به گزارش شبکه پرس تی وی به نقل از خبرگزاری فرانسه، تظاهرات روز دوشنبه (۲۰ خرداد) در مقابل ستادهای سرویس امنیت ملی یمن روی داد؛ محلی که روز گذشته در آن ۱۰ معترض حوثی کشته و ۳۸ نفر دیگر نیز مجروح شده بودند.
معترضان ضمن محکوم کردن اقدامات وحشیانه نیروهای امنیتی از دولت یمن خواستند به کشتار افراد بیگناه رسیدگی کند.
آنها فریاد میزدند :«مردم به مبارزه ادامه دهید. دستگاه امنیت ملی تبهکار و فاسد است.»
حوثیها روز یکشنبه (۱۹ خرداد) در مقابل ستادهای سرویس امنیت داخلی یمن که به نقض حقوق بشر متهم شده است تظاهرات کردند.
آنها برچیده شدن این دستگاه امنیتی را به علت مداخله در در سرکوب فعالان سیاسی در دوره حکمرانی علی عبدالله صالح، دیکتاتور مخلوع یمن خواستار شدند.
معترضان همچنین آزادی زندانیان حوثی دربند مقامهای یمنی را خواستار شدند.
نام جنبش شیعیان حوثی در یمن از نام قبیله رهبر موسس این جنبش یعنی حسین بدرالدین الحوثی گرفته شده است.
درگیری بین دولت صالح و مبارزان حوثی در شمال یمن سال ۲۰۰۴ آغاز شد و سال ۲۰۱۰ با حصول آتش بس به پایان رسید.
دولت صالح در ماه اوت سال ۲۰۰۹ به منظور ریشهکن کردن مبارزان مقاومت حوثی عملیات «زمین سوخته» را آغاز کرد. صنعا مبارزان حوثی را به تلاش برای بازگرداندن حکومت امامان زیدیه که سال ۱۹۶۲ در یک کودتا سرنگون شد متهم کرده بود.
نیروهای سعودی در نوامبر سال ۲۰۰۹ پس از آنکه حوثیها را به کشتار محافظان مرزی سعودی متهم کردند مبارزه با حوثیها و بمباران مواضع آنان را آغاز کردند.
مبارزان حوثی میگویند نیروهای سعودی در حمله به شمال یمن از مواد سمی از جمله فسفر سفید استفاده کردند.
حوثیها که کنترل بخشهایی از شمال یمن را در دست دارند و در مذاکرات آشتی با صنعا شرکت میکنند دولت یمن را به نقض حقوق مدنی خود و به حاشیه راندن آنها در عرصه سیاسی، اقتصادی و مذهبی متهم میکنند.
صالح که ۳۳ سال بر یمن حکمرانی کرد فوریه سال ۲۰۱۲ و پس از گذشت یک سال از برگزاری تظاهراتهای گسترده خیابانی که شرکتکنندگان در آن خواهان استعفای وی بودند بر اساس معاهده انتقال قدرت و در ازای برخورداری از مصونیت قضایی کناره گیری کرد.
عبدربه منصور هادی، معاون صالح ۲۵ فوریه ۲۰۱۲ و در پی برگزاری انتخابات تک کاندیدایی در این کشور با حمایت امریکا و عربستان سعودی به قدرت رسید.
جنبش حوثی در انقلاب مردمی یمن که صالح را به کناره گیری از قدرت واداشت نقشی کلیدی ایفا کرد.