همشهری آنلاین: در سال جاری ۳۹۰ نفر از برترین‌های آزمون‌های سراسری گروه‌های آزمایشی علوم انسانی، علوم تجربی، ریاضی فیزیک و هنر به عنوان استعدادهای برتر تحت حمایت بنیاد ملی قرار می‌گیرند که این میزان در گذشته ۲۲۰ نفر بوده است.

به گزارش مهر، آیین نامه احراز استعداد برتر و نخبگی به منظور تحقق بخشیدن به تاکید مقام معظم رهبری در استفاده صحیح و مناسب از ظرفیت‌های علمی نخبگان و در راستای توسعه همه جانبه کشور از سوی بنیاد ملی نخبگان تدوین و اجرا شد.

بر این اساس برترین‌های آزمون سراسری زیرچتر حمایتی بنیاد ملی قرار گرفته است. در این راستا برگزیدگان از میان رتبه‌های برتر آزمون‌های سراسری مقطع کارشناسی از میان 150 نفر اول برای رشته‌های ریاضی و فیزیک، 100 نفر اول از میان برترین‌های رشته‌ علوم تجربی، 100 نفر اول از گروه آزمایشی علوم انسانی و 40 نفر اول رشته‌های هنر به عنوان استعداد برتر تحت پوشش بنیادملی نخبگان قرار می‌گیرند.

این در حالی است که در گذشته تنها 100 نفر اول کنکور ریاضی، 50 نفر اول آزمون سراسری انسانی و علوم تجربی و 20 نفر اول آزمون هنر می‌توانستند مشمول حمایت‌های بنیاد ملی نخبگان شوند که شورای عالی انقلاب فرهنگی با توجه به اینکه تفاوت چندانی در سطح استعداد این نفرات وجود نداشت با بررسی‌های صورت گرفته با افزایش تعداد نخبگان کنکور ورودی آزمون سراسری دانشگاه‌ها در سال گذشته موافقت کرد.

برگزیدگان المپیادهای علمی معتبر داخلی و جهانی، مخترعان و مکتشفان، برگزیدگان از میان نفرات اول دانش آموخته رشته‌های دانشگاهی کارشناسی و بالاتر، برترین‌های مسابقات علوم قرآنی، برگزیدگان نفرات اول تا سوم مسابقات معتبر قرآنی داخلی و بین المللی با تأیید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان استعداد برتر، شخصیت‌های برجسته علمی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور، آفرینندگان آثار بدیع و ارزنده ادبی و هنری، اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی و فناوری، مدرسان و محققان علوم حوزوی از دیگر گروه‌هایی هستند که در صورت کسب شرایط لازم می‌توانند مشمول حمایت‌های بنیاد ملی نخبگان قرار گیرند.