به تدریج در پوست یک حالت جمعشدگی همراه با چین و چروک ایجاد میشود که ظاهر پوست را تغییر میدهد؛ بافت اطراف چشم و فک پایین شل میشود و موجب میشود که چهره حالت نگران، خسته و اخمو پیدا کند.
عواملی مانند کاهش وزن، استرسهای زندگی روزمره، در معرض آفتاب بودن، استفاده از الکل و سیگار و استعداد ژنتیکی، در روند ایجاد تغییرات در چهره اثرگذار میباشند.
تماس با آفتاب از عوامل بسیار مؤثر در ایجاد این تغییرات است، به طوری که بسیاری از تغییرات پوستی که زمانی آن را به پیری طبیعی نسبت میدادند، در حقیقت ناشی از تماس مداوم با آفتاب بوده است. نور آفتاب یک التهاب مزمن در پوست ایجاد میکند که در مراحل انتهایی منجر به متلاشی شدن عواملی میشود که پوست را شاداب و جوان نگه میدارد (الاستین و کلاژن) به همین دلیل توصیه میشود استفاده از کرم ضدآفتاب را از سنین 6ماهگی تا یک سالگی برای کودکان خود شروع نمایید، کرمهای ضد آفتاب مخصوص کودکان وجود دارد که استفاده از آنها میتواند بسیار مفید باشد.
نشانههای فیزیکی و جسمانی سالخوردگی در تمام بدن رخ میدهد، ولی این علائم در صورت به شکل بارزتری دیده میشود.
عمل لیفتینگ، صورت را 5 تا 10 سال جوانتر از آنچه هست نشان میدهد. عمل لیفتینگ (کشش پوست صورت) معمولاً در افراد 60-40 ساله انجام میشود و البته در هر سن قابل اجراست، در این عمل با برداشتن چربی اضافی، سفت کردن عضلات زیرین و کشیدن پوست صورت و گردن، نشانههای افزایش سن کاهش مییابد.
چه افرادی برای عمل لیفتینگ مناسب هستند؟
بهطور کلی، کاندیداهای مناسب برای انجام این عمل کسانی هستند که چین و چروک زیاد و پوست شل و افتادهای دارند. برای ارزیابی فرد میتوان به نکات زیر توجه کرد:
1 - وجود یک چین عمیق از کناره بینی تا کناره دهان
2 - چینهای عمیق در گونهها و شلی پوست روی برجستگیهای گونه
3 - شلی پوست، چینها و ستونهای عمودی یا چربی اضافی در گردن.
با عمل لیفتینگ صورت تمام مشکلات ذکر شده مرتفع میگردد، اما افتادگی ابروها، پوست و چربی اضافی در پلک بالا یا پایین، یا چینهای دور دهان را نمیتواند رفع کند.
ویزیت اولیه
در ویزیت اولیه توسط جراح پلاستیک، ممکن است از شما خواسته شود، در حالی که مقابل آینه ایستادهاید دقیقاً خواسته خود را بیان کنید.
باید صریحاً در مورد هر آنچه که در چهرهتان شما را آزار میدهد، صحبت کنید، این کار به درک بهتر جراح پلاستیک از انتظارات شما کمک میکند.
در ارزیابی اولیه، جراح پلاستیک، ضخامت، قوام و انعطاف پوست فرد، شدت چروکهای صورت و سایر عوامل موثر در عمل لیفتینگ را میسنجد و ممکن است در مورد انجام جراحیهای دیگر همراه با عمل لیفتینگ با شما صحبت کند.
از عملهایی که بنا به درخواست مددجو همراه با لیفتینگ صورت انجام میشود، شامل بالا بردن ابرو و جراحی زیبایی پلک، اصلاح چانه و جراحی بینی است.
نحوه عمل جراحی لیفتینگ صورت
این عمل در بیمارستان یا کلینیکهای کوچک و یا در مطب انجام میشود و از بیحسی موضعی یا بیهوشی عمومی همراه با تزریق داروهای آرامبخش داخل وریدی استفاده میشود.
اکثر برشها، در داخل خط مو قرار میگیرد. از طریق برش جراحی، قسمتهای اضافی و چروکیده پوست را از محل رویش سست میکنند و سپس آن را از محل گوش عقب میکشند، برش معمولاً در محدوده گوش ایجاد میشود، یعنی در جلوی گوش برش به سمت پایین آمده و لاله گوش را دور میزند و تا کناره خط مو در پشت گوش میرود، ممکن است برش کوچک و ناآشکاری نیز در زیر چانه ایجاد شود.
پس از عمل میتوان به راحتی جای برش را با موها یا آرایش پوشاند، حتی ممکن است در مواردی که موی فرد کوتاه باشد، بیمار بخواهد که جراحی کمی به تأخیر بیفتد تا موها به اندازه کافی بلند شده و بتواند خط برش را تا زمان التیام مخفی سازد.
سیر بعد از عمل
در یکی، دو روز اول پس از عمل همه بانداژها برداشته میشود. در این زمان فرد متوجه تورم و تغییر رنگ در برخی از قسمتهای صورت میشود.
در صورت وجود ورم و کبودی غیرقرینه، نگرانی وجود ندارد، چون پس از مدتی به وضعیت کاملاً طبیعی برمیگردد.
حداکثر تورم در 24 تا 48 ساعت اول پس از جراحی دیده میشود و سپس طی چند هفته برطرف میگردد. پس از چند روز میتوان از مواد آرایشی جهت مخفیسازی کبودیها استفاده کرد. ممکن است درجاتی از بیحسی در برخی از نواحی صورت ایجاد شود که طی چندین هفته یا بیشتر رفع میگردد.در روز چهارم تا هفتم بعد از عمل، بخیهها برداشته میشوند.
در بسیاری از موارد طی دو هفته میتوان به فعالیتهای معمول برگشت و پس از 4-3 هفته ورزش را شروع کرد.
توصیههای لازم بعد از عمل
1 - تا چند روز فعالیتهای خود را محدود کرده و استراحت نمایید.
2 - در موقع خوابیدن، جهت کاهش تورم و کبودی، سر بالاتر قرار گیرد.
3 - قرار دادن کمپرس سرد روی محل عمل باعث کاهش تورم و خونریزی میگردد.
4 - تا مدتی بعد از عمل از مصرف آسپرین و برخی از داروهای ضدالتهابی و استعمال دخانیات پرهیز کنید.
5 - در روزهای اول بعد از عمل، باید از زور زدن، خم شدن یا بلند کردن اجسام، پیادهروی تند، شنا کردن، ارتباط جنسی و هرگونه فعالیتی که فشار خونتان را بالا ببرد، خودداری کنید.
6 - تا حد امکان از بروز سرماخوردگی جلوگیری کرده و در صورت ابتلا، سرماخوردگی سریعاً درمان شود.
7 - موقتاً از تماس مستقیم با تابش آفتاب دوری کرده و در بلندمدت جهت حفاظت پوست از کرمهای ضدآفتاب استفاده کنید.
8 -تا حد امکان حرکات صورت مثل جویدن باید محدود شود.
نتایج لیفت صورت
به علت عوامل فردی هیچگاه افراد مختلف نتایج یکسانی از این عمل به دست نمیآورند.
نتایج عمل میتواند چشمگیر یا غیرواضح باشد که این موضوع بستگی به چهره قبل از عمل شما و اهدافی که شما و جراح در نظر داشتهاید، دارد.
برای رسیدن به تصویر نهایی چهره، حداقل چندین هفته زمان نیاز است، البته تغییرات جزئی دیگری در ماههای بعدی ایجاد میشود.
نتایج این عمل دائمی نیست و با افزایش سن و اثرات جاذبه، ممکن است نیاز به تکرار این عمل باشد. در اکثر بیماران حداقل 10 سال بعد، نیاز به تکرار عمل احساس نمیگردد.
عوارض
1 - پارهای از عوارض مربوط به بیهوشی و... میباشد که در هر عمل جراحی ممکن است اتفاق بیفتد.
2 - هماتوم (تجمع خون در زیر پوست) بیشتر در افراد سیگاری، افراد با سابقه فشار خون بالا، یا در نتیجه تهوع و استفراغ ایجاد میشود.هماتومهای بزرگ باید بلافاصله توسط عمل جراحی از بین بروند.
3 - ریزش مو در اثر کاهش خونرسانی به فولیکولهای مو ایجاد میشود، ولی پس از مدتی موها دوباره رشد میکنند.
4 - آسیب عصب صورتی