همشهری آنلاین: یک پژوهش جدید نشان می‌دهد: جنین دختری که در معرض هورمون استرس مادر (کورتیزول) در رحم قرار می‌گیرد، احتمال بیشتری برای وابستگی به نیکوتین در مراحل بعدی زندگی دارد.

پژوهشگران اطلاعات حاصل از 649 زن و 437 مرد را به مدت 40 سال پس از تولد به ثبت رساندند. در این تحقیق سطح هورمون مادر و وضعیت سیگار کشیدن در دوران بارداری به ثبت رسید و پس از آن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، نتایج این پژوهش نشان داد که قرار گرفتن در معرض سطوح بالای هورمون استرس (کورتیزول) در رحم و داشتن مادری که در دوران بارداری سیگار مصرف می‌کند، با افزایش احتمال وابستگی جنین دختر به نیکوتین همراه است، اما این رابطه در جنین پسر وجود نداشت.

دکتر لورا استراند، محقق طب پیشگیری در بیمارستان میریام می‌گوید: یافته‌های ما با بررسی سطح هورمون کورتیزول مادر و سیگار کشیدن در دوران بارداری انجام گرفت. دختران به عوارض جانبی طولانی مدت ترشح این هورمون آسیب پذیری خاصی نشان دادند که ما هنوز علت این واکنش را نمی دانیم. اما ممکن است مکانیسم‌های ناشی از تفاوت جنس در تنظیم هورمون استرس در جفت و انطباق با تماس‌های محیطی قبل از تولد در وابستگی جنین دختر به نیکوتین تاثیر گذار باشد.

به گفته وی، کورتیزول و نیکوتین ممکن است در جفت و مغز در حال رشد جنین دختر و پسر متفاوت عمل کند.
وی می‌گوید: این پژوهش نشان دهنده خطری جدی از لحاظ افزایش خطر ابتلا به فرزندان برای اعتیاد به نیکوتین است که در بزرگسالی وجود دارد. از آنجا که مادران سیگاری اغلب بیشتر تحت فشار زندگی در شرایط نامطلوب قرار دارند، این یافته‌ها بیانگر نگرانی عمده بهداشت عمومی جامعه است.

این مقاله در شماره ژانویه 2014 مجله روانپزشکی بیولوژیک منتشر شده است.

 

 

منبع: همشهری آنلاین