاین: سخنگوی وزارت خارجه درباره ادعاهای حضور نیروهای ایران و حزب‌الله لبنان در سوریه گفت: نیروهای ایران هیچگاه در سوریه حضور نداشته‌اند.

به گزارش واحد مرکزی خبر، سخنگو معاون وزیر امور خارجه که به ترکیه سفر کرده است درباره ادعاهای حضور نیروهای ایران و حزب‌الله لبنان در سوریه گفت: نیروهای ایران هیچگاه در سوریه حضور نداشته اند و دشمنان واقعی سوریه برای تحریک مردم این کشور و سوق دادن روند تحولات به سمت نادرست، این ادعاها را مطرح می کنند.

عراقچی افزود: جنبش حزب‌الله نیز یک گروه مستقل است که مسئولان حزب‌الله خود به این ادعاهای دروغ باید پاسخ بدهند و تا آنجایی که من اطلاع دارم، در این خصوص پاسخ هم داده‌اند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اظهار داشت: جنبش حزب‌الله تا جایی که مربوط به امنیت لبنان باشد به منظور ممانعت از گسترش بحران در سوریه به مرزها و داخل این کشور با ارتش لبنان همکاری می‌کند و کسانی به منظور جلوگیری از این موضوع این ادعاها را مطرح می‌کنند.

وی تصریح کرد به عقیده من این افراد برای کم اثر جلوه دادن پیروزی‌های اخیر ارتش سوریه فرافکنی کرده و تلاش دارند این پیروزی‌ها را دخالت نیروهای خارجی جلوه دهند، اینها بهانه‌ای بیش نیست و نباید به آنها بها داد.

معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه ایران در خصوص تحلیل کارشناسان مبنی بر تغییر در مواضع ترکیه نسبت به سوریه اظهار داشت بحران در سوریه راهکاری نظامی ندارد، راهکار حل بحران در این کشور سیاسی است، حل و فصل مسائل در سوریه قطعا از طریق گفت وگوهای فراگیر بین مقامات دولتی و معارضان واقعی این کشور نه تروریست‌ها حاصل خواهد شد.

وی افزود: هر قدر به این امر نزدیک شویم می توانیم به پایان بحران در سوریه امیدوارتر شویم . ترکیه نیز در صورتی که تلاش هایش را در رسیدن به این راهکار نزدیکتر کند مورد استقبال واقع خواهد شد و جای خوشبختی دارد.

معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه ایران که به دعوت « عمر اونهون » همتای ترک خود به آنکارا سفر کرده در باره دیدارش با وی گفت این سفر در راستای توافقات کمیته مشورتی دوجانبه بین وزارتخانه‌های امور خارجه ایران و ترکیه در سطح معاونان صورت می گیرد.

وی با بیان اینکه این کمیته مشورتی هر شش ماه یک بار در یکی از دو کشور برگزار می‌شود افزود: در این کمیته مجموعه روابط دو جانبه ایران و ترکیه در ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و... مرور می‌شود و در باره مباحث و موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی مورد علاقه دو کشور بحث و تبادل نظر به عمل می‌آید .

عراقچی ادامه داد: در این نشست مروری بر موارد شد و تصمیم گرفتیم این کمیته مشورتی در سطح مدیران کل وزارت خانه‌های دو کشور تشکیل شود و زمان مشورت‌ها را به هر سه ماه یک بار رساندیم که این نشان از اهمیت روابط دو کشور است.

وی تصریح کرد: این گفت وگوها برای حل مشکلات و رفع موانع احتمالی بسیار موثر است.

عراقچی در باره دیدارش با احمد داوداوغلو وزیر امور خارجه ترکیه نیز اظهار داشت: در این دیدار در باره مباحث دوجانبه و منطقه‌ای بحث و تبادل نظر شد.

وی گفت: وزیر امور خارجه ترکیه در این دیدار تاکید کرد که روابط ایران و ترکیه ورای روابط دو کشور و حتی دو همسایه است. ما روابط تاریخی با فرهنگ و دینی مشترک داریم و لذا روابط دو کشور در تمامی سطوح با قدرت و شدت باید ادامه یابد.

عراقچی در ادامه اظهار داشت: در دیدار با وزیر امور خارجه ترکیه در باره ابعاد مختلف موضوع سوریه نیز بحث و تبادل نظر شد.

وی افزود: در این دیدار در باره مباحث میدانی سوریه و تحولات در عرصه‌های سیاسی، رفت و آمد بین مقامات کشورها در مسکو، واشنگتن، آنکارا ، تهران و دیپلماسی فشرده‌ای که در طول چند هفته اخیر شاهد آن بودیم، گفت وگو به عمل آمد. دوستان ترک نتیجه مشورت‌هایشان را ارائه کردند و ما نیز دیدگاه ها و مشورت‌های خود را بازگو کردیم.

وی گفت: همه طرف‌های درگیر در بحران سوریه به این نتیجه خواهند رسید که راهکار حل بحران در این کشور سیاسی است. این اشتراک نظر وجود دارد ولی در باره شیوه و نحوه آن اختلاف نظر وجود دارد که امیدواریم که با مشورت‌هایی که صورت می‌گیرد، بر طرف شود و بتوانیم به راه حل واحد دست یابیم .

معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه ایران در باره برگزاری کنفرانس ژنو 2 تصریح کرد کنفرانس ژنو 2 مسلما قادر خواهد بود که به راهکاری سیاسی برای پایان دادن به بحران در سوریه برسد به شرط آنکه به خواسته‌های مردم سوریه توجه شود.

وی در ادامه افزود: هیچ راهکاری نباید خلاف خواسته مردم سوریه به مردم این کشور تحمیل شود و مسلما فراگیر بودن کنفرانس ژنو 2 نیز موفقیت آن را تضمین می‌کند.

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها