همشهری آنلاین: کارشناسان بیماری‌ عفونی می‌گویند کوروناویروس جدید که در خاورمیانه ظهور یافته و باعث مرگ 38 نفر شده است، خطر جدی برای بیمارستان‌ها است، زیرا به آسانی در محیط‌های درمانی انتقال پیدا می‌کند.

به گزارش رویترز پژوهشگران در مقاله منتشرشده‌‌شان در جورنال پزشکی نیوانگلند می‌گویند "نشانگان تنفسی خاورمیانه" (MERS) نه تنها در یک بیمارستان به آسانی از بیماری به بیمار دیگر منتقل می‌شود، بلکه در نتیجه انتقال بیماران به بیمارستان‌های دیگر هم سرایت می‌کند.

9 نفر از افراد مبتلا شده به این ویروس در عربستان سعودی، در یک بیمارستان، و برخی به طور همزمان برای دیالیز بستری شده بودند.

این گروه پژوهشگران بین‌المللی که برای تجزیه و تحلیل شیوع این ویروس در ماه مه به عربستان سعودی رفته بودند، می‌گویند این ویروس جدید نسبت به شیوع مشابه ویروس سارس(SARS)، عامل "نشانگان حاد تنفسی شدید" در بیمارستان‌های کانادا در سال 2003 مرگبارتر بوده است.

MERS به SARS مربوط است زیرا ویروسی که آن را ایجاد می‌کند از همان خانواده کوروناویروس است.

ویروس MERS که می‌تواند باعث سرفه، تب و ذات‌الریه شود، از خلیج فارس به فرانسه،آلمان، ایتالیا، تونس و بریتانیا گسترش یافته است. سازمان جهانی بهداشت می‌گوید از 64 مورد ثابت‌شده آزمایشگاهی ابتلا به این ویروس، 38 مورد فوت کرده‌اند.

تریش پرل، استاد دانشکده پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز در آمریکا و عضو این گروه بین‌المللی می‌گوید این بررسی "شباهت‌های شگفت‌آوری میان MERS و SARS را نشان داد."

او گفت: "هر دو ویروس بسیار مرگبار هستند و به آسانی میان افراد، و حتی در میان بیمارستان‌ها منتقل می‌شوند."

در زمان این تحقیقات 23 نفر در عربستان سعودی به MERS مبتلا شده بودند، و 11 نفر فوت کرده بودند. به گفته مقامات بهداشتی عربستان سعودی اکنون میزان مرگ و میر به 32 نفر و شمار افراد آلوده به ویروس به 49 نفر رسیده است.

به گفته این پژوهشگران در میان 23 نفری که در ابتدا به ویروس جدید مبتلا شدند، پنج نفر اعضای یک خانواده و دو نفر کارمندان بهداشتی بودند.

علاوه بر 9 بیمار در حال دیالیز مبتلا شده به ویروس، یک بیمار دیگر دیالیزی میان واحدهای بیمارستان‌های متفاوت جا‌به‌جا شده بود ،جایی که سایر افراد به ویروس آلوده شده بودند.

هشت بیمار دیگر آلوده شده از میان درمانگاه‌ها یا بیمارستان‌ها جابه‌جا شده بودند- عاملی که به گفته این پژوهشگران احتمالا باعث شده بود بیماران بیشتری در معرض این ویروس قرار گیرند.

این گروه پژوهشگران به طور مشخص نمی‌گویند چرا MERS خطری جدی در بیمارستان‌ها شمرده می‌شود، اما بخش‌های بیمارستانی به علت بستری بودن افراد بیمار دارای دستگاه‌های ایمنی ضعیف که در معرض ویروس‌ها و میکروب‌های انتشار یافته بوسیله کارکنان بهداشتی مراقبت‌کننده از بیماران متعدد، منطقه‌ای پرخطر از لحاظ انتشار عفونت‌ها محسوب می‌شود.

از جمله یافته‌های عمده این گروه این بود که با اینکه MRES شمار افراد کمتری را نسبت به شیوع سارس مبتلا کرده است، میزان مرگ و میر ناشی از ان چند برابر بیشتر است، یعنی 48 درصد در برابر 8 درصد.

اما پژوهشگران می‌گویند میزان مرگ و میر ناشی از MRES احتمالا به شناسایی موارد بیشتر بیماری، از جمله افرادی که علائم خفیف‌تری دارند، کاهش پیدا می‌کند.

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها