همشهری آنلاین- ندا شریف: چیدن میز غذا برای غذای ویژه یا میهمانی‌ای خاص لذت‌بخش است. بهتر است از قبل در مورد نوع میهمانی، وسایل و مواد لازم فکر کنید. بد نیست غذاهای جدید را قبلا یک بار درست کرده باشید. مدیریت در تدارک و زمان رمز تجربه‌ای به یادماندنی و لذت بردن از ضیافت برای شما و میهمانانتان خواهد بود.

وسایل مورد نیاز:

  • دستمال سفره
  • حلقه دستمال سفره
  • رومیزی
  • شمع
  • گل
  • شیدهای لوستر
  • زیربشقابی
  • منو
  • بشقاب
  • قاشق، کارد و چنگال
  • لیوان
  • ظروف پایه‌دار
  • فلفل و نمکدان

1- اتاق ناهارخوری را جاروبرقی زده، کاملا تمیز کنید. پاک کردن لوستر، میز و صندلی و شیشه را فراموش نکنید. اتاق را خلوت و وسایل اضافه را کنار بگذارید. بهتر است این کار را چند روز قبل انجام دهید تا متوجه لکه‌های احتمالی صندلی‌ها شوید. رومیزی و تمام وسایل تزیینی لازم را از قبل آماده کرده، روی میز بگذارید.

2- طرح خود را انتخاب کنید. این طرح می‌تواند ساده مانند انتخاب یک رنگ باشد. دوست دارید میهمانان چه حسی داشته باشند. با انتخاب رنگ این حالت را ایجاد کنید.

یا با توجه به این که غذا مرکز توجه است، می‌توانید رنگ تزیینات را خنثی در نظر بگیرید تا رنگ غذا بیش‌تر به چشم آید.

3- تعداد میهمانان را در نظر بگیرید. هرکدام از آن‌ها باید یک صندلی و فضای کافی برای جابه‌جایی داشته باشند تا احساس راحتی کنند.

4- اگر لامپ‌های لوستر شمعی است برای هر کدام شید جداگانه در نظر بگیرید. نورپردازی باعث می‌شود میز غذا خوب به نظر برسد.

5- رومیزی قبلی را شسته، اتو بزنید. به خصوص اگر امکان خرید رومیزی جدید را ندارید.  بهتر است رومیزی سفید باشد چون به هر رنگی می‌آید.

مدل‌های مختلفی برای طرز انداختن رومیزی وجود دارد و محدود به یک حالت نمی‌شود.

6- برای هر نفر یک زیر بشقابی همرنگ یا پارچه‌ای در نظر بگیرید. بین هر کدام از زیربشقابی‌ها حداقل 5 سانتی‌متر فاصله بگذارید. اندازه زیربشقابی‌ها باید هم عرض صندلی باشد. در صورتی که لبه‌های زیربشقابی‌ها به هم بخورند، نشاندهنده نزدیک بودن صندلی‌هاست.

7- یک بشقاب بزرگ تزیینی را روی میز قرار دهید. این بشقاب برای سرو غذا نخواهد بود بلکه برای جلب توجه و تکمیل وسایل دکوراتیو میز است. در بسیاری فروشگاه‌ها ست کاسه و بشقاب قابل تهیه است. می‌توانید جهت استفاده، بشقاب نان را روی آن قرار دهید.

8- اگر تعداد میهمانان آن‌قدر زیاد است که می‌خواهید غذا به صورت پرسی سرو شود، بشقاب‌های غذا، ظرف‌های سالاد، سوپ‌خوری و تمام ظروف مخصوص سرو را روی میز کناری قرار دهید و قبل از شام به آشپزخانه ببرید. اگر سرو غذا به شکل سنتی است، لازم است آن‌ها را از قبل روی میز بچینید.

9- چنگال غذا و سالاد را طرف چپ قرار دهید. به طوری که چنگال بزگ‌تر به بشقاب نزدیک‌تر باشد.

کارد و قاشق‌ها را سمت راست قرار دهید.

چنگال‌ ماهی، کارد استیک و سایر وسایل جانبی را به صورت افقی بالای ظرف بگذارید.

تیغه کارد باید به طرف بشقاب و قاشق‌ها به ترتیب از کوچک به بزرگ باشند.

10- ظرف‌های پایه‌دار، لیوان‌ها، فنجان‌ها و نعلبکی‌ها را بالا و سمت راست بشقاب قرار دهید. (در زاویه ساعت 2).

لیوان‌های کوتاه‌تر را نزدیک‌تر به مرکز قرار دهید. فلفل و نمکدان‌‌ها را پشت لیوان‌های آب جا دهید.

دستمال سفره را تا کرده، روی بشقاب بگذارید. منوی کوچکی از غذا برای هر میهمان روی حلقه دستمال سفره در نظر بگیرید.

11- برگ‌ها، گل‌ها و شمع‌های به ارتفاع 10-7.5 سانتی‌متر را وسط میز قرار دهید. بین وسایل جا برای قرار دادن مواردی مانند پارچ آب باقی بگذارید. تزیین وسط میز باید به صورتی باشد که میهمانان بتوانند همدیگر را ببینند.

کار خود را با قرار دادن روکش برای صندلی‌های دارای لکه یا برای هماهنگی بیش‌تر روکش‌های همرنگ پایان دهید.

http://www.ehow.com

منبع: همشهری آنلاین