به گزارش ایرنا، احمد علی کیخا در نشست بررسی گونه تمساح مردابی افزود: افزایش تعداد این تمساحها با اقدامات حفاظتی در زیستگاههای طبیعی امکان پذیر است بنابراین باید با هماهنگی و همکاری وزارت نیرو و ادارات تابعه از این زیستگاهها حفاظت کرد و آب آنها را تامین کرد.
وی گفت: در حال حاضر تعدادی از این گونه تمساح با هدف انجام اقدامات حفاظتی درمنطقه حفاظت شده گاندو نگه داری میشوند.
نشست بررسی آخرین وضعیت گونه تمساح مردابی و بازبینی برنامههای پیش بینی شده و درحال اجرا برای حفاظت و مدیریت این گونه منحصر به فرد کشور با حضور جمعی از مدیران و کارشناسان معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی در سازمان حفاظت محیط زیست ایران تشکیل شد.
در این نشست آخرین وضعیت جمعیت گونه تمساح مردابی و تهدیدات این گونه مورد بررسی قرار گرفت.
تامین اعتبارات لازم برای توسعه و ادامه فعالیتها در مرکز نگه داری تمساح، استفاده از ظرفیت جوامع محلی و بخش خصوصی و تامین نیازهای لازم برای اجرای برنامهها در این نشست مطرح شد.
تمساح مردابی یا پوزه کوتاه ایرانی (Mugger) ازسوی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) در گروه آسیب پذیر طبقه بندی شده است.
تمساح مردابی از حوزه رودخانه سرباز در جنوب شرق ایران به طرف شرق تا آسام به طرف جنوب تا سریلانکا یافت میشود و احتمال میرود که جمعیت بسیار کوچکی نیز در برمه وجود داشته باشد.
مهمترین موانع محدود کننده جمعیت این گونه ،عوامل زمین شناختی و آب شور است.
پراکنش این گونه در ایران محدود به بخش کوچکی از ناحیه مکران در استان سیستان وبلوچستان است.
این گونه با اندازه متوسط تا بزرگ دیده شده است و بیشترین طول آنها به ۵ متر میرسد. اندازه نرهای بالغ بزرگتر از مادههاست. نیمی از طول جانور متعلق به دم آن است. در ایران تمساحی با طول بیشتر از ۵/۲ متر به ندرت مشاهده شده است.